Novedades

 • Bolets i fongs

  Fabisi?ska, Liliana

  Valls : Cossetània, setembre de 2023

  Fes una ullada al regne dels bolets i fongs! Hi són a tot arreu: a terra, a l'aigua, soterrats, als arbres, al teu aparell digestiu... Poden ser verinosos o medicinals i a vegades assoleixen preus vertiginosos. Brillen i atrauen els elfs; almenys així ho expliquen algunes llegendes! Per altra banda, poden servir per a la producció de biocombustibles o de materials de construcció... I ves a saber per a que mes es podran fer servir, ja que fins ara s'ha pogut descriure nomes el 7% de les especies de bolets i fongs. Són els organismes mes diversos i misteriosos

  *Recomanat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  15/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • El Desnuador d'embruixos

  Hardinge, Frances

  Barcelona : Bambú Editorial, setembre de 2023

  En un món on qualsevol pot llançar un malefici que destrueixi vides, només una persona té el poder de desfer-los. En Kellen no comprèn del tot el seu do, però ajuda aquells que han estat maleïts, inclosa la Nettle, atrapada durant anys en el cos d’un ocell. Ara és la seva fidel companya i aliada més propera. Però aquell que desnua embruixos duu una maledicció en si mateix, llevat que la Nettle i ell puguin destruir-la. En Kellen és un perill per a tot i tothom del seu voltant... 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  15/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • Miss Desembre i el clan de Lluna

  Murgo, Antonia

  Barcelona : Nórdica, octubre del 2023

  Miss Desembre busca feina, però totes les seves experiències laborals han acabat en fracassos estrepitosos tan bon punt han començat. Un dia que respon a un anunci per treballar com a mainadera, descobreix que el seu cap no es sinó l’Home del Sac, que busca algú que cuidi el seu fill Corbin, un nen irritant que sap transformar-se en fum i amagar-se entre les cendres. Una nit, els esdeveniments prenen un caire inesperat: la Desembre descobreix un detall molt interessant sobre la família per a la qual treballa, i tres desconeguts irrompen a la casa...

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • I tu, com ho veus?

  Bellmont, Víctor

  Barcelona : Zahorí Books, setembre de 2023

  Tot depèn del color del vidre amb què es miri! En Tomàs és un noi daltònic. Durant un dinar familiar, es pregunta com veu el món la resta de la seva família. A través de la il·lustració, cadascun dels personatges asseguts a taula mostrarà la seva pròpia visió del moment. Una manera divertida de descobrir les ulleres invisibles que tots portem posades.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  15/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • Ahir al vespre

  Baek, Heena

  Madrid : Kókinos, [2023]

  Un llibre desplegable en acordió, ple de personatges fascinants i divertits, on podrem veure a cada apartament les històries que s'entrellacen.

  S'apropa el Nadal, aviat es farà de nit i tots els veïns de l’edifici començaran a fer els seus preparatius. Així van desfilant diferents habitants: la senyora Ratolí, el senyor Guineu, el senyor Cabra Blanca amb el gat negre de la cafeteria Safata Platejada, el senyor Conill Blanc... Interactuen uns amb altres, passen coses inesperades, es molesten a vegades, però al final són molt solidaris. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  14/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • Frágiles

  Thummler, Brenna

  Barcelona : La Cúpula, septiembre de 2023

  Relat sobre la importància de demanar ajuda quan tot sembla fosc i de saber prestar-la als qui més ho necessiten.

