Día Mundial de la poesía

El Gènius i els seus amics han anat a l'hort. I gaudeixen molt amb les diferents tarees que són necessàries per aconseguir que tot surti bé! En primer lloc en PlayMe ajuda a en Gènius a plantar les llavors, en Bit rega les plantetes que té a un test que va situar al ben mig de la ciutat, la Valentina segueix preparant la terra per poder plantar productes tan útils com els tomaquets que ja van creixent i per finalitzar en Play-me ajuda al Gènius a recollir les pesades carbasses que ja estan a punt

De l'Hort a la Biblioteca

 

L'any any 2013 neix a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat, el projecte De l'Hort a la Biblioteca que l'any següent guanya  el Premi Teresa Rovira i Comas a la Innovació a les Biblioteques Públiques Catalanes. A partir de l'any 2015 aquest projecte es fa extensiu a 12 biblioteques més de la comarca.

Volem ajudar-te a cultivar el teu propi hort urbà i ensenyar-te les millors receptes amb els productes que n'obtindràs. Amb les activitats i recursos que t'oferim, et convertiràs en tot un expert en el món de l'hort!

Trobaràs molta més informació sobre aquest projecte a la Biblioteca Virtual.

Aquestes són les biblioteques que participen en el projecte de l'hort a la biblioteca:

 

Activitats a les biblioteques

Guia de lectura : Petits pagesos : les fruites i hortalisses de l'hort a la cuina

 

Aquesta és una completa guia de lectura que han creat el Grup de Treball Gènius i el Grup de Treball de Recomanacions Gènius. Es vol destacar que els productes de l'hort són una part molt important de l'alimentació. Trobaràs alguns contes amb els que veuràs que els jardins i els horts poden ser molt divertits. Hi ha algunes obres que t'ajudaran a crear el teu propi hort. La guia té tres parts diferents:

 

Altres guies de lectura

 

Els guardians de l'hort

Jardins horts i plantes

Plantes remeieres

L'hort urbà ecològic

 

Més llibres que trobaràs a les biblioteques

 

"L'Hort d'en Teo"
Violeta Denou

"L'Hort"
 

"Hort fàcil: amb nens"
Màriam Ben-Arab, Jordi Font
 

"Jardineria fàcil: per a nens"
Màriam Ben-Arab, Jordi Font

"De la maceta a la cazuela"
 

"Mis plantas manual de jardinería para niños"

"L'Hort ecològic escolar: Mètode de Parades en Crestall"
Gaspar Caballero de Segovia Sánchez i Tomàs Martínez i Miró
 

"L'Hort escolar ecològic"
Montse Escutia

 

Alguns contes infantils més que trobaràs a les biblioteques

 

"Anem a l'hort"
Rosa M. Nadal, Jordi Xavier Sabaté

"L'Hort"
Richard Powell

"Un hort a casa"
Georgina Duran, Helena Delgado

"L'hort de l'Arlet"
Luc Foccroulle i Annick Masson

"On són?"
Marta Luna, Ximena Maier

 

Mira quina exposició han fet a...

La Biblioteca de l'Ateneu d'Esparreguera ha fet una exposició anomenada El món de la jardineria entre els dies 1 i 22 de juny. Una gran part de la biblioteca estava molt primaveral, verda i florida.

2016 : Any internacional dels llegums

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'any 2016 Any Internacional dels llegums amb el propósit de fer-les més presents i importants per tractar d'aconseguir un equilibri a l'alimentació i als cultius.

Es tracta d'uns productes del camp excelents ja que tenen moltes proteïnes.

El seu cultiu és fàcil i barat així que totes les accions s'encaminen a concienciar pel seu conreu, la seva ingesta i facilitar el seu começ.

També pots consultar la imatge dedicada a les llenties, un llegum amb molt de ferro.

Atenció! a continuació presentem uns trucs per aconseguir menjar llegums amb molt de gust. Mira aquest enllaç i per últim pots veure el vídeo que presenta aquest any dels llegums:

 

Encara pots saber més...

 

Vols saber més coses...? Potser d'una hortalissa molt coneguda com és el tomaquet? Per què pots trobar al mig dels cultius la figura de l'espantaocells? Saps quines característiques té un hort urbà?

Accedeix als següents enllaços:

Vés a la plana principal de Gènius