Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • Buenas noches, gorila

  Buenas noches, Gorila

  Rathmann, Peggy

  Caracas : Ekaré, 2001

  Buenas noches goril·la, així comença aquesta divertida història on un vigilant d’un zoo dona la bona nit a un petit goril·la mentre fa la última ronda. El vigilant continuarà donant la bona nit a tots els animals i comprovant totes les gàbies, però el petit goril·la li ha pres les claus i el segueix per tot el recinte... Que passarà...? Com acabaran un munt d’animals a casa del vigilant...?

  Un àlbum senzill amb molt poc text però amb il·lustracions de gran força que ens fan seguir la trama perfectament.
  La gràcia la història és que els infants són coneixedors des de l’inici del secret del goril·la. A la il·lustració de la portada el protagonista demana silenci als més petits. A partir d’aquí els nens i nenes ja han entrat a la història, són còmplices d’aquest personatge entremaliat i divertit i guardaran el seu secret fins el final.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Biblioteca Joan Margarit de Sant Just Desvern

  25/09/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • 100 activitats Montessori : per acompanyar l'infant en el seu descobriment del món

  100 activitats Montessori : per acompanyar l'infant en el seu descobriment del món

  Herrmann, Ève

  Barcelona : Estrella Polar, 2017

  La pedagogia Montessori, reconeguda internacionalment, promou la independència, la confiança en un mateix i la concentració de l’infant.

  És un sistema educatiu basat en l’estimulació positiva, el reconeixement a la individualitat i el respecte al nen. Aquest sistema considera l'infant un individu complet a qui hem d'acompanyar cap a la seva autonomia, tot respectant les seves necessitats d'aprenentatge. Aquest pràctic manual exposa les idees essencials de la pedagogia Montessori i la seva autora proposa diferents activitats per realitzar conjuntament pares i fills: 

  - Acompanyar i despertar la comprensió del món en l’infant.
  - Ajudar l’infant a tenir cura d’ell i el seu entorn.

  Eve Herrmann és una especialista en aquest sistema educatiu i ha publicat molts llibres, entre ells una col•lecció de contes i quaderns didàctics.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Olga Pato. Bib. Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels

  17/09/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La disputa

  La Disputa

  Manceau, Édouard

  Barcelona : Cruïlla, 2016

  Dos amics molt amics es barallen perquè tots dos volen ser els primers, això passa mentre fan una volta en patinet. finalment es posaran d'acord i d'aquesta manera la lectura ha de servir als més tits per començar a entendre que han de saber resoldre els seus conflictes d'una manera tranquila. Edició en cartró.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  01/08/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Elétrico 28

  Elétrico 28

  Calì, Davide

  Barcelona : Flamboyant, 2018

  L’Amadeo és un senyor una mica rodanxó i amb bigoti, que viu a Lisboa. Cada matí, l’Amadeo va a esmorzar a Ca l’Eugenia i després se’n va a treballar. La seva feina li encanta, és molt important, ell és conductor de tramvia, però no d’un tramvia qualsevol, ell condueix l’Elétrico 28 i, a més a més, a cada trajecte que fa té una missió secreta i delicada: ajudar als enamorats tímids que pugen a bord a fer-se el seu primer petó, i pel que sembla, d’enamorats tímids n’hi ha un munt.

  Davide Calí i Magalí Le Huche ens transporten pels carrers de Lisboa en aquesta història on no hi falta ni humor ni romanticisme. 

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  17/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • ¡Me agobia!: entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  ¡Me agobia! : entiende a tu hijo de entre 6 y 11 años

  Filliozat, Isabelle

  Barcelona : Zenith, 2015

  Tot i que els pares tenim por a l'adolescència i a les rebequeries dels dos anys, el període entre els sis i els onze anys també pot ser molt delicat. Ja se'n van a dormir sense protestar, controlen millor les seves emocions i es mostren més dòcils quan els demanem alguna cosa, però apareixen dificultats com l'escola, la recerca d'autonomia i les relacions socials.

  Moltes de les conductes dels nostres fills no tenen a veure amb la manca de límits. Desconèixer el ritme del desenvolupament cerebral del nen pot donar lloc a múltiples conflictes, crits i càstigs. Un dia necessita llibertat i al següent anirà a refugiar-se als braços dels seus pares. L'important és saber on és la frontera entre l'excés de control i el control insuficient.

  ¡Me agobia! es centra en entendre el que els passa als nostres fills i en les respostes que podem oferir sobretot a les seves necessitats. L'autora ens dóna un enfocament eficaç, explicacions senzilles i múltiples consells per entendre millor el desenvolupament i el comportament dels nostres fills. D'aquesta manera, el dia a dia amb un nen de 6 a 11 anys tornarà a ser una alegria.

