Especial pallassos 2018

El Festival Internacional de Pallassos de Cornellà de Llobregat "Memorial Charlie Rivel" se celebra cada dos anys organitzat per l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. És un esdeveniment amb molta fama a nivell europeu. 

Entre els dies 14 i 21 d'octubre diversos espais de la ciutat acolliran actuacions de pallassos i pallasses de tot tipus. des de aquells que estan començant fins als que han actuat en diverses edicions d'aquest festival.

Cada any s'entrega el Premi Nas d'Or. En aquesta ocasió el rebrà Claret Papiol i March "Claret Clown" un professional amb més de 40 anys de trajectoria. Els seus companys de professió valoren en ell la seva humanitat i el reconeixen el saber fer riure només amb la paraula. L'acte d'entrega forma part de la Gala Inaugural del dijous 18 d’octubre a la Carpa de la plaça de Catalunya a les 20.00 hores.

Seran uns dies de molt d'humor i diversió!

“El Pallasso, aquest personatge enamorat del teatre i del circ, que no voldria mai marxar d’escena per no haver de deixar de jugar”

Les biblioteques de la Xarxa Municipal ténen tot un seguit de recursos relacionats amb el món dels pallassos d'entre els quals destacarem dues guies de lectura i un fons especial:

Encara vols riure més?

Mira l'especial de l'humor anomenat Contes i històries per riure i la guia de lectura: Segueix el fil de l'humor.

Per últim et mostrem dues recomanacions i alguns enllaços al catàleg. D'aquesta manera podràs conèixer algunes obres amb pallassos molt particulars fent de protagonistes.

En el circo : una historia en dibujos

Göbel, Doro

Santa Marta de Tormes : Lóguez, 2011

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Quin desgavell, arriba el circ! Multicolors caravanes s'obren pas pels carrers i els elefants, el camell i l'ase desfilen des de l'estació de mercaderies fins a la plaça, on ja estan treballant moltes mans per aixecar la carpa del circ. A la tarda començarà l'espectacle, deixeu la pista lliure per als artistes!

Adequat de 3 a 6 anys.


Max ya no hace reír

Gallego García, Laura

Boadilla del Monte : SM, 2004

Veure disponibilitat al catàleg Aladí

Aquesta és la història d'un pallasso que treballa en un circ, i és molt feliç fins que un dia... els seus acudits deixen de tenir gràcia i la gent deixa de riure amb ell! El pobre Max té un problema molt gros, perquè el Director del circ amenaça amb acomiadar-ho...

Adequat de 6 a 8 anys.


"A mis niños de treinta años" Miliki 

"Payasos en el hospital"
Francisco García-Bernardo Baeza

"A pas de pallasso" Teresa Duran

"Miliki y las tablas de multiplicar"

 "Payaso de urgencia"
Thierry Dedieu 

 

Ves a l'especial de la tardor