Gènius - Biblioteca Virtual

De 9 a 10 anys

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Cançó de tela. La vida teixida de Louise Bourgeois

  Cançó de tela : la vida teixida de Louise Bourgeois

  Novesky, Amy

  Madrid : Impedimenta, cop. 2016

  Aquesta és la història d’una vida. Un relat sobre la formació d’una artista: que conviu amb els records, que sent, que treballa, que experimenta fins a formar-se una imatge del món pròpia. Louise Bourgeois, artista parisina del segle XX, que té una aranya enorme esculpida (Maman de Bourgeois) al Gugguenheim de Bilbao. 

  Un àlbum il·lustrat magnífic, una obra on imatge i text es complementen de tal manera, i tan bella, que ens ofereixen una obra mestra. Bourgeois, com la seva mare, aranya que fila; que fila teixits, teles, quadres, llibres, escultures; com el relat d’aquest llibre que fila una vida i ofereix textures viscudes, anhelades, recreades per Louise, en imatges.

  El do de la poesia textual i visual feta relat.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Marta Nuet Blanch. Bib. La Roca del Vallès.

  17/09/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?

  Quantes arrels de gerd necessites per ser feliç?

  Junyent, Montse

  Cànoves : Proteus, 2013

  En Gunk era un castor gros, fort i avesat a plantar cara al perill. Feia un any s’havia instal•lat prop d’un riu per viure-hi amb la seva família. 

  Cada dia quan el sol es ponia, els castors treballen en el reforçament d’un dic per protegir casa seva. 

  Un dia, unes llúdrigues els van demanar de viure amb ells ja que tenien una lloriguera molt gran. Els castors varen acceptar a canvi de que cada dia els portissin vint arrels de gerd pel seu aliment. 

  A la tardor, els castors van pensar que quan arribes l’hivern les llúdrigues no podrien trobar arrels sota la neu. Llavors van oferir lloriguera a més llúdries i així aconseguirien emmagatzemar arrels de gerd per l’hivern.

  Així va ser com el toll dels castors es va omplir de llorigueres algunes habitades per llúdries, altres de magatzem d’arrels de gerd. Treballaven un dia rere l’altre, el dic s’havia fet tant gran que l’aigua gairebé no podia córrer riu avall.

  Es van acabar les arrels de gerds i els castors van fer fora les llúdrigues perquè ja no els portaven arrels. 
  Van arribar fortes pluges que van destrossar el dic i les llorigueres i les arrels van marxar riu avall. 
  Amb tot destrossat haurien de començar de nou, però aprenent de tots els errors que havien comès. 

  Adequat de 9 a 10 anys.

  recomanat per Mar Cuxart Ainaud i Imma Homs Vivet . Biblioteca Caterina Figueras de Tona

  02/08/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Agu Trot

  Agu Trot

  Dahl, Roald

  Barcelona : Empúries, 1991

  El senyor Hoppy té dos amors a la seva vida: les flors del seu estimat balcó, i la senyora Silver, la seva veïna. Però la senyora Silver només té temps per cuidar a la seva adorada tortuga. El senyor Hoppy no es rendeix i, per aconseguir fer feliç a la seva estimada veïna, ha tingut una idea genial...

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez. Bib. Valentí Almirall de El Papiol

  27/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La Lola vola i altres històries horripilants

  La Lola vola i altres històries horripilants

  Bredow, Wilfried von

  Barcelona : Takatuka, 2013

  A veure... què passa si un nen és un forassenyat i corre massa amb la bici, si és un mandrós i no fa una altra cosa que mirar la televisió, si no para de fer la guitza als amics, si és un brutot i no es vol rentar les dents, si no para quiet i perd els pares...? Doncs passaran coses horripilants, això segur! Aquest llibre explica 7 històries terribles de nens una mica maldestres i com ho diríem.. dolentots. Horripilants per què? Doncs perquè no acaben bé, ja es veia venir! 

  L’autor, Wilfried von Bredow, explica les 7 historietes (horripilants) que passen a nens que s’entesten en saltar-se alguna norma bàsica de comportament. Les il·lustracions (d’Anne Kuhl) són elèctriques i divertides, dotant de moviment nerviós les historietes. L’editorial Takatuka torna a encertar amb l’incorporació d’aquest llibre transgressor a la seva col•lecció. 

  Ah! Però un advertiment: aquest llibre només és per pares i nens valents, els porucs no el poden llegir. Advertit estàs.

  "Pots mirar aquesta història sobre "En Lluc i la televisió" I entendràs la meva dissertació!"
  Enllaç a una de les històries horripilants del llibre!

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Àngel Gómez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  10/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El gos i la llebre

  El Gos i la llebre

  Berner, Rotraut Susanne

  Barcelona : Joventut, 2012

  "Vet aquí la història d'en Lluc Llebre i en Guerau Gos. Casa seva és al Bram, un poblet entre la muntanya i la vall a la riba del riu Bram"

  Així comença aquest conte que ens explica la història que passa entre les dues famílies, la de la llebre i la del gos. Una història de desavinença entre les dues famílies de fa temps i temps, tant temps que ja ni recorden perquè no es parlen ni perquè es tenen tanta mania.

  No us explicaré com acaba, és clar! Però sí que us avanço que acaba molt bé, que és una història divertida, amb sentit de l'humor, sobre el triomf de l'amistat damunt els prejudicis.Un conte intel·ligent sobre la convivència i la tolerància.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Petita història de la processó de Verges

  Petita història de la Processó de Verges

  Serrà, Màriam

  Barcelona : Mediterrània, 2017

  S’acosta Setmana Santa i aquest conte és molt encertat ja que ens explica a través d’un nen i la seva família què és la processó i com es viu aquesta tradició al poble de Verges i sense passar per alt la famosa i esperada Dansa de la Mort.

