Elmer Bernstein

 

2022 va ser l’any en què celebrem el naixement d’Elmer Bernstein, un dels compositors de cinema més importants del S.XX.

En aquest especial et convidem a endinsar-te en la seva obra i en aspectes relacionats amb la seva música. Preparada? Preparat?

La música en el cine

Al cinema podem destacar diverses disciplines presents com la literatura en el guió, la fotografia en la imatge o la música en la banda sonora

Sàpigues més sobre la música de cinema

La orquesta

Elmer Bernstein va ser un gran compositor de música de pel·lícules. En les seves bandes sonores, l'orquestra va tenir una importància fonamental.

I TU, QUÈ EN SAPS D'UNA ORQUESTRA?

Pinceladas de cine...

La història del cinema és llarga i curta alhora: curta perquè té poc més de 100 anys; llarga perquè ha passat per grans transformacions i perquè moltes són les figures (directors, productors, actors i actrius, músics...) que han estat clau en aquesta evolució i han col·laborat en convertir-lo en una dels arts (ja sap, la setena!) més important del segle XX.

Si tens curiositat per saber sobre algun aspecte de la seva història ... no dubtis en seguir aquest enllaç

Elmer Bernstein, qué hizo y donde vivió?

 

Elmer Bernstein va ser un compositor nord-americà reconegut per les seves partitures per al cinema. Durant cinc dècades les seves composicions van acompanyar les obres dels grans directors del setè art  (com Vicent Minnelli, Anthony Mann, Otto Preminger, Cecil B. De Mille o John Sturges) I la seva capacitat de creació va  abastar tots els gèneres cinematogràfics ( western, bèl·lic, aventures, musical, comèdia, drama).

Clica aquí per a més informació

El cine, séptimo art

L'any  1911 Ricciotto Canudo (crític de cinema) va escriure el Manifiest de les set arts, identificant el cinema com el setè art.

Més informació

Hollywood y los premios Óscar

Elmer Bernstein va ser nominat deu vegades als premis Òscar i els va guanyar només una vegada. Què en saps d'aquests premis?