Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • La cabra goluda

  La Cabra goluda

  Horácek, Petr

  Barcelona : Joventut, 2016

  Aquest conte passa en una granja on una cabra blanqueta i molt goluda decideix que està farta de menjar sempre herba i que vol tastar alguna cosa nova. Així que volta per tota la granja i comença a menjar-se tot el que troba: el menjar del gos, la llet del gat i fins i tot els calçotets del granger. Però aquesta estranya barreja farà que comenci a posar-se de tots els colors: vermella, blava, groga, verda...

  Tornarà la pobre cabra goluda al seu color habitual? 

  Un conte que fa un homenatge al clàssic infantil L’erugeta goluda d’Eric Carle i que al igual que aquest atraparà als infants des del començament, ja que combina una història senzilla amb molt humor.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  27/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El pastís és tan amunt

  El Pastís és tan amunt

  Strasser, Susanne

  Barcelona : Joventut, 2015

  I qui no es menjaria el pastís que hi ha a l'ampit de la finestra? Un pastís de xocolata i nata amb una cirereta al capdamunt, ben dolça i vermella. Doncs a l'ós se li fa la boca aigua només de passar per sota la finestra i ja li agradaria ja, poder-hi arribar. Però el pastís és tan amunt... Sort que ara arriba el porc i aquest se li enfila a sobre i segur que ara ho aconseguiran. Però el pastís és tan amunt... i així un animal darrere l'altre, un sobre l'altre, tots fent pinya per aconseguir un bocinet del pastís. Ho aconseguiran? Potser sí, però una bona sorpresa els espera al final del conte.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent. Bib. Antoni Comas de Mataró

  23/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • del modelo

  Hiperpaternidad : del modelo "mueble" al modelo "altar"

  Millet, Eva

  Barcelona : Plataforma, 2016

  S'ha passat d'una època en què els fills eren tractats gairebé com un moble més de la casa, als quals se'ls feia poc cas i que es criaven sols, a col·locar als nens en el centre de la vida familiar. I disposats a donar-los tot i a aconseguir uns fills perfectes, orbiten els hiperpares o "pares-helicòpter", que exerceixen una criança basada en estar sempre a sobre d'ells, anticipant als seus desitjos i resolent tots els seus problemes.

  Un còctel amb ingredients com l'estimulació precoç, les agendes plenes, la tolerància cera a la frustració i els enfrontaments amb els mestres que gosin qüestionar les meravelles del nen o la nena.
  Encara que exercida amb la millor intenció, la hiperpaternitat s'està portant per davant aspectes tan vitals en el desenvolupament dels nostres fills com l'adquisició d'autonomia, la capacitat d'esforç i el temps per jugar. També provoca famílies tan estressades i nens tan sobreprotegits que, irònicament, tenen més pors que mai.

  Amb rigor i un punt d'humor, aquest llibre analitza el fenomen dels hiperpares i dóna claus per a la pràctica del underparenting o la "sana desatenció": relaxar-se, confiar en els fills i deixar-los més al seu aire.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  23/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Un regal diferent

  Un Regal diferent

  Azcona, Marta

  Pontevedra : Kalandraka, 2016

  En Tristany li porta un regal d’aniversari al seu amic Marcel, però és un “regal diferent”, un petit tros roba que li va sobrar de les cortines.

  A en Marcel li hauria agradat més una baldufa...però a vegades les coses senzilles poden convertir-se en extraordinàries.

  Un conte perfecte que agradarà molt als més petits per les seves il·lustracions divertides que combinen l’ús de l’aquarel·la i el pastís amb aplicacions de tela i que els hi ensenyarà a valorar les totes les coses.

  Explicar aquesta bonica història als vostres fills sí que serà un regal ben diferent!

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  29/01/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El cerebro del niño explicado a los padres

  El Cerebro del niño explicado a los padres

  Bilbao, Álvaro

  Barcelona : Plataforma, 2015

  Aquest llibre està escrit per Álvaro Bilbao, neuropsicòleg i doctor en psicologia. En ell ens explica estratègies per relacionar-nos millor amb els nens de manera que puguem ajudar-los en el seu desenvolupament. 

  És un llibre que està molt ben escrit i que resulta molt interessant. Ens dóna eines per tractar temes tan importants en la criança com la motivació, els límits, les alternatives als càstigs, l'empatia, la comunicació o la intel•ligència emocional. I també ens dóna estratègies per ajudar els nens en el desenvolupament de funcions com ara l'atenció, la memòria, el llenguatge o l'autocontrol.

  El llibre es divideix en quatre parts: Fonaments, Eines, Intel·ligència Emocional i Potenciar el cervell intel·lectual. 

  Una idea molt original és la del metàfora de l’arbre, que utilitza per explicar-nos la tendència natural dels nens a desenvolupar-se plenament si es compleixen unes condicions mínimes, emfatitzant que el nostre paper moltes vegades passa més per confiar en ells que per fer res especial perquè avancin en el seu desenvolupament. 

