Especial Jocs Olimpics Rio 2016 lliure

Més de 10 000 atletes participaran entre els dies 5 i 21 d'agost a la 31a edició dels Jocs Olímpics d'Estiu de Rio de Janeiro al Brasil. Serà la primera vegada que es disputaran a una seu de Sud-Amèrica, i excepte el futbol repartit per cinc localitats més del país, la resta de proves tindran lloc a escenaris pertanyens a quatre zones diferents de la ciutat organitzadora.

S'esperen prop d'11.000 atletes representant a més de 200 països, el número exacte se sabrà pocs dies abans quan acabin les qualificacions pendents d'alguns esports. Es tracta d'un programa molt semblant a Londres 2012 on el Golf i el Rugby són nous esports i desapareixen algunes modalitats de vàries disciplines per tal d'ajustar el número de participants.

 

Els dies previs a la competició la flama olímpica ha fet un recorregut per tot Brasil i això ha ajudat a despertar l'esperit olímpic als habitants de la nació. A més s'esperen milers de turistes atrets per les proves esportives. En arribar a Rio i un cop feta la cerimonia inaugural el pebeter s'allotjarà a un lloc diferent a l'estadi olímpic. Així s'aproparà al poble i es desfa l'embolic que provoca que en realitat hi haurà dos estadis olímpics, (les cerimonies i l'atletisme per primer cop es fan a llocs diferents). 

Mentrestant la mascota Vinicius es posa a punt abans que comencin els Jocs.

Durant dos setmanes tota l'atenció esportiva mundial es concentrarà a Brasil, esperem que aquets jocs siguin tot un èxit!

Els Jocs olímpics a l'antiguitat

Petita història dels Jocs Olímpics

Les primeres olimpiades

Els Jocs olímpics : Cleòstenes de Samos

Las primeras olimpiadas

Vés a l'especial dels Jocs Olímpics