Gènius - Biblioteca Virtual

Gènius

Totes les recomanacions - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • Bona nit, lluna

  Brown, Margaret Wise,

  Sant Joan Despí, Barcelona : Corimbo, març 2023

  No sé si heu fet alguna vegada el que fa el nostre protagonista del conte “Bona nit, lluna” de la Margaret Wise Brown. El nostre protagonista va a dormir a la seva habitació i des del seu llit va veient per la finestra com la lluna va pujant poc a poc cap el cel. A mida que la lluna s’eleva els objectes de la seva habitació van desapareixent. Ell a mida que desapareixen els hi va donant la bona nit a tots els objectes físics o també als animalons que té, així com a una senyora que el vigila que s’adormi. Els detalls de les il·lustracions fetes per Clement Hurd són adients per incentivar la curiositat de l’infant, per anar mirant i repassant les coses que marxen i no marxen amb l’ombra.
  És un conte per a infants de 1 a 3 o 4 anys. Un conte ideal per aprendre noves paraules i així ampliar el vocabulari de l’infant així també pel seu desenvolupament cognitiu.

  Vídeo a youtube

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Bib. Central de Terrassa

  30/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Nenes i nens feministes

  Lacasa, Blanca

  [Madrid] : NubeOcho , Abril, 2022

  Aquest llibre ens pot ajudar a explicar a la canalla -i també als adults- què vol dir ser feminista d'una manera ben planera i amb les il·lustracions coloristes i tendres de Gusti.
  Els autors, Blanca Lacasa i Luis Amavisca, ens presenten un ventall de situacions quotidianes on el feminisme hauria d'estar sempre present si volem garantir la igualtat entre les persones i si volem animar als nostres infants a créixer desenvolupant-se sense pors ni condicionaments de cap mena.
  Coses tan petites i tan banals com la mida del cabell, la professió, el color de la roba, les disfresses, els amics, amb quines joguines jugarem, l'expressió lliure o la repressió dels sentiments són alguns dels aspectes que tradicionalment s'han diferenciat segons el gènere i que poden limitar a les persones.

  En aquest conte, veiem com ser feminista significa eliminar aquesta separació que potser encara arrosseguem de manera inconscient i com el feminisme promou la igualtat per tothom, no només per a les dones.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Bib. Bigues i Riells del Fai.

  27/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Mi niño no habla bien :

  Vas Antúnez, Mariana

  Madrid : La Esfera de los Libros, 2009

  Avui parlem d'aquesta pràctica  guia escrita per la psicopedagoga, logopeda  i especialista en educació infantil, Mariana Vas, professional que compta amb més de vint anys d'experiència en la matèria.

  Es tracta d'un llibre adreçat a pares i mares que desitgin conéixer quina és l'evolució del llenguatge infantil i què hem de fer per estimular-lo.

  Conforme acompanyem al nostre fill en el seu creixement ens van sorgint nombrosos  dubtes sobre diferents aspectes del seu desenvolupament, i el tema del llenguatge és un d'ells.

  En aquest llibre trobareu  informació molt interessant i útil sobre quina és la tasca del logopeda com a professional que pot ajudar els infants amb problemes  en el llenguatge. Així com de tots aquells aspectes que treballen i tracten en les seves consultes.

  D'una forma clara i tranquilitzadora ens explica les diferències entre retrasos, dificultats i transtorns en cadascuna de les etapes; des del naixement fins les primeres paraules.
  Inclou un capítol especial dedicat a la lactància prolongada  i els falsos mites que s'han creat sobre possibles repercussions en el llenguatge.

  Cal dir que entre les seves pàgines compta amb la col·laboració d'altres especialistas com Carlos González i Rosa Jové.

  Més informació:

  Recomanat per Olga Pato Núñez. Bib. Sant Ildefons. Cornellà de Llobregat

  30/11/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • NAS : niños altamente sensibles

  Perona Mira, Úrsula

  [Córdoba] : Tomomítico, noviembre de 2021

  El terme ALTA SENSIBILITAT va ser descobert i batejat per la psicòloga estatunidenca Elaine Aron, fa al·lusió a un tret de la personalitat identificada amb una profunda capacitat de reflexió interior, empatia, creativitat, intel·ligència e intuïció, a més de ser una persona atenta i molt conscient en la seva manera de fer. Aquestes persones perceben els estímuls amb un luxe de detalls que, a vegades, els pot resultar aclaparador, destapant-se així el seu caràcter sensible, i potser a vegades tímid o retret, perquè necessita evitar aquest tipus de situacions intenses per a no desanimar-se.

  Aquest llibre ens apropa a la mirada de les persones altament sensibles, conegudes també com a PAS, quan aquestes persones encara no han esdevingut adultes i encara són nens altament sensibles (NAS). Úrsula Persona és psicòloga i es defineix com una persona PAS. Arrel de la seva experiència, i d’altres persones que han passat per la seva consulta, ha escrit aquest llibre amb l’objectiu de conscienciar sobre aquest tipus de persones, el seu alt grau de sensibilitat i com perceben la vida i les seves emocions.

  L'autora ens aporta eines per a conèixer i entendre el nostre fill o filla altament sensible, i aprendre a acceptar aquesta característica i educar amb respecte vers la diferència i la singularitat de cadascú.

