Todas las recomendaciones - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • Visita a la metgessa

  Sardà, Òscar

  Barcelona : Editorial Barcanova, setembre de 2023

  Coneixeu els llibres del “Follet Oriol” escrits per Oscar Sardà?

  Doncs, aquest mateix autor ha fet la col·lecció de llibres que s’anomenen “Tina i Tavi”.  Són per a tu petit infant que te’ns entre 0 a 3 anys .

  A la vall on viu el follet Oriol també hi viuen enTina i en Tavi, una nena i un nen que tenen curiositat per a tot. Tenen ganes d’anar per tota la vall descobrint i aprenent de la natura, tenen ganes d’observar tot els que els rodeja i moltes vegades es sorprenen pel món que els envolta.

  Avui tenen que anar a visitar-se a casa la metgessa. Estan una mica neguitosos, sobretot, el Tavi. Però es que aquesta metgessa es tan simpàtica, que poc a poc, deixen d’estar nerviosos. Els ha dit que han crescut molt, els ha pesat, els ha mirat les orelles... si voleu saber més sobre aquesta parelleta tan simpàtica de follets trobareu les seves aventures en els llibre que tenim a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

  Per saber més

  Versió digital

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  22/05/2024
 • Hola, peuet!

  García, Sol

  Barcelona : Edebé, febrer 2023

  Un ratolinet passejant per la casa es troba un peu ple de dits i curiós de mena comença a explorar des del peu fins al cap.

  Un conte que és una moixaina i que pot esdevenir un joc de falda amb els nostres nadons.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per les Biblioteques Municipals de Sabadell

  30/04/2024
 • A la cuina de nit

  Sendak, Maurice

  Pontevedra : Kalandraka, 2014

  Escrit e il·lustrat per Maurice Sendak, el mateix autor de la coneguda obra: Allà on viuen els monstres. 

  M'atreviria a dir que cap infant s'imagina totes les coses que han passat al llarg de la nit perquè puguem tenir un trosset de coca cada matí per esmorzar.

  Amb aquest llibre, editat per primera vegada els anys setanta, entrareu en una viatge nocturn màgic, suggerent i molt i molt dolç. El ritme i el to encara es mantenen ben vius. En Quel és el protagonista, un nen que durant la nit es desperta per uns sorolls molt forts, i ell que vol continuar dormint, demana SILENCI ben alt i fort, però llavors, de sobte, cau i cau avall fins a parar a una gran cuina enmig de la ciutat. On tres grans forners estan preparant un bon pastís per a l’endemà. El surrealisme embolcalla cada escena de la història, on s’evoquen les il·lusions i els somnis. Els forners ens recorden al personatge interpretat per Oliver Hardy, de la parella còmica més cèlebre del cinema del s.XX, Stan Laurel i Oliver Hardy, més coneguts com "El prim i el gras". Doncs "el gras" el podreu trobar encarnat en aquest llibre per triplicat

  És un llibre per gaudir des de la sorpresa, deixant-se arrossegar per l'olor de la massa al forn, sense fer-se preguntes, tal i com es viuen els somnis.

  Algunes curiositats del llibre: el nostre protagonista a la versió original en anglès es diu Mickey, i l’autor va néixer el mateix any que Mickey Mouse. Segurament així trobareu més rellevància encara en alguns detalls de les il·lustracions ;)

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers i Eva Jiménez de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat.

  atencio:

   

  30/04/2024
 • Camins vora mar :

  Barba, César

  Granollers : Editorial Alpina, maig de 2019

  La millor manera de conèixer els espais naturals és a peu, fent camí. El senderisme ens permet gaudir del paisatge de manera pausada i atenta: les vistes, els colors, els sons, el frec de l’aire... I és així com aprenem a estimar la terra i com podem transmetre el sentiment de pertinença a la natura lligat als valors de respecte i protecció de tot el que ens envolta.

  En aquest llibre, en Cèsar Barba i en Sergi Ramis ens proposen 20 excursions per gaudir dels millors paisatges de mar de Catalunya, des de Llançà fins a la costa d’Alcanar. Les excursions són accessibles per a tots els públics; no hi ha gaires dificultats i per això també es poden fer amb la mainada.

  Tots els itineraris voregen la costa catalana i estan senyalitzats, de manera que és gairebé impossible perdre’s. A més, alguns d’aquests recorreguts passen per camins de ronda coneguts per molts senderistes i molt ben marcats. Un dels objectiu d’aquestes excursions és descobrir trams de costa que destaquen per algun aspecte en concret: un penya-segat, una cala, jaciments arqueològics, sorrals, dunes o vistes impressionants del mar.

  L’estiu és un bon moment per fer pràcticament totes aquestes rutes, ja que moltes d’elles poden finalitzar en una platja per fer-hi un bon cap-bussó i descansar de la caminada.

  Recomanat per Bib. l'Escorxador. Sant Celoni.

  30/04/2024
 • Todo lo que necesitas saber sobre el TDAH en la etapa de aprendizaje :

  Las Rozas (Madrid) : Wolters Kluwer, marzo 2020

  El TDAH és un trastorn molt freqüent que provoca grans dificultats en l’educació i en el desenvolupament del nen o nena que el pateix; més de la meitat es convertiran en adults amb TDAH.

