Totes les recomanacions - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • Badalla amb mí!

  López Lam, Martín

  [Mataró] : A Buen Paso, octubre de 2023

  López Lam, il·lustrador i artista gràfic nascut al Perú, però establert a València des del 2003, s’estrena amb la petita infància amb aquest llibre. Interessat en el món del còmic, la serigrafia i l’autoedició, el que primer sorprèn d’aquesta mena d’inventari de cares és la paleta de colors.

  Aquest és un llibre de cartró de format petit i horitzontal, amb el llom a la part superior justament per donar més força al contingut de la història. Cada doble pàgina és un personatge: un mussol, un gat, un extraterrestre... i en passar la pàgina cap amunt, ajudem a crear la sensació d’obrir la boca i badallar.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Extret de  "Selecció OEPLI de Literatura Infantil y Juvenil"

  28/06/2024
 • Nicomedes cap pelat

  Pinto

  Pontevedra : Kalandraka, 2016

  En Nicomedes té el cap pelat, però això no és cap inconvenient, ja que aquest fet obre una finestra a la imaginació. Què hi podrà tenir sobre el cap per deixar de ser pelat? Ben segur que no us ho podeu arribar a imaginar!

  L’estructura repetitiva ens mostra com en Nicomedes, després de perdre el cabell, decideix omplir aquest buit amb una perruca, però, per a sorpresa seva, se li enfila un perruquer així que ha de buscar una nova solució. Decideix posar-s’hi una mica de gespa, però se li enfila un futbolista! No hi ha manera, com s’ho farà en Nicomedes?

  El format del llibre és d’allò més interessant, perquè permet que en Nicomedes quedi emmarcat i el llibre s’ajusti a l’expressió facial del protagonista.

  Les il·lustracions amb colors en harmonia, queden ressaltades sobre el fons blanc. Fet que permet que l’atenció dels lectors quedi focalitzada en en Nicomedes.

  Amb aquesta obra ens endinsem, de manera divertida i esbojarrada, en un estil com és el surrealisme, un corrent que juga amb la realitat i els somnis. És per això que Nicomedes, cap pelat pot associar-se amb aquest, ja que al nostre protagonisme li passa un fet, i aquest esdevé extraordinari, com ho és que a sobre dels nostres caps en comptes de cabells hi tinguem, per exemple, espaguetis i que un senyor s’enfili i se’ls mengi.

  Sens dubte, es tracta d’un llibre que ens farà riure a petits i grans gaudint del disbarat.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Rosa Puigdomenech de la Biblioteca de Ca L'oliveres de Lliçà d'Amunt

  21/06/2024
 • 50 ascensions fàcils pel Pirineu català

  Figuera i Abadal, Manel

  Valls : Cossetània, març del 2023

  Ara que ve el bon temps i les vacances, fer un cim pot ser una molt bona opció per fer esport, oci i salut.

  En aquest llibre trobareu 50 ascensions fàcils pel Pirineu Català que van des del Puig Neulós amb 1.257 metres d’altitud fins al Pic de Posets, amb 3.369 metres.

  Les 50 rutes son molt completes amb les fitxes tècniques, mapes, fotografies, informacions pràctiques i els itineraris molt detallats. Manel Figuera, autor del llibre, és un amant de la muntanya i escriptor de novel·la, poesia, narració curta i altres llibres sobre grimpades, excursions o itineraris pel Pirineu.

  Recomanat per Berta Cama de la Bib. Esteve Paluzie de Barberà del Vallès

  14/06/2024
 • Enigma animal : un juego para romperse el coco

  Poliquin, Rachel

  Barcelona : Ediciones Ekaré, 2023

  En saps prou del regne animal? Acceptaries el repte d’aquest llibre? Podries endevinar quin animal s’amaga entre les pistes de cada enigma?

  Fes servir el cervell i no perdis l’oportunitat de demostrar els teus coneixements dels animals que ens envolten.

  Un llibre-joc ben original que us servirà per passar una estona divertida.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Extret de la Guia de lectura de Recomanacions infantils i juvenils de les Biblioteques Municipals de Sabadell

  31/05/2024
 • Visita a la metgessa

  Sardà, Òscar

  Barcelona : Editorial Barcanova, setembre de 2023

  Coneixeu els llibres del “Follet Oriol” escrits per Oscar Sardà?

