Consells per l'estiu

Si viatges...

Si aquest estiu vas de viatge amb els teus pares, no oblidis passar per la biblioteca del teu poble o ciutat i buscar informació sobre el teu destí de vacances. Sorprèn als teus pares amb algunes rutes per fer a peu o els llocs que podeu visitar allà on aneu de vacances. Segur que els agrada que hi hagis pensat! A més recorda que aquest any vivim una situació especial que ens ajudarà a fer un turisme de proximitat, aprofita per conèixer millor Catalunya!

 

 

 

Emporta't els llibres de la biblioteca aquest estiu 

Emporta't un llibre, una revista, un còmic... allà on hi vagis. L'entrepà s'empassa millor acompanyat del teu personatge favorit i... qui ha dit que només es pot llegir escarxofat al sofà de casa? Que viatgin els llibres, poden acompanyar-te en els teus viages de vacances. Recorda que actualment pots demanar cites prèvies a moltes biblioteques per tal d'aconseguir els teus contes preferits en prèstec.

I per què no, poden ser alguns dels contes que hem seleccionat per tu? Els trobaràs al final d'aquest apartat.

 

 

 

 

El portal Gènius no tanca per vacances...

Recorda que el portal Gènius "obre" tot l'estiu. Navega i busca propostes de lectura, jocs, manualitats, i moltes coses més però sobretot aquest estiu juga, juga i juga i gaudeix de l'estiu!!

Et deixem algunes manualitats per l'estiu

 

 

 

 

Consells de salut

 

Compte amb les meduses

No et banyis ni toquis cap medusa, encara que sembli morta. Fixa't bé en les banderes que indiquen l'estat de la mar, ja que també avisen de la presència de meduses.

Protegeix-te del sol!

Posa't crema de protecció solar si no vols acabar socarrimat! El protector solar ha de ser especial per a nens i convé que el renoveu periòdicament, fins i tot si s'està molta estona a dins de l'aigua. És bo protegir-se el cap amb gorres i el cos amb samarretes si teniu la pell molt blanca i sensible.

Eviteu les hores més fortes de sol (entre les 12 i les 18h)

Protegeix-te de la calor!

Beu molta aigua i sucs naturals (evita les begudes molt ensucrades ja que no et treuran la set). També t'aportaran molta energia les fruites, les verdures, el gaspatxo, l'orxata...

 

Hauràs vist que aquests últims consells estan molt relacionats amb la platja. A les biblioteques trobaràs alguns contes on la platja és la protagonista:

 

““A la platja / Rebecca Finn
““Anem a la platja / Mercé Anguera
““La Berta a la platja  / Liane Schneider
““Cap a la platja / Yasmeen Ismail
““La platja / Ximo Abadía
““ Vols jugar amb mi?  / Olga Xirinachs
““ A la platja  / Susanna Mattiangeli
““  Quim a la platja / Émilie Gillet
““ Un día en la playa  / Bernardo Carvalho
““Un Castell de primera  / Martina Escoda
““L'Ona i la platja / Anna Garcia Galceran
““La Sara, la Tula i el mar / Julia Hansson
 
 
 

 

Més cerques al catàleg Aladí de contes d'aigua salada i sorra

Torna a l'especial d'estiu>>

Data de creació 12-06-2020 Última actualització 15-06-2023