  Aquest llibre va sorgir gràcies a l’interès de l’Associació RedTDAH i la Revista Cuadernos de Pedagogía per tal d’informar i orientar fonamentalment a docents, famílies i afectats pel trastorn. Per aconseguir-ho s’ha comptat amb la col·laboració de diversos professionals de diferents àmbits, que han aportat els seus coneixements amb l’objectiu d’ajudar a nens i adolescents amb TDAH a créixer i desenvolupar-se com a persones vàlides i felices des de la seva infància.
  Les persones que conviuen amb afectats per TDAH, saben que no és fàcil. Els pares poden arribar a sentir que el seu fill és un mal educat, que és despistat,  que no sap estar-se quiet, no espera el seu torn de paraula, etc. Però el que no saben els altres pares, és que aquest nen o nena té una gran dificultat per fer totes aquestes coses.

  Amb un llenguatge molt planer i exemples molt quotidians, en aquest llibre s’ajuda a entendre aquest trastorn i es donen pautes per ajudar als docents, famílies i afectats.

   Una correcta detecció i intervenció pot ajudar a superar les dificultats, comptant amb el suport dels pares, escola i professionals i millorar la qualitat de vida de les persones amb TDAH. Se’ls donen eines per reduir els efectes negatius que aquest trastorn provoca en nens, joves i adults, per tal que s’integrin feliçment en la seva vida diària.

  Més informació:

  Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

  25/03/2024
 • Blanc com la neu

  Benegas, Mar

  [Mataró] : A Buen Paso, 2018

  Vet aquí que una vegada... Mar Benegas i Andrea Antinori ens presenten un entranyable ratolinet que viu al mig del bosc i que sempre té molta cura d'anar ben net i polit. El seu distintiu és el seu pèl, tan blanc com la neu.

  Però un dia el nostre protagonista decideix anar d'excursió i gaudir del sol i del bon temps, amb tanta mala sort que sense adonar-se'n s'allunya del camí, i quan és hora de tornar a casa s'adona que s'ha ben perdut. Aquest fet el portarà a conèixer altres habitants del bosc: el vent, la pluja, el foc...

  Una de les característiques que fan única i recomanable aquesta història és el seu text, escrit en rodolí i que ens convida a aprendre'ns de memòria algun fragment, pel simple, o no tan simple, plaer de recitar-lo:

  Soc un ratolí,
  tan blanc com la neu,
  i ningú, si plou,
  de casa no em treu.

   Mar Benegas és escriptora i especialista en poesia infantil; a Blanc com la neu construeix un personatge ben curiós però entranyable, capaç de perdre's i gaudir de cada coneixença, malgrat això suposi embrutar-se una mica!

   Andrea Antinori és una il·lustrador italià format a l'Escola Massana de Barcelona, i que en aquesta ocasió a dibuixat en Ratolinet tal i com ens l'hauríem imaginat!

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Per saber mes coses de Mar Benegas

  Per veure més il·lustracions del'Andrea Antinori 

  Recomanat per Marta Puig de la Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

  21/03/2024
 • Boníssim : poemes per llepar-se'n els dits

  Comelles, Salvador

  Barcelona : Abadia de Montserrat, 2019

  El subtítol d’aquest llibre ja ho diu tot: “poemes per llepar-se’n els dits”. I, que millor que un bon grapat de poemes de cuina i menjar per fer entrar la gana?

  Salvador Comelles ens presenta un seguit de poemes, dotze en total, que van des del senzill acte de parar taula (una cosa ben bàsica però necessària abans de qualsevol àpat) fins a la història d’un ratolí en un rebost. Fins i tot podem trobar-hi endevinalles i una recepta en forma de poesia! Us atrevireu a portar-la a terme?

  Destacar-ne també les il·lustracions de la Mercè Galí, que acompanyen les paraules d’una manera simpàtica, divertida i plena de detalls. Sens dubte, una obra que val la pena si més no conèixer... i també per deixar-se emportar pels seus versos mentre fem un bon mos.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Eli Ramírez Andreu Biblioteca La Bòbila de l'Hospitalet de Llobregat.

  20/03/2024
 • Dies com aquest

  Smith, Oriane

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, març de 2022

  Veure el món amb uns altres ulls i des de perspectives diverses, aprendre a observar, jugar amb la mirada, deixar-se portar...

  Això es el que proposen Oriane Smith i Alice Gravier a través d’un àlbum molt agosarat que és susceptible de múltiples interpretacions.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Extret de la Guia de lectura de Recomanacions infantils i juvenils de les Biblioteques Municipals de Sabadell

  29/02/2024
 • Primeres alegries

  Joffre, Véronique

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, març de 2022

  Un llibre per als més petitons: acollidor i tendre.

  Les primeres alegries són tots aquells moments dolços que representen els primers descobriments dels infants.

  Un llibre de cartró perquè ells mateixos puguin sostenir i girar-ne les pàgines, fet amb la tècnica del collage.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de la Guia de lectura de Recomanacions infantils i juvenils de les Biblioteques Municipals de Sabadell

  29/02/2024
 • Famílies de la A a la Z

  Díaz Reguera, Raquel

  Barcelona : Lumen, novembre del 2022

  Cada família és un món... i el món es ple de famílies completament diferents!
  Una guia il·lustrada que ens mostra els diferents tipus de famílies que podem trobar, i en les que ens podem arribar a convertir: la família acollidora, la família escapada rural, la família dels diumenges... Segurament us sentireu identificats amb algunes d’elles, potser només amb una, o potser amb dues, o fins i tot moltes més.
  Raquel Díaz amb les seves il·lustracions ens mostra la rica diversitat de la societat actual i ens fa un simpàtic retrat de diferents tipus de famílies ens les que ens podem veure reflectits.
  El podeu trobar al fons infantil de la biblioteca, (I**) o bé al fons del Racó de famílies.

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Eva Jiménez Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  28/02/2024

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información