  Doncs, aquest mateix autor ha fet la col·lecció de llibres que s’anomenen “Tina i Tavi”.  Són per a tu petit infant que te’ns entre 0 a 3 anys .

  A la vall on viu el follet Oriol també hi viuen enTina i en Tavi, una nena i un nen que tenen curiositat per a tot. Tenen ganes d’anar per tota la vall descobrint i aprenent de la natura, tenen ganes d’observar tot els que els rodeja i moltes vegades es sorprenen pel món que els envolta.

  Avui tenen que anar a visitar-se a casa la metgessa. Estan una mica neguitosos, sobretot, el Tavi. Però es que aquesta metgessa es tan simpàtica, que poc a poc, deixen d’estar nerviosos. Els ha dit que han crescut molt, els ha pesat, els ha mirat les orelles... si voleu saber més sobre aquesta parelleta tan simpàtica de follets trobareu les seves aventures en els llibre que tenim a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

  Per saber més

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Carme Sanuy de la Biblioteca Central de Terrassa

  18/07/2024
 • 15 excursions a peu pels fars de Catalunya

  Lorenzo, Cecília

  Valls : Cossetània, juny de 2021

  L’autora d’aquest llibre, Cecília Lorenzo Gibert, és periodista i guia turístic, especialitzada en temes de cultura, turisme i territori. Ha treballat com a coordinadora editorial i redactora de continguts en diferents mitjans de comunicació. Actualment també treballa a l’Espai Far, un espai museístic situat al recinte del far de Sant Cristòfol, a Vilanova i la Geltrú.
  Amb els sistemes de navegació actuals, els fars han deixat de tenir la importància que tenien dècades enrere. Tot i així, es continuen il·luminant, nit rere nit. Situats en lloc estratègics, allunyats de llocs concorreguts, escenari de diverses pel·lícules, han tingut un cert aire idíl·lic i han estat fotografiats i dibuixats milers de vegades. Per tal de descobrir els fars més emblemàtics de la costa catalana, l’autora proposa 15 recorreguts de sud – far del Fangar- a nord – far del cap de Biarra. De cada ruta fa una breu descripció de la zona, tos seguit presenta la història del far i descriu de forma detallada l’itinerari a seguir. Al final de cada recorregut proposa un parell de reptes als excursionistes, que l’ajudaran a descobrir curiositats del far que està visitant.
  Així doncs, si aquests dies us trobeu en algun indret de la costa catalana, no deixeu de descobrir els fars que us presenta aquest llibre, segur que no us deixaran indiferents.


  Recomanat per Imma Bover. Bib. Moià

  31/05/2024
 • Hola, peuet!

  García, Sol

  Barcelona : Edebé, febrer 2023

  Un ratolinet passejant per la casa es troba un peu ple de dits i curiós de mena comença a explorar des del peu fins al cap.

  Un conte que és una moixaina i que pot esdevenir un joc de falda amb els nostres nadons.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per les Biblioteques Municipals de Sabadell

  30/04/2024
 • A la cuina de nit

  Sendak, Maurice

  Pontevedra : Kalandraka, 2014

  Escrit e il·lustrat per Maurice Sendak, el mateix autor de la coneguda obra: Allà on viuen els monstres. 

  M'atreviria a dir que cap infant s'imagina totes les coses que han passat al llarg de la nit perquè puguem tenir un trosset de coca cada matí per esmorzar.

  Amb aquest llibre, editat per primera vegada els anys setanta, entrareu en una viatge nocturn màgic, suggerent i molt i molt dolç. El ritme i el to encara es mantenen ben vius. En Quel és el protagonista, un nen que durant la nit es desperta per uns sorolls molt forts, i ell que vol continuar dormint, demana SILENCI ben alt i fort, però llavors, de sobte, cau i cau avall fins a parar a una gran cuina enmig de la ciutat. On tres grans forners estan preparant un bon pastís per a l’endemà. El surrealisme embolcalla cada escena de la història, on s’evoquen les il·lusions i els somnis. Els forners ens recorden al personatge interpretat per Oliver Hardy, de la parella còmica més cèlebre del cinema del s.XX, Stan Laurel i Oliver Hardy, més coneguts com "El prim i el gras". Doncs "el gras" el podreu trobar encarnat en aquest llibre per triplicat

  És un llibre per gaudir des de la sorpresa, deixant-se arrossegar per l'olor de la massa al forn, sense fer-se preguntes, tal i com es viuen els somnis.

