Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho

  Guia per a mares i pares que no són perfectes i criatures que no han de ser-ho

  García, Tania

  Vic : Eumo, 2017

  “Educar és una bonica oportunitat per créixer com a persones; cal que l’aprofitem tenint en compte que nosaltres no som perfectes, ni les criatures han de ser-ho”. Això és el que ens diu l’autora del llibre, assessora familiar i especialista en una educació basada en el respecte mutu.

  Quan hem renyat per última vegada els nostres fills? Els cridem i els castiguem? Les rutines i les obligacions ens fan discutir sovint? Si volem que els nostres fills siguin persones felices i resilients, hem de deixar de banda els crits, les discussions i els càstigs i hem d’educar-los amb respecte, coherència, empatia i amor incondicional.

  L’autora ens convida a revisar l’educació rebuda i ens aporta eines per aprendre a comunicar-nos positivament amb els fills, a pactar i fixar límits i normes amb ells, a gestionar les nostres emocions i saber com ajudar-los a gestionar les seves; en definitiva, ens ofereix estratègies per viure i conviure en família i en harmonia amb els altres.

  Enllaç a Edurespeta

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  29/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Plantas de los pies

  Plantas de los pies

  Yagyu, Genichiro

  Valencia : Media Vaca, DL 2008

  Aquest col·lecció inclou els llibres: Agujeros de la nariz, Plantas de los pies, Tetas, Dientes, Costras i Ombligo.

  En cadascun d’ells descobrireu d’una manera sorprenent com funciona el nostre cos: Us heu preguntat mai perquè teniu els forats del nas més petits que els vostres avis? O perquè els homes no fan servir sostenidors? Perquè cadascú té el melic diferent? Què hi ha a les plantes dels peus? (És el cas del exemplar que enllacem) O què passa quan t’arrenques una costra?

  Endinsa’t al mapa del teu cos amb els ulls ben oberts per descobrir un munt de coses!

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Febe Mendoza. Bib. Marc de Vilalba de Cardedeu.

  29/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • L'elefant amb bicicleta

  L'Elefant amb bicicleta

  Aguilar, Sandra

  Barcelona : Barcanova, 2018

  Una de les cançons més cantades des de petits és aquella que comença... "Mireu allà dalt en els estels què hi ha..." us sona, oi que sí? Doncs teniu entre les mans un llibre que us permet llegir la cançó mentre la canteu i jugueu amb els més petits. 

  El llibre està fet amb pàgines de cartó i per tant permet la manipulació dels més menuts sense risc de trencar les pàgines.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  recomanat per Marta Quer Rodríguez. Bib. Can Coromines de Sant Pol de Mar.

  18/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • El camp

  El Camp

  Capdevila, Roser

  Barcelona : Angle, 2016

  L'Espiet és un ocell que va volant per totes les pàgines. És un ocell curiós però de tant en tant s'atura als llocs per saber tot el que hi passa. S'amaga a totes les planes i t'ajudarà a descobrir el camp.

  Es tracta d'un llibre d'imatges sense mots que es basa en una altre més antic pertanyent a la col·lecció Mirem. Ara forma part de la col·lecció Descobreix i ha patit un rentat de cara molt evident.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  29/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Buenas noches, gorila

  Buenas noches, Gorila

  Rathmann, Peggy

  Caracas : Ekaré, 2001

  Buenas noches goril·la, així comença aquesta divertida història on un vigilant d’un zoo dona la bona nit a un petit goril·la mentre fa la última ronda. El vigilant continuarà donant la bona nit a tots els animals i comprovant totes les gàbies, però el petit goril·la li ha pres les claus i el segueix per tot el recinte... Que passarà...? Com acabaran un munt d’animals a casa del vigilant...?

  Un àlbum senzill amb molt poc text però amb il·lustracions de gran força que ens fan seguir la trama perfectament.
  La gràcia la història és que els infants són coneixedors des de l’inici del secret del goril·la. A la il·lustració de la portada el protagonista demana silenci als més petits. A partir d’aquí els nens i nenes ja han entrat a la història, són còmplices d’aquest personatge entremaliat i divertit i guardaran el seu secret fins el final.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern

  25/09/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 activitats Montessori : per acompanyar l'infant en el seu descobriment del món

  100 activitats Montessori : per acompanyar l'infant en el seu descobriment del món

  Herrmann, Ève

  Barcelona : Estrella Polar, 2017

  La pedagogia Montessori, reconeguda internacionalment, promou la independència, la confiança en un mateix i la concentració de l’infant.

