Gènius - Biblioteca Virtual

Todas las recomendaciones - Gènius

Ruta de navegación

Los bibliotecarios recomiendan

 • En boca de tothom

  En boca de tothom

  Llorca, Juan

  Barcelona : Rosa dels Vents, juny del 2019

  Aquest és el nou i imprescindible llibre del xef i la nutricionista que estan revolucionant l’alimentació infantil al nostre país. En ell es resolen tots els dubtes sobre l'alimentació dels infants que solen aparèixer després del seu primer aniversari. A més, ens ofereixen els millors consells per fomentar una alimentació saludable, entre els quals hi ha menús setmanals, trucs per cuinar amb nens i mes de seixanta receptes senzilles i delicioses per gaudir-ne en família.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  14/10/2021
  Promedio (0 Votos)
 • El diumenge se'ls menja

  El Diumenge se'l menja

  Odriozola, Elena

  [Sant Sebastià] : Ediciones Modernas El Embudo, febrer de 2021

  Celebrem un altre títol de la col·lecció Et sona? destinada a la petita infància. En aquest cas la il·lustradora, autora i editora del llibre recupera una cançó de falda per crear aquest espai compartit entre l’infant i la mare o pare.

  Il·lustracions netes de línia senzilla i pàgines de cartró, un llibre acumulatiu que convida al joc i a la sorpresa, a l’abans i al després, a l’avui i al demà. Elena ens posa a les mans un llibre sobre mans, però lluny de pretendre ser un substitut de la tradició oral a la que fa referència és complementari acompanya, posa detalls i sentit de l’humor.

  Una proposta excel·lent per apropar la sonoritat de la paraula oral als nadons.

  Adequat de 0a 3 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Bib. els Safareigs de Sabadell

  14/09/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Un regal per a tota la vida

  Un Regal per a tota la vida : guia de la lactància materna

  González Rodríguez, Carlos

  Barcelona : Angle, 2013

  Un regal per a tota la vida, ofereix informació pràctica a les mares que volen donar el pit, perquè en gaudeixin plenament. També es resolen tots els dubtes que planteja la lactància materna. Com aconseguir una posició adequada? Fins quan s'ha de donar el pit? Com s'ha d'alimentar la mare?, aquestes i moltes altres preguntes són contestades de manera senzilla i amb tocs d'humor.

  En el pit, a més de menjar, el nadó busca i troba amor, consol, calor, seguretat i atenció. Per això l'important no és comptar les hores i els minuts, o calcular els mil·lilitres de llet, sinó el vincle d'unió que s'estableix entre mare i fill. 

  És el millor regal que una mare pot fer al seu fill i d'aquí el títol del llibre.< /p>

  El doctor Carlos González és pediatre, president de l'Associació Catalana Pro Alletament Matern (ACPAM) i responsable del consultori sobre lactància materna de la revista Ser Padres. Així mateix, és una de les màximes autoritats en lactància materna i criança respectuosa.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Marta Camps Bartrolí de la Bib. el Safareig de Capellades.

  13/09/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Mai més menjaré tomàquets

  Mai més menjaré tomàquets

  Child, Lauren

  Barcelona : Serres, 2003

  En Carles i la Laia són germans, en Carles és el germà gran i la Laia és la petita. En aquest conte en Carles se les pensa totes perquè la Laia es mengi el sopar. La Laia diu que no li agraden ni vol menjar: pèsols, pastanagues, patates, i que mai, mai menjarà tomàquets. En Carles amb molta paciència i imaginació aconsegueix donar-li la volta al que diu la Laia gràcies al truc formidable que amb molta paciència i imaginació posa en pràctica un dia qualsevol. 

  Aquesta història commovedora de Lauren Child utilitza tècnica collage  per escenificar l'aventura que el Carles s'ha de crear per fer que la seva germaneta mengi. 

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Lali Sala de la Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar

  03/09/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Mots pintats

  Mots pìntats

  Lecaye, Emmanuel

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, febrer de 2021

  La novetat d’aquest imatgiari és que en comptes d’objectes, com és habitual, descriu accions, verbs, que trobem escrits a la pàgina esquerra sobre fons blanc. A la dreta, la descripció està representada per un animal en una escena poètica i curiosa.

  Els adults hi reconeixeran referències a obres pictòriques famoses, i els infants les incorporaran al seu banc d’imatges.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de la Selecció Municipi Lector.

  20/07/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Petra

  Petra

  Coppo, Marianna

  Barcelona : Joventut, setembre de 2019

  Tot depèn de les ulleres amb què mires el Món. La Petra està engrescada pensant què és ella exactament, una simple pedra? NO!, però la perspectiva i la imaginació fan que no sigui tan fàcil decidir-se entre una muntanya, una illa o un ou!