  La vida de Marjorie Glatt no ha estat la mateixa des que oculta a un grup de fantasmes a la bugaderia de la seva família. Un d'ells, Wendell, que va morir jove i ara ha de vagar per la Terra com un fantasma amb res més que un llençol per cos. Aviat es converteix en el seu amic; el seu únic amic, de fet. Però quan sembla que per fi tot funciona al col·legi, Marjorie comença a preocupar-se que la considerin una bestiola rara si el seu secret surt a la llum. L'obstinació de Marjorie per mantenir oculta la identitat de Wendell fa que aquest comenci a sentir-se més invisible del que ja és. Eliza Duncan, companya d'institut de Marjorie, també se sent invisible. El seu fervent interès per aconseguir fotografiar un fantasma fa que tota l'escola l'etiqueti com a “diferent”. Constantment desubicada, Eliza comença a sentir-se com un fantasma. A desitjar ser un fantasma. Marjorie aviat ha d'assumir el preu que ha de pagar per a ser acceptada pels seus suposats amics. Val la pena perdre a Wendell? I és ella també, d'alguna manera, culpable de l'assetjament que suporta Eliza?

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • Superguai : una història de l'escola

  Esch, Tanja

  Barcelona : Mamut Comics, octubre de 2023

  Una història divertida sobre l'escola, tendra i tan guai! Ser guai no és gens fàcil. La Tanja ho sap prou bé, això. La nova jaqueta texana, que tanta il·lusió li feia, ha acabat al fons de l'armari. No era prou guai per portar-la al pati. a. I, a sobre, ve la mare amb una proposta superboja. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

  13/02/2024
  Promedio (0 Votos)
 • Tutelados : un análisis crítico del sistema de protección de menores en España

  Vila, Enrique J.

  Córdoba : Almuzara, septiembre de 2023

  Un anàlisi crític del sistema de protecció de menors. L’autor descriu, a partir de la seva experiència, que els serveis socials públics comet errors en el moment de separar els nens de les seves famílies, per “interès superior del menor” i provoca situacions dramàtiques . Ho considera un error de funcionament en un país democràtic i que forma part de la Unió Europea. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/01/2024
  Promedio (0 Votos)
 • El Juego infantil y su metodología

  Delgado Linares, Inmaculada

  San Fernando de Henares : Paraninfo, 2023

  L’autora, psicòloga evolutiva i formadora de monitors i professionals de l’educació infantil, estudia l’ús del joc com a eina que afavoreix l’aprenentatge per descobriment, el desenvolupament integral i la motivació. Desenvolupa els continguts del mòdul professional de Serveis Socioculturals i a la Comunitat, del títol de Tècnic Superior d’Educació Infantil. 
  Recull una àmplia varietat d’activitats continguts teòrics que permeten els disseny, aplicació i desenvolupament de projectes lúdics en diferents àmbits professionals. Explica la normativa vigent respecte l’educació, jocs i contextos lúdics en àmbits formals i informals. 

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  22/01/2024
  Promedio (0 Votos)
 • Maleducados : ¿estamos fallando a nuestros hijos como responsables de su educación?

  Rivera, Berta

  Córdoba : Sekotia, septiembre de 2023

  L’educació actual, serveix per a formar les properes generacions? Berta Rivera repassa a fons els factors que influeixen en el procés educatiu dels nostres fills, sense limitar-se a la part acadèmica. També aprofundeix en l’educació com a ascensor social.

  La Revolució Tecnològica ha facilitat l’accés i ràpida difusió de la informació com  mai s'havia donat en la història de la humanitat, ara bé, no són les eines tecnològiques (els cercadors, les xarxes socials, la Intel·ligència Artificial ) les que transformen el món sinó les idees que flueixen per elles. La veritable diferència, si ho comparem amb èpoques passades, és la velocitat a la qual les idees es transmeten. És aquesta velocitat la que fa que el món sigui avui més complex i converteixi a l'educació integral dels nostres fills en una necessitat vital.
  Hem d'entendre bé què està ocorrent i per què per a poder dirigir millor l'educació que desitgem per a les generacions esdevenidores. És essencial per a prendre de nou les regnes de la llibertat i assegurar-nos que estem donant als nostres fills les eines necessàries per a una vida plena i pròpia. Només una educació integral, de veritable qualitat, ens permetrà navegar els complexos temps que vivim. Gràcies a l'educació, mantindrem el pensament despert i sabrem discernir les idees bones de les dolentes, a diferenciar la propaganda de la informació.

  *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals
   

  22/01/2024
  Promedio (0 Votos)