  Algunes curiositats del llibre: el nostre protagonista a la versió original en anglès es diu Mickey, i l’autor va néixer el mateix any que Mickey Mouse. Segurament així trobareu més rellevància encara en alguns detalls de les il·lustracions ;)

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers i Eva Jiménez de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat.

   

   

  18/07/2024
 • Camins vora mar :

  Barba, César

  Granollers : Editorial Alpina, maig de 2019

  La millor manera de conèixer els espais naturals és a peu, fent camí. El senderisme ens permet gaudir del paisatge de manera pausada i atenta: les vistes, els colors, els sons, el frec de l’aire... I és així com aprenem a estimar la terra i com podem transmetre el sentiment de pertinença a la natura lligat als valors de respecte i protecció de tot el que ens envolta.

  En aquest llibre, en Cèsar Barba i en Sergi Ramis ens proposen 20 excursions per gaudir dels millors paisatges de mar de Catalunya, des de Llançà fins a la costa d’Alcanar. Les excursions són accessibles per a tots els públics; no hi ha gaires dificultats i per això també es poden fer amb la mainada.

  Tots els itineraris voregen la costa catalana i estan senyalitzats, de manera que és gairebé impossible perdre’s. A més, alguns d’aquests recorreguts passen per camins de ronda coneguts per molts senderistes i molt ben marcats. Un dels objectiu d’aquestes excursions és descobrir trams de costa que destaquen per algun aspecte en concret: un penya-segat, una cala, jaciments arqueològics, sorrals, dunes o vistes impressionants del mar.

  L’estiu és un bon moment per fer pràcticament totes aquestes rutes, ja que moltes d’elles poden finalitzar en una platja per fer-hi un bon cap-bussó i descansar de la caminada.

  Recomanat per Bib. l'Escorxador. Sant Celoni.

  30/04/2024
 • Todo lo que necesitas saber sobre el TDAH en la etapa de aprendizaje :

  Las Rozas (Madrid) : Wolters Kluwer, marzo 2020

  El TDAH és un trastorn molt freqüent que provoca grans dificultats en l’educació i en el desenvolupament del nen o nena que el pateix; més de la meitat es convertiran en adults amb TDAH.

  Aquest llibre va sorgir gràcies a l’interès de l’Associació RedTDAH i la Revista Cuadernos de Pedagogía per tal d’informar i orientar fonamentalment a docents, famílies i afectats pel trastorn. Per aconseguir-ho s’ha comptat amb la col·laboració de diversos professionals de diferents àmbits, que han aportat els seus coneixements amb l’objectiu d’ajudar a nens i adolescents amb TDAH a créixer i desenvolupar-se com a persones vàlides i felices des de la seva infància.
  Les persones que conviuen amb afectats per TDAH, saben que no és fàcil. Els pares poden arribar a sentir que el seu fill és un mal educat, que és despistat,  que no sap estar-se quiet, no espera el seu torn de paraula, etc. Però el que no saben els altres pares, és que aquest nen o nena té una gran dificultat per fer totes aquestes coses.

  Amb un llenguatge molt planer i exemples molt quotidians, en aquest llibre s’ajuda a entendre aquest trastorn i es donen pautes per ajudar als docents, famílies i afectats.

   Una correcta detecció i intervenció pot ajudar a superar les dificultats, comptant amb el suport dels pares, escola i professionals i millorar la qualitat de vida de les persones amb TDAH. Se’ls donen eines per reduir els efectes negatius que aquest trastorn provoca en nens, joves i adults, per tal que s’integrin feliçment en la seva vida diària.

  Més informació:

  Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

  25/03/2024

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació