Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • ¡Me agobia!: entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  ¡Me agobia! : entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  Filliozat, Isabelle

  Barcelona : Zenith, 2015

  Tot i que els pares tenim por a l'adolescència i a les rebequeries dels dos anys, el període entre els sis i els onze anys també pot ser molt delicat. Ja se'n van a dormir sense protestar, controlen millor les seves emocions i es mostren més dòcils quan els demanem alguna cosa, però apareixen dificultats com l'escola, la recerca d'autonomia i les relacions socials.

  Moltes de les conductes dels nostres fills no tenen a veure amb la manca de límits. Desconèixer el ritme del desenvolupament cerebral del nen pot donar lloc a múltiples conflictes, crits i càstigs. Un dia necessita llibertat i al següent anirà a refugiar-se als braços dels seus pares. L'important és saber on és la frontera entre l'excés de control i el control insuficient.

  ¡Me agobia! es centra en entendre el que els passa als nostres fills i en les respostes que podem oferir sobretot a les seves necessitats. L'autora ens dóna un enfocament eficaç, explicacions senzilles i múltiples consells per entendre millor el desenvolupament i el comportament dels nostres fills. D'aquesta manera, el dia a dia amb un nen de 6 a 11 anys tornarà a ser una alegria.

  Adequat per a mares i pares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  12/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui què, qui

  Qui què, qui

  Tallec, Olivier

  [S.l.] : BiraBiro, 2015

  Qui què qui? és un títol que segueix a línia dels llibres de buscar, però dona una volta al concepte clàssic i presenta uan  proposta diferent.

  Els nens i nenes hauran de trobar la resposta a l'interrogant que formula cada doble pàgina, on una sèrie de personatges pintorescos ens miren directament als ulls realment com si esperessin la nostra resposta.

  Les il·lustracions d'aquesta proposta es caracteritzen pels uns fons blancs que donen aire a les pàgines i exigeixen una gran atenció ja que el que cal trobar és sovint un petit detall que no pregunta directament. D'aquesta manera no només cal fixar l'atenció sinó recórrer a la lògica a fi d'esbrinar què pot ser allò que busquem.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

  29/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La vaca del bric de llet

  La Vaca del bric de llet

  Adriansen, Sophie

  Barcelona : BiraBiro, 2018

  Si a la llauna de pèsols hi ha dibuixats uns pèsols i a la de sardines hi ha dibuixades unes sardines, inexorablement, a dintre d’un bric de llet ha d’haver-hi una vaca. Aquesta és la lògica del protagonista d’aquesta història, que a partir d’aquest raonament comença a plantejar qüestions surrealistes que només la imaginació d’un nen pot respondre. 

  Un conte que ens apropa a la realitat quotidiana, des de la perspectiva d’un nen curiós, amb unes il·lustracions divertides i un format que de seguida ens recorda a un bric de llet.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  27/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Avui jugarem relaxar-nos : guia per a millorar l'atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l'escola

  Avui jugarem a relaxar-nos : guia per a millorar l'atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l'escola

  Martí, Glòria

  Barcelona : Angle, 2014

  Seguir el ritme accelerat que imposa la vida actual no és fàcil i sovint provoca estrès i ansietat, fins i tot en els nens i els adolescents. Cal que pares i mestres actuem per afavorir el seu benestar i el seu rendiment escolar.

  Aquest llibre planteja més de seixanta activitats senzilles i agradables, de curta durada, mitjançant tècniques bàsiques de respiració, relaxació, consciència plena i visualització, que es poden fer individualment o en grup, a casa o a classe, al matí o al vespre.

  Dirigides principalment a nens i nenes de 6 a 12 anys, aquestes activitats potenciaran la intel·ligència emocional dels nostres fills i milloraran les seves habilitats cognitives, com la memòria, l’atenció i la concentració. I nosaltres trobarem una manera nova, positiva i agradable de relacionar-nos amb ells.

  Ensenyem els nostres fills a relaxar-se, perquè estiguin més tranquils, dormin millor i se sentim més segurs.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

  15/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Un lleó a dins

  Un Lleó a dins

  Bright, Rachel

  Barcelona : Baula, 2017

  Un petit ratolí, al que ningú presta massa atenció, decideix que vol aprendre a rugir com el lleó i per això aconsegueix el valor suficient per anar en busca de l´únic animal que el podrà ensenyar de debò, el propi lleó.

  Un conte que ens parla de molts temes importants com el valor, l’amistat i la superació però explicats d’una forma senzilla i entenedora.

