Especial temático

Detalle de más información sobre la temática

Els Jocs de l'any 2016

Els Jocs de l'any 2016

Ara fa 5 anys es va celebrar l'última edició dels Jocs Olímpics, fins el moment. Saps com va anar tot? T'expliquem com van ser tant la celebració dels Jocs Olímpics com la dels Paralímpics...

Els Jocs Paralímpics 2016

Els Jocs Paralímpics són un esdeveniment internacional on participen esportistes amb alguna discapacitat física o sensorial. Se celebren cada quatre anys, durant les setmanes posteriors als Jocs Olimpics En les darreres olimpiades, tots dos jocs han compartit seu i escenaris. Això dóna una idea de la seva creixent importància.

Així entre els dies 7 i 18 de setembre de l'any 2016 es van celebrar els Jocs Paralímpics d'estiu a Rio de Janeiro. Es tracta de la XV edició on va haver 534 competicions, dividides en 23 modalitats, en les quals van participar 4.022 atletes de 160 països .

Els jocs paralímpics, se centren en l'esforç dels esportistes per a assolir el podi, per veure's honorats amb les preades medalles, que són el premi a l'esperit de superació.

Els primers Jocs Paralímpics d'estiu es van celebrar l'any 1960 a Roma (Itàlia), i els primer Jocs Paralímpics d'hivern van ser l'any 1976 a Örnsköldsvik (Suècia).

A Sotxi es va fer la 11a edició dels Jocs Paralímpics d'Hivern, durant el mes de març de 2014

Cada vegada són més concorreguts: des de la primera convocatòria dels jocs paralímpics, el nombre de participants s'ha multiplicat per deu.

Els Jocs Olímpics d'estiu 2016

Més de 10 000 atletes participaran entre els dies 5 i 21 d'agost a la 31a edició dels Jocs Olímpics d'Estiu de Rio de Janeiro al Brasil. Serà la primera vegada que es disputaran a una seu de Sud-Amèrica, i excepte el futbol repartit per cinc localitats més del país, la resta de proves tindran lloc a escenaris pertanyens a quatre zones diferents de la ciutat organitzadora.

Es tracta d'un programa molt semblant a Londres 2012 on el Golf i el Rugby són nous esports i desapareixen algunes modalitats de vàries disciplines per tal d'ajustar el número de participants.

Els dies previs a la competició la flama olímpica ha fet un recorregut per tot Brasil i això ha ajudat a despertar l'esperit olímpic als habitants de la nació. A més s'esperen milers de turistes atrets per les proves esportives. En arribar a Rio i un cop feta la cerimonia inaugural el pebeter s'allotjarà a un lloc diferent a l'estadi olímpic. Així s'aproparà al poble i es desfa l'embolic que provoca que en realitat hi haurà dos estadis olímpics, (les cerimonies i l'atletisme per primer cop es fan a llocs diferents). 

Mentrestant la mascota Vinicius es posa a punt abans que comencin els Jocs.

Durant dos setmanes tota l'atenció esportiva mundial es concentrarà a Brasil, esperem que aquests jocs siguin tot un èxit!

Cerques al catàleg:

Guia de lectura:

Recurs web:

Vés a l'especial dels Jocs Olímpics