  Adequat per a famílies

  Recomanat per Eva Jiméz Díaz de la Biblioteca Ca L'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  27/10/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Ha arribat la tardor

  Ávelin

  Barcelona : Animallibres, 2018

  Ha arribat la tardor! crida tothom. Avui el Petit Llop ha quedat amb tots els animals del bosc, però on s’ha ficat el llop? Ningú el veu, ningú el troba. Aquest conte dedicat a la tardor forma part d’una col·lecció de quatre llibres en els quals la colla del Petit Llop viu una aventura emocionant, i relacionada amb cada una de les estacions de l’any. La història menuda que explica aquest conte és de lectura àgil i fàcil, ben acompanyada d’unes imatges que acaben de donar forma i color al text. Les il·lustracions a doble pàgina són de colors molt vius i ben combinats, dins d’un ventall cromàtic càlid i propi de l’estació de l’any en què s’emmarca. Un cop més, Ávelin ens convida a observar el pas del temps, amb calma, fixant-nos en els petits canvis que donen pas d’una estació a una altra. I vosaltres, us heu fixat si les fulles dels arbres ja comencen a caure?

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Bib. Antoni Comas de Mataró

  02/10/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Conte de tardor

  Barklem, Jill,

  Barcelona : Blackie Books, 2018

  La tardor ha arribat a la Bardissa Secreta i els ratolins tenen molta feina perquè s'ha d'omplir el Magatzem de la Soca de cara hivern. És hora de sortir tots al bosc a collir llavors, fruits del bosc i arrels. Oh!, però la petita Abril s'ha perdut i caldrà que tota la família boscana s'apropi a donar un cop de mà.
  Si us agrada aquesta història, esteu de sort perquè Jill Barklem va escriure tres contes més per explicar-nos com canvia el bosc durant les quatre estacions.
  La sèrie «La Bardissa Secreta» és un clàssic que veu de la tradició anglesa dels llibres d'animalons de Beatrix Potter. Barklem va començar a publicar aquests llibres als anys 80 del segle passat i, després de molts anys descatalogats, ara podem tornar-los a llegir en català, i a enamorar-nos de les seves il·lustracions plenes de detalls, de casetes, caus i rebosts plens de melmelades, construïdes a les soques dels arbres i al sotabosc.
  Llibres de mida petita, joies literàries que acompanyen els infants al llarg dels anys.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Bib. Roca Umbert de Granollers

  02/10/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Dents de cocodril

  Nejime, Shoichi

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, desembre de 2021

  Que és molt important rentar-se les dents, això ja ho sabem, i és un dels hàbits que hem d’ensenyar a les nostres criatures, però què passaria si haguessis de rentar-li les dents al cocodril que es presenta a sota de casa teva ?
  Doncs aquesta és la tasca que el nostre petit protagonista fa cada nit. Ha preparat tots els estris necessaris per tan valenta tasca. Galleda d’aigua, raspall gegant, escuradents gegant, tronc per evitar que tanqui la boca i el mossegui, i llanterna frontal. Tot preparat!! S’ha de fer tot amb molta cura i destresa. No hem d’oblidar que encara que són amics, els cocodrils són uns animals molt perillosos..
  Aquest llibre, escrit per Shoichi Nejime i il·lustrat per Shinya Komatsu, amb una il·lustració molt propera al comic manga ens planteja d’una manera divertida el valor de l’amistat i la confiança, alhora que promou els hàbits saludables.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas de la Bib. de Viladecans

  27/09/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Ós, un cau!

  Grossi, Nicola

  Barcelona : Thule, 2016

  És possible explicar una història només amb formes, colors i sons? Un viatge a la recerca del cau de l’Ós que s’ha d’imaginar i escoltar. Segueix les línies, troba el camí, però compte amb no caure en els forats! 

  Extret de la guia de lectura "A 4 mans" feta pel Col·lectiu 1zonaLIJ

  21/09/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • Explorar Catalunya : 60 excursions amb infants de 3 a 8 anys

  Barcelona : Edicions 62, 2002

  "L'excursionisme que el poble català va assumir fa gairebé segle i mig ha creat i transmès una profunda amistat amb la natura", Jordi Dalmau

  Pintar dibuixos trets d'Internet, jugar amb "les maquinetes", mirar la tele o, en el millor dels casos, passar-se hores asseguts al lllit llegint còmics manga. Però... i anar d'excursió? Per què costa tant organitzar sortides familiars i deixar que els nostres nens i nenes coneguin indrets  tan especials i motivadors com la la Creu de Canet, els boscos del Montseny, les fonts del Llobregat o el Castell de Gelida?

  Les millors excursions per Catalunya amb nens de 3 a 8 anysens proposa 60 maneres de passar un dia diferent, divertit i disfrutant de la família, treballant les cames, els pulmons i certs valors que, més enllà de l'excusionisme, podran aplicar-se, en general, a la vida: la constància, la resistència, la satisfacció i, naturalment, l'estima per la natura.

  La guia ofereix itineraris per poder fer en una jornada o un matí en forma de pràctiques fitxes. 

  Recomanat per Marta Puig. Bib. Santa Oliva d'Olesa de Montserrat

  18/09/2023
  Mitjana (0 Vots)
 • ¿Para qué es esto?

  Ruiz Johnson, Mariana

  Barcelona : Combel, septiembre de 2022

  Tres animals del bosc troben un objecte que no saben per a què serveix: pot ser un bot per a navegar, una olla, un barret?

  Descobriran al final quina és la seva vertadera utilitat?.

  Un llibre amb pàgines de cartró, de petit format i fàcil manipulació, que fa servir els colors blanc, negre i un taronja llampant, que estimularà la imaginació del nadó.

  Recomanat per a nadons a partir d’1 any.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per el Grup de treball infantil Bobobobs de les biblioteques del Barcelonès Nord. 

  28/07/2023
  Mitjana (0 Vots)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, X, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació