Popeye i els espinacs

Aquest és en Popeye! Un marí de bon cor, amable i afectuós amb els infants, que viu mil i una aventures de les que surt vencedor gràcies a la seva gran força. El seu nom (que es pronuncia popai ) vol dir ull esclatant i era un terme que es diu era molt emprat pels mariners. El cas és que el nostre personatge no el té d’aquesta manera, sinó que més aviat sembla que el tingui sempre tancat.

Popeye va ser creat per Elzie Crisler Segar, al 1929, com a personatge secundari d’una tira còmica que es publicava al The New York Evening Journalperò mica en mica va anar fent-se famós fins a arribar a convertir-se en el protagonista indiscutible de les històries.

Però, d’on extreu la seva súper força en Popeye? De menjar espinacs. Sí, como ho llegeixes, dels espinacs.

“Popeye el marino soy, a todos voy a ganar, comiendo espinacas a mi no me aplacan, Popeye el marino soy...”

I és que va ser a principis del segle XX que aquesta verdura va arribar als Estats Units d’Amèrica i es va voler popularitzar el seu consum pensant que feia una gran aportació de ferro. I ho van aconseguir, ja que es va convertir en el tercer aliment  que més agradava als infants, després dels gelats i el gall d’indi. Investigacions posteriors van desmentir aquesta dada i van descobrir, a més, que  el cos no el pot assimilar amb facilitar.

Si vols saber més coses sobre Popeye, pots visualitzar aquest vídeo que el Club Súper 3 va crear per celebrar el seu 90 aniversari, al 2019.

 

A les biblioteques trobaràs

 

 

Ves a la fitxa dels espinacs

Ves a la plana principal de l'especial de l'Any internacional de les fruites i de les verdures