  Tingueu els ulls ben oberts, segur que a partir d’ara mirareu d’una forma més tendra les pedres amb què ensopegueu quan jugueu al parc o aneu d’excursió a la muntanya.

  Aquest conte és molt bonic, sobretot perquè l’autora dona tot el protagonisme visual a la Petra, malgrat que ella encara estigui buscant el seu lloc en el Món. Les il·lustracions són senzilles, clares i entenedores, de colors neutres. Hi agraïm un bon equilibri que harmonitza la lectura, amb un text pausat, reflexiu, obert. 

  Us animem a jugar amb les “petres” que us trobeu pel camí!

  Web de l'autora

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  20/07/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Inteligencia emocional para padres

  Inteligencia emocional para padres

  Hornos, Paloma

  [Córdoba] : Editorial Arcopress, febrero de 2019

  Voleu ensenyar al vostre fill la importància d'agradar-se, d’estimar-se, de creure en si mateix? Necessiteu proporcionar eines per gestionar les emocions i desenvolupar la seva empatia? Reconeixeu la importància d'aprendre a escoltar-lo com necessita ser escoltat? Voleu ajudar-lo a créixer com algú independent i autònom, segur a l'hora de traçar el seu propi camí? En resum: voleu que els vostres fills arribin a ser adults feliços?

  Solem qüestionar-nos si, com a pares, ho estarem fent bé, quan el veritablement útil per a nosaltres seria donar als nostres pensaments un toc d’humilitat i preguntar-nos: sóc l'adult que desitjaria que el meu fill fos el dia demà?

  Si us sentiu identificats amb totes aquestes qüestions, aquesta guia pràctica és per a vosaltres, perquè al llarg de les seves pàgines, l'autora us acompanyarà en l'aventura d'aprendre sobre vosaltres mateixos, a ser conscients, propers, aprendreu a escoltar i a entendre, a acceptar-vos tal com sou per poder acceptar al vostre fill i donar-li el millor de vosaltres.
  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  12/07/2021
  Promedio (0 Votos)
 • On és el gran?

  On és en gran?

  Ben-Àrab, Màriam

  Barcelona : laGalera, agost del 2019

  Un nou llibre de la col·lecció Sense Mots de La Galera, amb fulls de cartró, pensada per a presentar els conceptes bàsics com ara els colors o les formes als més petits de casa.

  Aquesta vegada Màriam Ben-Arab, explica d’una manera molt original, els contraris.
  Gràcies al títol, que és l’únic text del llibre, podem interpertar que una mena de monstre petit i pelut, està buscant algú com ell però més gran. 

  Així doncs comença un viatge a la recerca del Gran. A cada doble pàgina el petit trobarà dos monstres, però tant diferents a ell que ràpidament endevinem que no són el Gran. Els dos monstres, però, es contraposen de forma clara, un va net i l’altra brut, un és ràpid i l’alta lent... 

  En definitiva, una manera molt divertida i intel·ligent de jugar amb els contraris.

  I a més a més amb un misteri final: acabarà trobant el Gran?  

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

   

  01/07/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Mixifú i les onades

  Mixifú i les onades

  Martí i Orriols, Meritxell

  Barcelona : Combel Editorial, febrer de 2020

  El simpàtic gat Miifú està a la platja i fins i tot puja a les onades amb la seva planxa de surf.

  Es tracta d'un conte ideal pels petitets ideat pel duo sabadellenc Salomó i Martí per la seva senzillesa, color i format.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de la Guia de Lectura Recomanacions de Lectura Infantil i Juvenil de 2020 de Sabadell 

  01/07/2021
  Promedio (0 Votos)
 • Fuerte como una montaña

  Fuerte como una montaña

  Reading, Suzy

  Barcelona : Elfos, 2019

  Una guia dissenyada per ensenyar eines per fer front a les emocions quotidianes als nens i nenes i a les seves famílies. Ens proposa activitats per expressar les seves formes de sentir, , aprendre a conèixer el seu cos i la seva ment a través d'un llenguatge comprensible i desenvolupar estratègies per enfortir-se i afrontar els reptes. 

  Inclou propostes per desenvolupar eines de revitalització mitjançant la participació en família, amb exercicis senzills per practicar quan arribin a la independència. Ensenyem als infants a raspallar-se les dents i al creuar el carrer amb seguretat; aquest llibre té com a objectiu ampliar l'equip d'eines perquè els nens i nenes incloguin habilitats que estimulin la resiliència, així com una farmaciola de primers auxilis emocionals. Inclou exercicis per fomentar l'atenció a les emocions, sentir-se tranquil, expressar els sentiments, dormir-amb més facilitat, afrontar l'enuig i les sensacions d'ansietat i desenvolupar confiança i amabilitat.
   

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Sílvia Campillo del Bibliobús Montserrat.

  07/06/2021
  Promedio (0 Votos)

Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

 • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
 • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
  Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
 • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, Twitter, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información