Reportaje Tretzevents

Gustav Klimt
Gustav Klimt

Petit Klimt

Petites històries sobre grans pintors

La seva família descrivia GUSTAV KLIMT arribant cada nit a casa després del treball, sopant en silenci i anant-se’n directament al llit. 

Després del descans, reprenia la feina amb tal ímpetu que semblava que el foc de la seva genialitat acabaria consumint-lo.

Estava convençut que, com a persona, no tenia res especial ni interessant… no va fer mai cap autoretrat i repetia que si volíem saber alguna cosa sobre ell, la millor manera de fer-ho era a través dels seus quadres.

Va formar part de la secessió vienesa, grup d’artistes que a finals del 1800, buscant espai per a les seves idees, declara: «per a cada temps el seu art i a cada art la seva llibertat».

Sabies que quan per a representar idees s’utilitzen figures humanes s’està creant una al·legoria? Klimt utilitzava aquest recurs de forma poètica en moltes de les seves pintures.

A més de pintar i dibuixar, es va endinsar en múltiples disciplines relacionades amb el disseny, fins i tot en el món de la moda femenina, i es convertí en un precursor com a fotògraf de modes!!!

per Elenio Pico

Fuente: