Gènius - Biblioteca Virtual

D'11 a 12 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Els llibres d'A

  Els Llibres d'A

  Badal, Josep Ll.

  Barcelona : La Galera, 2014

  La Maia i en Tau són dos germans que viuen en una petita ciutat prop del massís de Sant Llorenç. Comparteixen casa amb els seus pares, que s’absenten sovint a causa de la feina i un avi amb fam d’ós que viu a les golfes envoltat de llibres i artefactes antics. L’avi Drus és coneixedor d’un mon subterrani habitat per éssers fantàstics i mitològics com el Nen Iogurt i la Nena Vainilla, la dolça Srta. Dickinson o el caçador de dracs Ahab. L’Avi Roure, amb milers d’anys a l’esquena, és l’esperit savi que reuneix tota la força i la màgia dels arbres i de les bones històries i qui manté l’equilibri en aquest mon secret. Quan la Maia i en Tau es vegin empesos a travessar la Porta d’Ourobora a la recerca d’ajuda es veuran immersos en la més fantàstica i perillosa aventura que mai hagin pogut somiar.

  El llibre està compost de tres històries i un “intermezzo”. Les il•lustracions de Zusanna Celej són meravelloses, hipnòtiques i ens transporten a un món fantàstic. La cançó, la rondalla, la llegenda i “el conte clàssic” donen als Llibres d’A la força de les grans històries. Badal ha creat un univers fabulós que beu d’un llegat literari, històric i mitològic universal.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca dels Safareigs.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • L'ocarina blava

  L'Ocarina blava

  Satz, Mario

  Barcelona : Babulinka Books, 2017

  Aquest és un llibre especial! No hi ha volta de full... Obriu-lo, llegiu-lo, mireu-lo, admireu-lo (les meravelloses il·lustracions de Zuzanna Celej que tan bé hi van) compartiu-lo com a mi m’agradarà de fer amb tots vosaltres. Doneu-li vida, que salti de mà en mà i de llar en llar. Per a petits i per a grans, un llibre que us enamorarà. Sí, pel seu llenguatge a alguns, per la seva història plena de bondat, als altres, per les aventures que s’hi viuen, pel desig d’esbrinar el destí del protagonista i una mica el de cadascú de nosaltres, lectors; també per aquells que busquen sentit, alegria, ganes de viure i de riure, de ser feliç en la lectura, de compartir, de ser escoltat i escoltar... per tot i més. 

  Us ho asseguro a tots aquells que us hi atreviu us costarà d’oblidar Baba Ganush: un noi de 12 anys de Casablanca que té un dit de colors prodigiós i una ocarina blava de lapislàtzuli. Desitjareu que l’ oncle envejós i avariciós, que el persegueix per terra i per mar, fracassi en la seva lluita. Voldreu conèixer Mimí, la noia plena de sentit; i en definitiva, llegir de cap a peus aquesta història que ve podria formar part, com ja d’altres han dit, d’un conte de les Mil i una Nits.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Duna : diari d'un estiu

  Duna : diari d'un estiu

  Villanueva i Perarnau, Muriel

  Barcelona : Babulinka Books, 2015

  Aquest és un llibre que ha rebut i ben merescut nombrosos elogis de la crítica i que no et pots perdre. Ara veuràs perquè... :

  Aquest estiu a la Duna se li ha girat tot en contra... En Manel, el seu mestre, li ha posat de deures escriure un diari d’estiu. La seva mare la abandonada en un poble avorrit i insuls on mai no hi passa res, lluny dels amics i de la seva vida de sempre, i a sobre haurà d’aguantar l’avi, les seves germanes i milers d’hores avorrides. 

  Hola.
  No vull escriure aquest diari. 
  No penso escriure’l. 
  Adéu. Fins demà. 

  Així comença el primer dia d’estiu de la Duna i amb ell el seu diari. A més l’àvia, que sempre la reconfortava , ja no hi és. L’avi és un malcarat i l’estiu és mooolt llarg i buffff de segur que serà tot un rotllo... Però a mesura que els dies van passant anem descobrint com n’és de complex i ple de sorpreses i canvis, el camí cap a l’adolescència: la primera regla, la colla del poble, el primer amor... moltes emocions i un munt de secrets persistents que es van desvetllant a compassadament a mesura que la narració va fluint. 

  Que quins secrets!? Doncs al meu voltant sembla que creixin i es reprodueixin: el secret de l’avi, tan malcarat i esquerp de bon començament, en Max, una caixa de sorpreses amb un ressò propi, la mare que diu que se’n va de viatge sola perquè necessita desconnectar de debò... .

  Vaja que finalment aquest estiu serà un estiu ben excepcional, ple d’emocions i secrets desvetllats... No t’ho pensis llegeix Duna i gaudeix d’uns dies especials, tu també.

  Tastet i informació dels autors

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La inmortal

  La Inmortal

  Ruiz Garzón, Ricard

  Barcelona : Edebé, 2017

  La Judit és tossuda, altiva i mal educada amb un únic objectiu vèncer en El Primer campionat europeu de retrat artístic per joves valors, la resta és invisible. Quan un matí un pare i el seu fill li demanen que s’enretiri de la casella e4 del taulell gegant d’escacs del Parc des Bastions el món de la Judit donarà un gir inesperat. Aquesta nena de gairebé 12 anys prendrà decisions de gran importància i posarà en solfa polítics i mitjans de comunicació de tot el país.

  Una història realista, emotiva, plena de valor i molt, molt ben escrita. No la podreu deixar anar perquè el suspens que l’acompanya és meravellós.

  Ricardo Ruíz Garzón és periodista, crític i professor d’escriptura. Amb La Inmortal ha guanyat el Premio Edebé. Obra que també ha estat nominada al Premi Atrapallibres.

  L’autora de les il·lustracions, ha estat Premio Lazarillo, aquí tens l’enllaç al seu web

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca dels Safareigs de Sabadell.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Piratas del mar helado

  Piratas del mar helado

  Nilsson, Frida

  Barcelona : Thule, 2017

  Una història que emociona i inquieta i que et xucla entre les seves pàgines, transportant-te a un oceà glaçat, habitat per caçadors de llops i pirates.

  La història de Siri comença a la tranquil·la illa de Bahía azul. Dues germanes de família de pescadors surten a collir fruïts, poc s’esperaven que els esbirros del Pirata Cabeza Blanca segrestessin la petita Miki per endur-se-la a treballar a una mina de diamants junt a molts d’altres nens i nenes. Siri s’armarà de coratge i emprendrà un viatge ple de perills i aventures per recuperar la llibertat de la seva germana i acabar amb el terror dels mars, un pirata temible ple de secrets.

  Premi White Ravens 2016, Expressen's Heffaklumpen 2016, Nils Holgersson Plaque 2016, BMF Plaque 2016.
  -M’ha encantat, què més puc llegir?: ha arribat el moment de llegir La isla del tesoro de Robert Louis Stevenson.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca dels Safareigs de Sabadell.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El màgic d'Oz

  El Màgic d'Oz

  Baum, L. Frank,

  Barcelona : La Galera, 1999

  Per llegir aquest llibre, només cal una cosa: imaginació.

  L'autor del "Màgic d'Oz" ens presenta la Dorothy una noia que, per culpa d'un tornado màgic, es trasllada en un món màgic del qual no sap com sortir. Per tornar a casa necessita l'ajut d'un Mag que és l'únic que té els poder per fer-la tornar i per tant caldrà anar-lo a buscar.

  Al llarg del camí, la Dorothy es trobarà personatges com "l'home de llauna", l'espantaocells o el lleó que la voldran acompanyar en aquesta aventura. Però també trobarà gent que li farà més difícil aconseguir el seu objectiu.

  Amistat, relacions, estratègies, enveges, bones voluntats, descobriments... són només alguns dels ingredients que L. Frank Baum va posar en aquest llibre que s'ha convertit en un clàssic de la literatura infantil i juvenil.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El noi que nedava amb les piranyes

  El Noi que nedava amb les piranyes

  Almond, David

  [Barcelona] : Bambú, 2016

  Heu sentit a parlar mai de les piranyes? Són uns peixos carnívors i molt voraços que viuen als rius dels Estats Units. Són perillosos perquè mengen molt, i molt de pressa, i tenen unes dents molt esmolades.

  L’Stan viu amb els seus oncles prop del port i quan el seu tiet es queda sense feina i decideix convertir casa seva en una enllaunadora de peixos, l’Stan ha de deixar l’escola per posar-se a treballar. Pel seu aniversari, després de molt de temps sense cap dia de festa, se’n va a la fira i allí intenta de totes, totes salvar uns peixets daurats amb els quals ha creat un vincle especial. Quan arriba a casa, l’oncle, enllauna els peixos i el nostre heroi, decebut i trist, se’n va a treballar amb la gent de la fira i inicia un llarg viatge que el portarà a conèixer el gran Panxo Pirelli: l’home que neda amb les piranyes i descobrir la seva gran vocació i el seu do amb els peixos.

  Una història de rerefons fantàstic, amb un cert aire melancòlic, encara que punyent, aguda i amb sentit de l’humor, escrita amb regust de clàssic i que ens mostra com són d’importants l’esperit de superació i el canvi per créixer fins que un es troba a sí mateix.

  Una obra per llegir més d’una vegada que no us podeu perdre!

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Tania Val de lumbre

  Tania Val de lumbre

  Parr, Maria

  Madrid : Nórdica, 2015

  Quan pensem en Noruega ens imaginem un país fred, amb molta neu i gent rossa pel carrer. La Tània Val de Lumbre però, és pèl-roja.

  La Tània és la única nena que viu a la vall i els seus amics són tots adults. I tot i que estar envoltat només d'adults pot semblar avorrit, a la Tània li permet descobrir, experimentar, viure experiències úniques que la faran créixer com a persona. 

  La música, les relacions entre la família, els nous amics... són els ingredients que conté aquest llibre i que farà que els lectors d'aquest llibre no s'oblidin fàcilment d'aquesta nena que un dia va baixar en trineu des del cim de la muntanya més alta fins al Ferri que hi havia a la vall...

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts

  Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts

  Casanova, Alicia

  Barcelona : Animallibres, 2016

  Si vols fer volar la imaginació dels nois i noies amb un llibre de coneixements pots fer-ho amb aquest. Es tracta d'una recopilació dels éssers diminuts que habiten entre nosaltres. I atenció! Tot està estudiat per una experta en zoologia i botànica màgiques, la gran Doctora Caterina Plum. Trobarem personatges dispars: follets, fades, trols i, fins i tot, un bufarut!

  No et perdis les magnífiques il·lustracions de Fernando Falcone i així podràs conèixer la fada de la biblioteca municipal.

  No la coneixes? Doncs vine a la biblioteca més propera i podràs endur-te aquest meravellós llibre en préstec.

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canàlias. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Bib del Sud de Sabadell.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • En Fèlix es fica en embolics

  En Fèlix es fica en embolics

  Leonhardt, Jakob Musashi

  Barcelona : Animallibres, 2015

  Quin personatge en Fèlix! Molt recomanable aquesta obra de Jakob M. Leonhardt que s'acompanya amb les il·lustracions de Fréderic Bertrand que ressegueixen tota la història. El llibre ens mostra la vida d'en Fèlix, una adolescent, que va a l'escola però li costa llevar-se al matí, té un grup d'amics peculiars, s'enamora de la Nina, una companya de classe a qui ha d'impressionar mentre hi ha el grup del Club de la lluita que vol desintegrar-lo. Com ho farà per enamorar a la Nina? Amb idees estrambòtiques que, de ben segur, us sorprendran i us faran passar una estona meravellosa. Sobretot, fixeu-vos amb les il·lustracions que acompanyen la història, molt i molt divertides. I és que en Fèlix en sap molt de la vida i l'amor. Ja ens ho diu: "estar enamorat és fatal, no hi ha res més estressant, perquè et passes la vida demostrant a la noia que t'agrada que ets molt guai".

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Jordi Bosch Canàlias. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Bib. del Sud de Sabadell.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)