  És un sistema educatiu basat en l’estimulació positiva, el reconeixement a la individualitat i el respecte al nen. Aquest sistema considera l'infant un individu complet a qui hem d'acompanyar cap a la seva autonomia, tot respectant les seves necessitats d'aprenentatge. Aquest pràctic manual exposa les idees essencials de la pedagogia Montessori i la seva autora proposa diferents activitats per realitzar conjuntament pares i fills: 

  - Acompanyar i despertar la comprensió del món en l’infant.
  - Ajudar l’infant a tenir cura d’ell i el seu entorn.

  Eve Herrmann és una especialista en aquest sistema educatiu i ha publicat molts llibres, entre ells una col·lecció de contes i quaderns didàctics.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  29/10/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La disputa

  La Disputa

  Manceau, Édouard

  Barcelona : Cruïlla, 2016

  Dos amics molt amics es barallen perquè tots dos volen ser els primers, això passa mentre fan una volta en patinet. finalment es posaran d'acord i d'aquesta manera la lectura ha de servir als més tits per començar a entendre que han de saber resoldre els seus conflictes d'una manera tranquila. Edició en cartró.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  01/08/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Elétrico 28

  Elétrico 28

  Calì, Davide

  Barcelona : Flamboyant, 2018

  L’Amadeo és un senyor una mica rodanxó i amb bigoti, que viu a Lisboa. Cada matí, l’Amadeo va a esmorzar a Ca l’Eugenia i després se’n va a treballar. La seva feina li encanta, és molt important, ell és conductor de tramvia, però no d’un tramvia qualsevol, ell condueix l’Elétrico 28 i, a més a més, a cada trajecte que fa té una missió secreta i delicada: ajudar als enamorats tímids que pugen a bord a fer-se el seu primer petó, i pel que sembla, d’enamorats tímids n’hi ha un munt.

  Davide Calí i Magalí Le Huche ens transporten pels carrers de Lisboa en aquesta història on no hi falta ni humor ni romanticisme. 

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  17/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Me agobia!: entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  ¡Me agobia! : entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  Filliozat, Isabelle

  Barcelona : Zenith, 2015

  Tot i que els pares tenim por a l'adolescència i a les rebequeries dels dos anys, el període entre els sis i els onze anys també pot ser molt delicat. Ja se'n van a dormir sense protestar, controlen millor les seves emocions i es mostren més dòcils quan els demanem alguna cosa, però apareixen dificultats com l'escola, la recerca d'autonomia i les relacions socials.

  Moltes de les conductes dels nostres fills no tenen a veure amb la manca de límits. Desconèixer el ritme del desenvolupament cerebral del nen pot donar lloc a múltiples conflictes, crits i càstigs. Un dia necessita llibertat i al següent anirà a refugiar-se als braços dels seus pares. L'important és saber on és la frontera entre l'excés de control i el control insuficient.

  ¡Me agobia! es centra en entendre el que els passa als nostres fills i en les respostes que podem oferir sobretot a les seves necessitats. L'autora ens dóna un enfocament eficaç, explicacions senzilles i múltiples consells per entendre millor el desenvolupament i el comportament dels nostres fills. D'aquesta manera, el dia a dia amb un nen de 6 a 11 anys tornarà a ser una alegria.

  Adequat per a mares i pares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  12/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui què, qui

  Qui què, qui

  Tallec, Olivier

  [S.l.] : BiraBiro, 2015

  Qui què qui? és un títol que segueix a línia dels llibres de buscar, però dona una volta al concepte clàssic i presenta uan  proposta diferent.

  Els nens i nenes hauran de trobar la resposta a l'interrogant que formula cada doble pàgina, on una sèrie de personatges pintorescos ens miren directament als ulls realment com si esperessin la nostra resposta.

  Les il·lustracions d'aquesta proposta es caracteritzen pels uns fons blancs que donen aire a les pàgines i exigeixen una gran atenció ja que el que cal trobar és sovint un petit detall que no pregunta directament. D'aquesta manera no només cal fixar l'atenció sinó recórrer a la lògica a fi d'esbrinar què pot ser allò que busquem.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

  29/06/2018
  Mitjana (0 Vots)