  Adequat per a mares i pares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

  12/07/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Qui què, qui

  Qui què, qui

  Tallec, Olivier

  [S.l.] : BiraBiro, 2015

  Qui què qui? és un títol que segueix a línia dels llibres de buscar, però dona una volta al concepte clàssic i presenta uan  proposta diferent.

  Els nens i nenes hauran de trobar la resposta a l'interrogant que formula cada doble pàgina, on una sèrie de personatges pintorescos ens miren directament als ulls realment com si esperessin la nostra resposta.

  Les il·lustracions d'aquesta proposta es caracteritzen pels uns fons blancs que donen aire a les pàgines i exigeixen una gran atenció ja que el que cal trobar és sovint un petit detall que no pregunta directament. D'aquesta manera no només cal fixar l'atenció sinó recórrer a la lògica a fi d'esbrinar què pot ser allò que busquem.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar.

  29/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La vaca del bric de llet

  La Vaca del bric de llet

  Adriansen, Sophie

  Barcelona : BiraBiro, 2018

  Si a la llauna de pèsols hi ha dibuixats uns pèsols i a la de sardines hi ha dibuixades unes sardines, inexorablement, a dintre d’un bric de llet ha d’haver-hi una vaca. Aquesta és la lògica del protagonista d’aquesta història, que a partir d’aquest raonament comença a plantejar qüestions surrealistes que només la imaginació d’un nen pot respondre. 

  Un conte que ens apropa a la realitat quotidiana, des de la perspectiva d’un nen curiós, amb unes il·lustracions divertides i un format que de seguida ens recorda a un bric de llet.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Pilar Galve Piñana. Bib. Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú

  27/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Avui jugarem relaxar-nos : guia per a millorar l'atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l'escola

  Avui jugarem a relaxar-nos : guia per a millorar l'atenció i la concentració de nens i joves, a casa o a l'escola

  Martí, Glòria

  Barcelona : Angle, 2014

  Seguir el ritme accelerat que imposa la vida actual no és fàcil i sovint provoca estrès i ansietat, fins i tot en els nens i els adolescents. Cal que pares i mestres actuem per afavorir el seu benestar i el seu rendiment escolar.

  Aquest llibre planteja més de seixanta activitats senzilles i agradables, de curta durada, mitjançant tècniques bàsiques de respiració, relaxació, consciència plena i visualització, que es poden fer individualment o en grup, a casa o a classe, al matí o al vespre.

  Dirigides principalment a nens i nenes de 6 a 12 anys, aquestes activitats potenciaran la intel·ligència emocional dels nostres fills i milloraran les seves habilitats cognitives, com la memòria, l’atenció i la concentració. I nosaltres trobarem una manera nova, positiva i agradable de relacionar-nos amb ells.

  Ensenyem els nostres fills a relaxar-se, perquè estiguin més tranquils, dormin millor i se sentim més segurs.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

  15/06/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Un lleó a dins

  Un Lleó a dins

  Bright, Rachel

  Barcelona : Baula, 2017

  Un petit ratolí, al que ningú presta massa atenció, decideix que vol aprendre a rugir com el lleó i per això aconsegueix el valor suficient per anar en busca de l´únic animal que el podrà ensenyar de debò, el propi lleó.

  Un conte que ens parla de molts temes importants com el valor, l’amistat i la superació però explicats d’una forma senzilla i entenedora.

  El text rimat i les divertides il·lustracions del conte faran que els nens i nenes vulguin llegir-lo una i mil vegades i aprenguin que no cal ser gran i valent per poder rugir.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Encarna Trassierra Coca. Bib. Joan Margarit de Sant Just Desvern

  31/05/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La FesTETA

  La FesTETA

  Tirado i Torras, Míriam

  Vilanova i la Geltrú : El Cep i la Nansa, 2017

  A la Noah, li agrada molt mamar, i és normal! És que a la teta s’hi està tant bé! Però la mare pensa que ha arribat el moment de deixar la teta.

  “La lactància materna és una cosa magnífica… per què no pot ser-ho també el procés de deixar-la?”. Un conte per acompanyar aquest moment tant decisiu d’una manera tendra i respectuosa, tant pels infants com per les mares.

  Una eina per normalitzar la lactància materna (també la prolongada), explicar-la i celebrar-la amb als més petits.

  Escrit per Míriam Tirado, coautora del llibre Vincles: Gestació, part i criança conscients, i autora d'aquest bloc.

   Il·lustrat per Joan Turu, aquesta és la seva web.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Febe Mendoza Méndez. Bib. Marc Vilalba de Cardedeu.

  16/05/2018
  Mitjana (0 Vots)