  L’autor ho explica d’una manera molt divertida i amena i tampoc podem deixar de banda les il·lustracions de la nostra estimada Pilarín Bayés. Aquesta història se suma a la col·lecció de Petites Històries, una col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa de Catalunya.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Mireia Castillo Picas. Bib. Ramon Vinyes i Cluet de Berga

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Off

  Off

  Salomó, Xavier

  [París] : Seuil, cop. 2014

  L’àlbum il·lustrat del sabadellenc Xavier Salomó és un al·legat en pro del tancament de les centrals nuclears, fet des de la més pura poesia. Cap paraula escrita acompanya les magnífiques il·lustracions i el cert és que no en cal ni una, perquè el discurs visual de l’autor és tan potent que afegir-hi altres recursos narratius gairebé faria nosa.

  L’agosarada proposta convida els adults a compartir “lectura” amb els infants, deixant que els menuts imaginin el que succeeix o podria succeir.

  És un llibre ple de preguntes implícites: “D’on creus que vénen els personatges?”, “Què ha succeït al món?, “Per què està tot tan destrossat?”... Una nena amb un cert aire de Caputxeta Vermella i un cérvol protagonitzen la història. I encara hi ha dues protagonistes més a destacar: la valentia i l’esperança.

  Si algun dia es poden arribar a prémer tots els botons ‘off’ de totes les centrals nuclears del món, la natura ressorgirà i mostrarà que no tot està perdut. Però, primer, cal que algú s’atreveixi a fer-ho.

  L’àlbum, que l’autor defineix com el seu projecte més personal, ha estat guardonat amb el Premi ZinZin de Lecture 2016 (França).

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Anna Cabeza. Membre del Grup de treball de les àrees infantils de Sabadell. Biblioteca del Nord de Sabadell.

  11/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Barzoolona : de safari por la ciudad

  Barzoolona : de safari por la ciudad

  Falcón, Laia

  Barcelona : LaGalera, 2017

  Aquesta guia de Barcelona és original, fresca, divertida i el millor de tot: té moooolt de joc.

  Barzoolona és una excusa per conèixer Barcelona i aproximar-se a temes tant diversos com la mitologia grega, l’astronomia, personatges com Lucky Luke o l’Àsterix. I és també un punt de partida del que neixen noves propostes de rutes i de recerques.

  22 propostes, 22 animals, alguns de mitològics, de marins, de conte, animals extingits, domèstics, exòtics, animals menystinguts, efímers i algun de patriòtic.

  En Jordi Duró, periodista del diari Ara, professor i dissenyador ha ideat i dibuixat aquest llibre i la Laia Falcón, que participa en revistes, agendes culturals –El Culturista- i en projectes relacionats amb llibres és l’autora dels textos. Ambdós et conviden a passejar, descobrir i fer coses plegats.

  Una bona edició amb tapa cartoné i cantonades arrodonides, consta d’un apunt sobre els autors, d’un mapa dels punts d’interès a visitar i d’un índex visual.

  Una proposta per recuperar el carrer, obrir els ulls a l’art que ens envolta i redescobrir la ciutat comtal.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco Olivera. Grup de Treball de les Àrees infantils de Sabadell. Bib. els Safareigs de Sabadell.

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El conill de peluix

  El Conill de peluix

  Bianco, Margerie Williams

  Barcelona : Vicens Vives, 2002

  El dia de Nadal, el més esperat de tot l'any per tots els nens i nenes li regalen moltes joguines al nen protagonista d'aquest conte i una d'elles és un conillet de peluix molt tovet , rabassut i molt tendra. Però el nen no li fa cas al principi, té moltes altres joguines per jugar! 

  Així doncs, el conillet es farà amic i es relacionarà amb totes les altres joguines del nen fins que un dia el nen finalment se n'adona del conill i es fan inseparables.

  El conillet aprendrà que vol dir ser una joguina "de debò".

  Un conte molt tendra i sensible i que fa molt per aquestes dates de Nadal. La sensibilitat de les il·lustracions aconsegueis transmetre'ns tota la tendresa d'aquest bell llibre.

  Aquest conte és un clàssic de la literatura infantil, és el més conegut de la seva autora.

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Lali Sala. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El Gran llibre dels invents que ens han canviat la vida

  El Gran llibre dels invents que ens han canviat la vida

  Crépon, Sophie

  Barcelona : Larousse, cop. 2015

  Buscar informació de la bicicleta, el cotxe, la ràdio, el telèfon o la càmera fotogràfica no es pas difícil. En molts llibres podem trobar quin va estar els seus orígens i la seva evolució. Però si la nostra curiositat va més enllà, com es van fer els primers caramels o les primeres pizzes; a partir de quan i com les persones van utilitzar el sabó i la pastat de dents i el paper higiènic; o fins i tot, des de quan existeixen els texans, les bambes i el biquini. Si teniu curiositat per saber coses com aquestes, aquest llibre segur que us agradarà.

  El llibre està organitzat en diferents temes. Al final de cadascun d’aquests ens avança de com pot ser la seva evolució en el futur, per exemple a l’any 2050. 

  Un llibre que ens dóna informació de molts objectes que no ens podem imaginar la nostra vida sense ells.

  Adequat de 9 a 10 anys. 

  Recomanat per Mar Cuxart Ainaud i Imma Homs Vivet . Biblioteca Caterina Figueras de Tona

  24/04/2018
  Mitjana (0 Vots)