Reportaje Piu-Piu

La biblioteca: un espai per a iniciar a la lectura
La biblioteca: un espai per a iniciar a la lectura

Diversos protagonistes de la lectura

Promedio (0 Votos)

Els primers contes que llegim als infants, els primers àlbums d’imatges que posem a les mans inexpertes dels més petits, són un estímul per a la seva imaginació, la descoberta d’un món d’imatges i colors i també la sensació d’afecte compartit, de gaudir d’una història i d’unes imatges plenes de color i de continguts.

Però, perquè la lectura sigui profitosa i plaent, cal un entorn tranquil, sense sorolls ni altres imatges (televisió, telèfon...) que distreguin d’aquesta descoberta del llibre. I, on podem llegir? En un racó tranquil de la casa, a l’habitació de l’infant... o a la biblioteca pública.

Les biblioteques tenen espais especialment dedicats als més petits, amb zones informals amb coixins, butaques, on pares, mares, avis... poden acompanyar l’infant a iniciar- se a la lectura. Normalment els llibres estan triats per temes (llibres d’animals, vida quotidiana, emocions, personatges fantàstics...), amb la qual cosa cadascú pot escollir
el que l’interessa en aquell moment. Si un nen a la nit té por, busquem una història que tracti de les pors; si li agraden els gossos, o els ocells, hi trobarem llibres que en parlen; si vol viure aventures, potser una història de pirates... I quan l’infant ja estigui cansat i sigui hora d’anar cap a casa, sols cal triar uns quants llibres més i passar pel préstec de la biblioteca!

Perquè les biblioteques fan carnets de lector als infants des que neixen i així ja comencen a formar part d’aquesta gran comunitat de «lectors» que cada dia creix més (més de dos milions d’usuaris a les biblioteques de la demarcació de Barcelona). I si des de casa volem saber quins llibres tenen les biblioteques i si estan disponibles, sols cal connectar-se al web genius.diba.cat i escollir els llibres que més interessin, per a la propera visita a la biblioteca.

Núria Ventura.

Mira la resta de reportatges de Piu-Piu

Fuente: Revista Piu - piu