Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • En Juli i la Sara: problemes al pati

  En Juli i la Sara : problemes al pati

  Pétigny, Aline de

  La Galera, 2008

  Fa uns quants dies, dos nens grans molesten en Juli a l'hora del pati. Què ha de fer? No dir-ne res i esperar que tot passi? O parlar-ne amb la mestra i els pares? Descobriu què li passa a en Juli segons la resposta que trieu perquè el, llibre té dos finals.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez. Bib. Valentí Almirall de El Papiol.

  16/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La Lola vola i altres històries horripilants

  La Lola vola i altres històries horripilants

  Bredow, Wilfried von

  Barcelona : Takatuka, 2013

  A veure... què passa si un nen és un forassenyat i corre massa amb la bici, si és un mandrós i no fa una altra cosa que mirar la televisió, si no para de fer la guitza als amics, si és un brutot i no es vol rentar les dents, si no para quiet i perd els pares...? Doncs passaran coses horripilants, això segur! Aquest llibre explica 7 històries terribles de nens una mica maldestres i com ho diríem.. dolentots. Horripilants per què? Doncs perquè no acaben bé, ja es veia venir! 

  L’autor, Wilfried von Bredow, explica les 7 historietes (horripilants) que passen a nens que s’entesten en saltar-se alguna norma bàsica de comportament. Les il·lustracions (d’Anne Kuhl) són elèctriques i divertides, dotant de moviment nerviós les historietes. L’editorial Takatuka torna a encertar amb l’incorporació d’aquest llibre transgressor a la seva col•lecció. 

  Ah! Però un advertiment: aquest llibre només és per pares i nens valents, els porucs no el poden llegir. Advertit estàs.

  "Pots mirar aquesta història sobre "En Lluc i la televisió" I entendràs la meva dissertació!"
  Enllaç a una de les històries horripilants del llibre!

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Àngel Gómez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  10/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Els llibres d'A

  Els Llibres d'A

  Badal, Josep Ll.

  Barcelona : La Galera, 2014

  La Maia i en Tau són dos germans que viuen en una petita ciutat prop del massís de Sant Llorenç. Comparteixen casa amb els seus pares, que s’absenten sovint a causa de la feina i un avi amb fam d’ós que viu a les golfes envoltat de llibres i artefactes antics. L’avi Drus és coneixedor d’un mon subterrani habitat per éssers fantàstics i mitològics com el Nen Iogurt i la Nena Vainilla, la dolça Srta. Dickinson o el caçador de dracs Ahab. L’Avi Roure, amb milers d’anys a l’esquena, és l’esperit savi que reuneix tota la força i la màgia dels arbres i de les bones històries i qui manté l’equilibri en aquest mon secret. Quan la Maia i en Tau es vegin empesos a travessar la Porta d’Ourobora a la recerca d’ajuda es veuran immersos en la més fantàstica i perillosa aventura que mai hagin pogut somiar.

  El llibre està compost de tres històries i un “intermezzo”. Les il•lustracions de Zusanna Celej són meravelloses, hipnòtiques i ens transporten a un món fantàstic. La cançó, la rondalla, la llegenda i “el conte clàssic” donen als Llibres d’A la força de les grans històries. Badal ha creat un univers fabulós que beu d’un llegat literari, històric i mitològic universal.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca dels Safareigs.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El gos i la llebre

  El Gos i la llebre

  Berner, Rotraut Susanne

  Barcelona : Joventut, 2012

  "Vet aquí la història d'en Lluc Llebre i en Guerau Gos. Casa seva és al Bram, un poblet entre la muntanya i la vall a la riba del riu Bram"

  Així comença aquest conte que ens explica la història que passa entre les dues famílies, la de la llebre i la del gos. Una història de desavinença entre les dues famílies de fa temps i temps, tant temps que ja ni recorden perquè no es parlen ni perquè es tenen tanta mania.

  No us explicaré com acaba, és clar! Però sí que us avanço que acaba molt bé, que és una història divertida, amb sentit de l'humor, sobre el triomf de l'amistat damunt els prejudicis.Un conte intel·ligent sobre la convivència i la tolerància.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Un lloc per la Rula

  Un Lloc per a la Rula

  Pavón, Mar

  Sant Feliu de Guíxols : Tramuntana, cop. 2015

  Dedicat per l’autora a “totes les nenes sotmeses, que ocupen llocs imposats i viuen destins aliens”. Una dedicatòria que encaixa perfectament amb la història de la Rula, una nena que busca el seu lloc en un món on tothom li dóna ordres: has d’estar a la cuina per cuinar, a l’escola per netejar, has de tenir cura dels teus germans, has de casar-te i obeir al teu marit... Fins que un dia, la Rula pren una decisió.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez. Bib. Valentí Almirall de El Papiol.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • L'ocarina blava

  L'Ocarina blava

  Satz, Mario

  Barcelona : Babulinka Books, 2017

  Aquest és un llibre especial! No hi ha volta de full... Obriu-lo, llegiu-lo, mireu-lo, admireu-lo (les meravelloses il·lustracions de Zuzanna Celej que tan bé hi van) compartiu-lo com a mi m’agradarà de fer amb tots vosaltres. Doneu-li vida, que salti de mà en mà i de llar en llar. Per a petits i per a grans, un llibre que us enamorarà. Sí, pel seu llenguatge a alguns, per la seva història plena de bondat, als altres, per les aventures que s’hi viuen, pel desig d’esbrinar el destí del protagonista i una mica el de cadascú de nosaltres, lectors; també per aquells que busquen sentit, alegria, ganes de viure i de riure, de ser feliç en la lectura, de compartir, de ser escoltat i escoltar... per tot i més. 

