home llop

L’home llop o licantrop és una persona que, segons diu la llegenda, es transforma en llop les nits de lluna plena. En aquell moment, deixa enrere tots els seus atributs d’ésser humà per a convertir-se en un ferotge animal que no respon a res sinó a la seva pròpia voluntat de destrucció. Esgarrifós, no?

La seva transformació pot ser o no voluntària, com els hi passava a Sirius Black i a Remus Llopin, dos dels millors amics del pare de Harry Potter. Ambdós poden transformar-se en llops, Sirius voluntàriament, perquè és un animag (té la capacitat de canviar la seva aparença per la d’un llop negre). En canvi Remus és un home llop de veritat, un licantrop que no pot evitar transformar-se i perdre l’autocontrol i el coneixement que té com a home.

Què porta a una persona a convertir-se en home-llop? Segons la cultura, pot haver diferents motius: que hagi estat mossegat per un altre home-llop (com Remus LLopin), per menjar alguna planta o fong (ergot o banya de sègol), per ser el setè fill home d’una família o per culpa d’un encanteri o malefici, com li passava al Capità Navarre, un cavaller que per la gelosia del bisbe d’Aquila i la seva màgia es converteix en llop de nit, fent impossible que pugui trobar-se mai en forma humana amb la seva estimada Isabeau, que es transforma en falcó de dia.

No es coneix amb exactitud quan van iniciar-se les llegendes vinculades a l’home llop, però si que és uns superstició molt i molt antiga. El cinema i la literatura han vist en aquest personatge una font inesgotable per les seves històries com pots veure en aquesta mini guia que t’hem preparat

Ves a la plana del llop

Ves a l'especial de La Fontaine i les faules

bibliografia home llop