  El text rimat i les divertides il·lustracions del conte faran que els nens i nenes vulguin llegir-lo una i mil vegades i aprenguin que no cal ser gran i valent per poder rugir.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  31/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La FesTETA

  La FesTETA

  Tirado i Torras, Míriam

  Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2017

  A la Noah, li agrada molt mamar, i és normal! És que a la teta s’hi està tant bé! Però la mare pensa que ha arribat el moment de deixar la teta.

  “La lactància materna és una cosa magnífica… per què no pot ser-ho també el procés de deixar-la?”. Un conte per acompanyar aquest moment tant decisiu d’una manera tendra i respectuosa, tant pels infants com per les mares.

  Una eina per normalitzar la lactància materna (també la prolongada), explicar-la i celebrar-la amb als més petits.

  Escrit per Míriam Tirado, coautora del llibre Vincles: Gestació, part i criança conscients, i autora d'aquest bloc.

   Il·lustrat per Joan Turu, aquesta és la seva web.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Febe Mendoza Méndez. Bib. Marc Vilalba de Cardedeu.

  16/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 365 experiencias con tus hijos: planes originales para disfrutar por España

  365 experiencias con tus hijos : planes oroginales para disfrutar por España

  Lages, Sarah

  Barcelona : Planeta, cop. 2012

  En aquest llibre es podran trobar experiències molt diverses, des d'activitats per realitzar a l'aire lliure i gaudir de la natura al màxim, fins a altres propostes urbanes, però totes elles amb el denominador comú de ser especials, plenes d'originalitat, dirigides a famílies inquietes que busquen alternatives diferents i que esperen que l'oci compartit amb els nens sigui enriquidor i entretingut per a tothom.

  Propostes com dormir en una caravana de circ, “rockanrollejar” en un festival de música, ser pastor per un dia, seguir la ruta dels vaquers de l’espagueti western, banyar-se amb lleons marins ... 
  365 experiències divertides que els nens no oblidaran en molt de temps, que transmeten il·lusió per la vida i respecte per l'entorn, i que ens ajudaran a gaudir del nostre temps en família.

  És un llibre il·lustrat amb nombroses fotografies, organitzat per blocs temàtics: natura, animals, art, ciència, festivals, platges, grutes i coves, paisatges, parcs, rutes lúdiques, festes i tradicions, agroturisme, allotjaments que sorprenen, nous espais d'oci ... amb consells pràctics i dades de contacte.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  10/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Una carta per a... l'unicorn!

  Una Carta per a... l'unicorn!

  Ponchon, Christian

  [Barcelona] : Baula, 2012

  El carter de la granja té una missió important i estranya... lliurar una carta a un unicorn!
  27/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Oh! : Un llibre que parla

  ¡Oh! : Un llibre que parla!

  Tullet, Hervé

  Barcelona : Cruïlla, cop. 2017

  Hervé Tullet té la capacitat de convertir un llibre en un joc interactiu. El llibre ens demana que fem coses, els infants les fan i això fa que el llibre avanci.

  Quan arribem a la última pàgina hem explicat una història que sense la intervenció de l'infant no hagués estat possible.
  No podem dir que és un conte escrit perquè la història és nova cada cop que es llegeix. Però sí que podem dir que és un llibre que parla a través de les paraules dels nens (oh! ah!... i altres exclamacions similars).

  Un cop més, Hervé ens ofereix un llibre ideal per compatir amb els més petits de tots.

  Altres llibres de l'autor al catàleg

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  26/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 palabras esenciales para tu embarazo : todo lo que debes saber sobre la gestación, el parto y el posparto

  100 palabras esenciales para tu embarazo : todo lo que debes saber sobre la gestación, el parto y el posparto

  Serrano, José Luis

  Barcelona : Lectio, 2016

  L'embaràs és una experiència única que nodreix i que canvia la nostra vida per sempre. No obstant això, durant el recorregut apareixen dubtes, temors i tensions que posen a prova tant a l'embarassada com a la seva parella: com m'afectaran els canvis hormonals durant l'embaràs ?, quines vitamines o nutrients és imprescindible prendre ?, Què em trobaré a l'hospital quan estigui de part ?, com puc superar les meves pors al part i al dolor ?, sabrem ser bons pares? 

  Aquest llibre neix amb la voluntat de respondre a totes aquestes preguntes i moltes més, ja que explica de forma clara i concisa tots els passos que a poc a poc s'han de donar des d'abans de la concepció del nadó fins passats uns mesos del seu naixement.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  26/04/2018
  Mitjana (0 Vots)