Jordi Sierra i Fabra

Va escriure la seva primera novel·la amb només 12 anys. Els estudis els va deixar aviat i va començar a treballar en feines relacionades amb la música. Amb 25 anys publica el seu primer llibre, 1962-72 Historia de la música pop.

El 1976 decideix dedicar-se plenament a la literatura, i des de llavors la seva obra abasta tots els gèneres encara que la vessant infantil i juvenil és predominant. Alguns dels seus llibres han estat adaptats al teatre i al cinema.

Ha escrit més de 400 títols indistintament en català o castellà que han estat traduïts a més de 25 idiomes, i dels quals ha venut milions d'exemplars. Mira el catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals, trobaràs més de 700 opcions diferents.

Al llarg de la seva trajectòria professional, ha obtingut la major part dels premis literaris de Catalunya i Espanya. 

L'any 2004 va crear la Fundación Jordi Sierra i Fabra i va impulsar la Fundación Taller de Letras Jordi Sierra i Fabra para Latinoamérica per promoure el foment de la lectura i la creació literària entre els joves. Una de les seves activitats preferides (quan no escriu) és donar xerrades als infants sobre música i literatura.

 

Recomanacions:


Un cabell blanc en un cap pelut

Ves al catàleg Aladí

Aquesta és la historia d'un cabell blanc que va néixer en el cap d'en Pasqual on tots els altres cabells eren negres. El primer problema va estar perquè era petit i no veia res de res però a mesura que va anar creixent, va descobrir que era diferent als altres pel seu color blanc per la qual cosa la resta de cabells li van donar l'esquena, no volien saber res d'ell fins al punt que la seva presència els molestava.

Això va fer que el cabell blanc estigués molt trist però com que no podia marxar d'aquell cap pelut, es va haver d'aguantar. Amb el temps va fer un amic però aquest cabell no estava al seu costat i tenien moltes dificultats per comunicar-se entre ells perquè entre mig, hi havia molts altres cabells. 

En el cap d'en Pasqual van passar moltes coses, algunes molt plaents com el bany, però d'altres horroroses com la caspa. A mesura que van anar passant els dies, les setmanes i els mesos les coses varen canviar fins a tal punt, que tots els cabells van aprendre a conviure plegats.

Web de l'autor.

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Mar Cuxart i Ainaud i Imma Homs Vivet de la Biblioteca Caterina Figueras de Tona.El Club dels estranys

Ves al catàleg Aladí

No tothom pot ser del Club dels Estranys, què us penseu! Només les noies i els nois que saben veure-hi més enllà dels ulls, només aquelles i aquells que estan disposats a viure amb normalitat la seva diferència. Massa sovint hi ha nois i noies que se senten al marge dels seus companys de classe, al marge de la colla, fora de joc. En Bernat, la Mercè, la Laura, en Ricard, la Maria, en Carles...tots ells són membres del club. De fet, sembla que ser del Club s’ha posat de moda i cada vegada hi ha més nois i noies que en volen formar part. Deu ser perquè és un club que MOLA!

El club dels Estranys és el lloc perfecte per celebrar la diversitat, per viure-la sense vergonya. 
I per això diem que ser estrany és normal i que el més important és aprendre a riure’s d’un mateix. 

Adequat de 9 a 10 anys.

Recomanat per Gemma Artigas Torrent. Bib. Antoni Comas de Mataró.


L'Assasinat del professor de matemàtiques

Ves al catàleg Aladí

Ara que torneu l'escola segur que coneixeu a algú a qui se li entravessen els problemes de  "mates". Doncs just això és el que passa als protagonistes d'aquesta història, l'Adela, en Lluc i en Nicolau són els tres únics alumnes que han suspès l'assignatura de matemàtiques . Però en Felip, el "profe de mates", els hi dona una segona oportunitat. Aquesta consistirà en resoldre una gimcana matemàtica inventada pel Felip, hauran de descobrir qui ha assassinat al seu professor mitjançant la resolució de vuit problemes matemàtics .Però el que comença com un simple joc acaba passant en realitat…

Si us agrada resoldre enigmes en aquest llibre trobareu uns quants i  descobrireu que les mates poden ser molt divertides.

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Encarna Trassierra Coca de la Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern.


L'Enginy parlant del professor Palermo

Ves al catàleg aladí

Al principi del segle XX un nen orfe assisteix a un espectacle impressionant: un mag ventríloc fa parlar i moure's el seu nino metàl·lic. Però el nen sospita que amb la màgia no n'hi ha prou per explicar aquest extraordinari fenomen. I així, entrant en contacte amb el Professor Palermo, el mag, viurà la millor aventura que un nen pot imaginar: ser espectador privilegiat de la història de tot un segle.

5è Premi La Galera Joves Lectors

Adequat d'11 a 12 anys.

Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.


L'Aprenent de bruixot i els invisibles

Ves al catàleg Aladí

PREMIO EDEBÉ DE LITERATURA INFANTIL 2016

En Mortimer té dotze anys. Treballa per al professor Haggath, que és bruixot, tot i que molts no coneixen la seva professió, ja que si no, probablement, acabaria la foguera. En Haggath està preparant una poció molt difícil. Un cop acabada, encarrega a en Mortimer que la porti al cementiri. L'avisa que l'ampolla ha d'arribar intacta, i que no es pot vessar ni una gota. Si una sola gota cau en un altre lloc, podria desencadenar un fet preocupant.

Llegeix un fragment

Adequat d'11 a 12 anys.


 

A les biblioteques trobaràs, llibres per a joves:

 

 

A les biblioteques trobaràs, contes per a infants:

 

Ves a inici

Ves a l'apartat de llibres