El joc del visitant

El visitant

Què és? El visitant és una proposta de joc col·lectiu i de col·laboració, adreçada a joves a partir de 12 anys,  que es desenvolupa en 6 sessions. La seva finalitzat és introduir els participants en el món de la ciència-ficció jugant i debatent sobre diferents temàtiques que li són pròpies.

1.       Civilitzacions desconegudes. Ens visiten

2.       Crisi mediambiental

3.       Robots i robòtica. La relació entre éssers orgànics i inorgànics

4.       Gènere i ètnia. Les desigualtats

5.       La llei zero de la robòtica

6.       La descoberta d’un planeta alienígena.

Dinàmica. Totes  les sessions responen a la mateixa estructura:

1.       Es mostra una imatge i es pregunta sobre el que es mostra. La persona que dinamitza ha de fer aparèixer termes i problemàtiques associades.

2.       Es llegeix un text que planteja una situació

3.       Es debat sobre la circumstància exposada al text

4.       Es resolen uns reptes, normalment missatges encriptats. (Als reptes s’accedeixen a través de la pàgina web de l’empresa desenvolupadora del joc)

5.       A cada fitxa, es proposen unes lectures vinculades amb el tema tractat, dividides segons nivell de dificultat. Cada participant ha d’escollir-ne una, que haurà de llegir per la següent trobada.

Documents

 

Guia de dinamització

 

Ficció? Realitat? Novel·les de robots

Saps d'on prové la paraula robot?

Prové del txec, de robota, que significa servitud o treball forçat. La va emprar per primera vegada Karel Čapek en l’obra de teatre “R.U.R. : (Rossum's Universal Robots)”, que es va estrenar el 25 de gener de 1921 al Teatre Nacional de Praga.

A “R.U.R” els robots es fabriquen per treballar, produir i alliberar els humans del treball manual. Però adquireixen consciència i acaben aixecant-se contra els seus amos, de manera que la criatura es rebel·la contra el seu creador.

Per tant fa 100 anys de l'existència d'aquesta paraula.

Mira la guia de lectura que hi ha a la biblioteca virtual sobre els robots.

Ves a la plana d'escoles