  Us ho asseguro a tots aquells que us hi atreviu us costarà d’oblidar Baba Ganush: un noi de 12 anys de Casablanca que té un dit de colors prodigiós i una ocarina blava de lapislàtzuli. Desitjareu que l’ oncle envejós i avariciós, que el persegueix per terra i per mar, fracassi en la seva lluita. Voldreu conèixer Mimí, la noia plena de sentit; i en definitiva, llegir de cap a peus aquesta història que ve podria formar part, com ja d’altres han dit, d’un conte de les Mil i una Nits.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • De què té por el ratolí?

  De què té por el ratolí?

  Gravett, Emily

  Barcelona : Cruïlla, 2007

  Has tingut mai por d’alguna cosa? Te la vols espolsar de sobre? Doncs segueix les indicacions de l’autora i dibuixa, escriu, ratlla, enganxa desplegables, fes collage, pinta amb aquarel·la, amb ceres o a carbonet... les pors que tinguis. Crida-les ben alt, expressa-les, i veuràs com al final desapareixen. Almenys així ho fa el protagonista de la nostra història que entre mossegada i mossegada s’adona que això de les pors sempre depèn del punt de vista que es mirin les coses, i si no... ja veuràs... llegeix aquest àlbum.

  Un llibre ple de detalls que genera somriures i convida al tacte, a viure sensacions, a dibuixar i llegir, realitzat amb un conjunt de diferents tècniques, totes combinades de manera molt encertada. Una proposta original i divertida que ens ajudarà a perdre la por a tot el real i irreal.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Petita història de la processó de Verges

  Petita història de la Processó de Verges

  Serrà, Màriam

  Barcelona : Mediterrània, 2017

  S’acosta Setmana Santa i aquest conte és molt encertat ja que ens explica a través d’un nen i la seva família què és la processó i com es viu aquesta tradició al poble de Verges i sense passar per alt la famosa i esperada Dansa de la Mort.

  L’autor ho explica d’una manera molt divertida i amena i tampoc podem deixar de banda les il·lustracions de la nostra estimada Pilarín Bayés. Aquesta història se suma a la col·lecció de Petites Històries, una col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa de Catalunya.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mireia Castillo Picas. Bib. Ramon Vinyes i Cluet de Berga

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • L'avi de la Martina

  L'Avi de la Martina

  Terribas, Guillem

  Barcelona : Cruïlla, 2017

  L’Andreu ha dedicat tota la seva vida als llibres: és llibreter. A més de vendre’ls, al llarg de la seva vida ha llegit milers i milers de llibres! Quan neix la seva primera néta, la Martina, l’Andreu li transmet la seva passió per la literatura i gaudeixen plegats de la lectura.

  Què passarà quan l’avi falti? Serà capaç la Martina de seguir amb la tradició familiar?

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez.  Bib. Valentí Almirall de El Papiol.

  16/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Duna : diari d'un estiu

  Duna : diari d'un estiu

  Villanueva i Perarnau, Muriel

  Barcelona : Babulinka Books, 2015

  Aquest és un llibre que ha rebut i ben merescut nombrosos elogis de la crítica i que no et pots perdre. Ara veuràs perquè... :

  Aquest estiu a la Duna se li ha girat tot en contra... En Manel, el seu mestre, li ha posat de deures escriure un diari d’estiu. La seva mare la abandonada en un poble avorrit i insuls on mai no hi passa res, lluny dels amics i de la seva vida de sempre, i a sobre haurà d’aguantar l’avi, les seves germanes i milers d’hores avorrides. 

  Hola.
  No vull escriure aquest diari. 
  No penso escriure’l. 
  Adéu. Fins demà. 

  Així comença el primer dia d’estiu de la Duna i amb ell el seu diari. A més l’àvia, que sempre la reconfortava , ja no hi és. L’avi és un malcarat i l’estiu és mooolt llarg i buffff de segur que serà tot un rotllo... Però a mesura que els dies van passant anem descobrint com n’és de complex i ple de sorpreses i canvis, el camí cap a l’adolescència: la primera regla, la colla del poble, el primer amor... moltes emocions i un munt de secrets persistents que es van desvetllant a compassadament a mesura que la narració va fluint. 

  Que quins secrets!? Doncs al meu voltant sembla que creixin i es reprodueixin: el secret de l’avi, tan malcarat i esquerp de bon començament, en Max, una caixa de sorpreses amb un ressò propi, la mare que diu que se’n va de viatge sola perquè necessita desconnectar de debò... .

  Vaja que finalment aquest estiu serà un estiu ben excepcional, ple d’emocions i secrets desvetllats... No t’ho pensis llegeix Duna i gaudeix d’uns dies especials, tu també.

  Tastet i informació dels autors

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)