Recomendación

Camí a Olímpia

Camino a Olimpia

Barcelona : Parallel 40, cop. 2013

Dins la col·lecció El documental del mes, produïda per Paral·lel40 amb el noble objectiu d'acostar el gènere al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar-ne la programació en sales de cinema, hi trobem aquest fantàstic Camí a Olímpia.

Camí a Olímpia és un documental que furga en les vides de quatre atletes paralímpics i un equip de voleibol que competeixen als Jocs de Londres 2012. L'esport serà l'excusa per parlar de la superació, de les dificultats, de les pors, dels èxits i dels fracassos... de la vida, en definitiva!

Però Camí a Olímpia s'allunya de sentimentalismes des del minut zero, i ho fa amb una declaració contundent del seu director, Niko von Glasow, que afirma: "Sempre he pensat que l'esport és una merda i els jocs Paralímpics una bestiesa, de fet no sé per què faig aquesta pel·lícula"

Von Glasow va néixer amb els braços curts degut a la ingesta de talidomida durant l'embaràs de la seva mare. És doncs conscient de totes les dificultats quotidianes a la que una persona amb discapacitats físiques s'enfronta cada dia. Potser per això el documental és tan interessant! El director n'és un personatge més, i ens parla dels Paralímpics alhora que ens parla d'ell... i de tothom! Perquè aquí el que queda clar és que un equip de voleibol és un equip de voleibol, paralímpic o no.

Camí a Olímpia tanca la trilogia formada per "NoBody's perfect" (2008) i "Alles Wird Gut" (2012), i va ser guardonat a la Berlinale, el DOK fest München i al Festival des Films du Monde de Canadà l'any 2013.

Més informació:

Document recomanat per Marta Puig. Bib. Sta. Oliva d'Olesa de Montserrat

01/03/2019