Protecció contra la violència

 

 

 

A estar protegit de tota mena de violència i maltractaments a l'escola, a casa o al carrer. A no patir cap agressió i que ningú abusi o s'aprofiti de tu.

Bibliografia

““

Enlloc / Gloria Castañares Martí

[Vila-real] : Batidora, 2021

Veure disponibilitat a l'Aladí

L'Àlvar és un estudiant d'ESO que descobreix la cara més amarga de la vida escolar en canviar d'institut per motius familiars. Al nou centre és el blanc de les provocacions d'un grup d'alumnes. Àlvar se n'adona que un altre company també pateix les mateixes agressions, ajudar-lo potser sigui el començament d'una solució per als seus propis problemes.país, els ratolins sempre trien líders i aquests sempre solen ser gats. Un dia hi ha una petita ratolina que te un nova idea i els problemes comencen...

A partir d'11  anys.

 

 

““

Motxilles / Lyona

Barcelona : Baobak, 2021

Veure disponibilitat a l'Aladí

Cada matí, la Lis guarda a la motxilla les coses que li agraden mes. Hi porta les bitlles i el patinet perque hi juguin la Sofi, el Rudy i la Cata. Pero la Lis comença a adonar-se que els seus amics no la tracten amb el mateix afecte: no la deixen jugar als secrets i fins i tot li roben l’esmorzar! Dia rere dia, la Lis veurà com aquesta motxilla amb que carrega es va fent mes i mes grossa. I es que hi ha sentiments que pesen molt, com la tristesa, la vergonya o la por d’explicar el que li passa... Trobarà la manera de buidar tot aquest pes?

A partir de 9 anys.

 

 

““

Pepuka y el monstruo que se llevó su sonrisa / Estela Moreno

[Barcelona] : Mr Momo, 2018

Veure disponibilitat a l'Aladí

Pepuka viu amb el monstre una dificil experiència; lal perdua del seu somriure. Amb les eves mascotes viurà una aventura que serà un viatge cap a la llibertat i la recuperació de la seva esència.

A partir de 6 anys.

 

 
 

““

24 senyals per descobrir un àlien Juliana Muñoz

Lleida : Pagès, 2018

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

A dins del pare hi viu un àlien petitet que el controla. Per això fa coses que no m’agraden. Per això es comporta com si fos d’un altre planeta. Escridassa la mare i a mi gairebé no em parla. Dona ordres quan torna de treballar. Tota l’estona té gana. No li agrada anar a passejar ni res del que fa la gent. No té amics. El seu pla és conquerir el món i ha de començar amb nosaltres. Des d’avui recolliré senyals per descobrir-ho.

A partir d'11 anys

 

 

““

Campos verdes, campos grises Ursula Wölfel

Santa Marta de Tormes : Lóguez, 2014

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

a realidad de la infancia, como la adulta, tiene muchas caras y con frecuencia la triste se oculta a los lectores infantiles. Los 14 cuentos de este libro tratan de marginados, de la opresión y de discriminación racial, de la guerra, de conflictos en el ámbito individual y social, de prejuicios, de separaciones matrimoniales, de hambrientos, de alcohólicos… Son preguntas y no respuestas, que exigen la conversación entre el niño y el adulto

A partir d'11 anys.

 

““

La Caputxeta vermella / Roberto Innocenti

[Barcelona] : Símbol, 2013

Veure disponibilitat a l'Aladí

Una versió moderna del conte clàssic La Caputxeta Vermella. Les seves magnífiques il·lustracions ens descriuen la ciutat com un indret salvatge, un bosc ple de vida i de colors. El text d'Aaron Frisch segueix les passes de la nena de la caputxeta vermella en un bosc on els camins que semblen solitaris no ho són del tot i on els perills ens esperen a cada cantonada.

A partir de 9 anys.

 

““

Terrible / Alain Serres

Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2010

Veure disponibilitat a l'Aladí

Terrible és un llop feroç que fa por a tot el món. Obliga a que a la nit els seus fills li cantin per poder dormir. Te un gran secret que li farà perdre l'autoritat.

A partir d'11  anys.

 

 

 

““

Oso tramposo / Alfredo Gómez Cerdà

León : Everest, 2006

Veure disponibilitat a l'Aladí

Bombo ha regalta a Sima un mirall una mica estrany. Quan aquesta vol sortir de casa i es posa guapa el mirall li torna una imatge d'ella que és horrible. El mirall diu mentides?

A partir de 6 anys.

 

Ves a la plana dels Drets de la Infància