Consells per l'estiu Consells per l'estiu

Si viatges...

Si aquest estiu vas de viatge amb els teus pares, no oblidis passar per la biblioteca del teu poble o ciutat i buscar informació sobre el teu destí de vacances. Sorprèn als teus pares amb algunes rutes per fer a peu o els llocs que podeu visitar allà on aneu de vacances. Segur que els agrada que hi hagis pensat!

 

 

 

Emporta't els llibres de la biblioteca a la piscina...

Disfruta de les bibliopiscines i biblioplatges aquest estiu. Si no es fa cap al teu poble o ciutat on vius, emporta't un llibre, una revista, un còmic... a la piscina o platja on hi vagis. L'entrepà s'empassa millor acompanyat del teu personatge favorit i... qui ha dit que només es pot llegir escarxofat al sofà de casa?

 

 

 

No passis calor: vine a la biblioteca!

Les tardes d'estiu són molt caluroses i molt llaaaaargues... Protegeix-te del sol i vine a la biblioteca, on estaràs fresquet i sempre hi ha moltes coses fer: trobaràs lectures divertides, podràs escoltar música, podràs fullejar una bona revista... i sobretot podràs entrar al portal Gènius i fer fóra l'avorriment amb la participació ens els seus jocs!

 

 

 

El portal Gènius no tanca per vacances...

Recorda que el portal Gènius "obre" tot l'estiu. Navega i busca propostes de lectura, jocs, manualitats, i moltes coses més però sobretot aquest estiu juga, juga i juga i gaudeix de l'estiu!!

 

 

 

 

Consells de salut

 

Compte amb les meduses

No et banyis ni toquis cap medusa, encara que sembli morta. Fixa't bé en les banderes que indiquen l'estat de la mar, ja que també avisen de la presència de meduses.

Protegeix-te del sol!

Posa't crema de protecció solar si no vols acabar socarrimat! El protector solar ha de ser especial per a nens i convé que el renoveu periòdicament, fins i tot si s'està molta estona a dins de l'aigua. És bo protegir-se el cap amb gorres i el cos amb samarretes si teniu la pell molt blanca i sensible.

Eviteu les hores més fortes de sol (entre les 12 i les 18h)

Protegeix-te de la calor!

Beu molta aigua i sucs naturals (evita les begudes molt ensucrades ja que no et treuran la set). També t'aportaran molta energia les fruites, les verdures, el gaspatxo, l'orxata...

 

Hauràs vist que aquests últims consells estan molt relacionats amb la platja. A les biblioteques trobaràs alguns contes on la platja és la protagonista:

 

 

Més cerques al catàleg Aladí de contes d'aigua salada i sorra

Torna a l'especial d'estiu>>