  Un altre concepte a destacar, és l'èmfasi que fa sobre el principi d'equilibri, tant entre el cervell intel·lectual i l'emocional, com quan explica que no cal aferrar-se a les idees com a dogmes. I també és molt útil el capítol 25, en què dóna una llista molt detallada amb les millors aplicacions educatives per potenciar el desenvolupament emocional i intel·lectual dels nens menors de 6 anys.

  No us ho perdeu ...

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  23/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El libro que duerme

  El Libro que duerme

  Ramadier, Cédric

  [Santa Marta de Tormes] : Lóguez, cop. 2016

  Cada nit abans d'anar a dormir, fem una sèrie de riutals per agafar el son: rentar-nos les dents, tapar-nos, llegir un conte... d'aquesta manera s'agafa la rutina i és més fàcil que l'infant s'adormi (diuen).

  "El libro que duerme" permet que sigui l'infant qui faci fer aquestes rutines al llibre, i així de mica en mica ens va entrant la son fins que ens quedem ben adormits.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  23/01/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El meu primer llibre del caganer

  El Meu primer llibre del caganer

  Menéndez, Beatriz

  Barcelona : Estrella Polar, 2011

  Al cel ha sortit una estrella brillant que els pastors volen seguir, però no hi són tots! Falta en Rovelló... on deu ser?

  Un petit conte per introduir la figura del caganer als més petits. 

  El llibre està fet de cartró i per tant permet la manipulació als infants sense risc de malmetre el conte.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  18/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Abrázame, mamá : el desarrollo de la autoestima infantil y juvenil

  Abrázame, mamá : el desarrollo de la autoestima infantil y juvenil

  Ferrerós Tor, María Luisa

  Barcelona : Planeta, 2007

  Entre pares i fills, la comunicació és bàsica, però no només la verbal. Moltes vegades, una abraçada val més que mil paraules. Als fills els costa expressar els seus sentiments, no entenen què els passa i busquen l'afecte a través d'una cosa tan simple, aparentment, com una abraçada.

  L'abraçada d'una mare, d'un pare, d'un germà o d'un avi. Encara que no ens ho demanin, encara que sembli molestar-los, encara que protestin, encara que pensem que ja són massa grans, encara que es portin malament, encara que creguem que no ho necessiten, encara que no s'ho mereixin i fins i tot si ja són adolescents. Amb aquest gest, els demostrem el nostre afecte i augmentem positivament la seva autoestima, provoquem en ells un somriure i els acompanyem perquè siguin nens feliços.

  Sense deixar de banda la vessant pràctica que caracteritza totes les obres de l'autora, aquest llibre tracta especialment de com educar els nostres fills perquè tinguin una bona autoestima, perquè sàpiguen decidir per si mateixos, tinguin criteri propi i siguin responsables; en definitiva, perquè tinguin una sòlida autoestima, l'autèntica clau de la seva felicitat present i futura.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  18/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Moustache

  Moustache

  Iglesias, Gracia

  [Madrid] : Lata de Sal, cop. 2015

  Moustache és un gat molt elegant, presumit i sobretot molt curiós. No hi ha forat ni racó que no vulgui explorar. Però ser tan curiós a vegades és perillós i un dia… marrameu! es va cremar els bigotis.

  Ara Moustache té vergonya i no vol sortir al carrer, intentarà comprar-se uns bigotis postissos, però la gent riurà d’ell.

  Què farà el pobre Moustache? Doncs ho descobrireu al final d’aquest fantàstic llibre.

  Un àlbum divertit que agradarà molt a tots els infants, els que ja poden llegir-lo gaudiran amb la història i els més menuts podran seguir fàcilment l’argument, ja que les il·lustracions d’en Guridi són molt expressives i alegres. 

  I si obriu la llauna que trobareu a la portada descobrireu com la Gracia Iglesias, l’autora del llibre, es va inspirar per escriure aquest conte.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern

  15/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Edúcame bien : 100 respuestas para madres y padres preocupados

  Domènech, Montse

  Barcelona : Plaza Janés, 2015

  Aquest llibre està dirigit a totes les famílies amb nens de qualsevol edat

  Tots els pares patim en algun moment problemes de convivència amb els nostres fills, bé sigui per conflictes d'horaris, comportaments inesperats, gelosia, desinterès pels estudis o estats de desànim, per exemple. Aquests problemes són normals i corrents durant el seu desenvolupament i tenen solució quan es tracten amb sentit comú i afecte.

  L'autora ens brinda els seus quaranta anys d'experiència en el tractament de nens i adolescents. Ens exposa els problemes més freqüents que els pares porten a la seva consulta i ens ensenya la manera més senzilla i eficaç de superar-los.

  Un llibre pràctic i accessible que ofereix solucions als problemes més comuns en l'educació dels fills, des del seu naixement fins a l'adolescència.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)