Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • Cuando seamos grandes

  Cuando seamos grandes

  Leroy, Jean

  [Barcelona] : Océano, 2017

  Els protagonistes de dos coneguts contes populars es troben a l’hora del pati en un sorral i dialoguen sobre l’ofici que volen exercir a l’arribar a la majoria d’edat. Oficis ben diversos, però amb un objectiu comú: fer-li la vida impossible al LLOP. I ell, què en diu de tot això?

  Pàgines gruixudes i cantonades arrodonides, diàlegs curts i un text i unes il·lustracions plenes d’humor no exemptes de temes cabdals com la crueltat, l’assetjament o l’empatia.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Habla con ellos de sexualidad

  Habla con ellos de sexualidad

  Crespi i Asensio, Elena

  Barcelona : Lunwerg Editores, septiembre 2019

  Tenim a les nostres una eina per vèncer les pors i els prejudicis, buscar les nostres pròpies respostes sobre com viure una vida sexual plena i acompanyar les noves generacions perquè puguin fer el mateix. Tant adults com adolescents tenen aquí una ocasió per superar junts els seus dubtes. Els farà adonar-se que la comunicació és clau per viure el sexe des de l'assertivitat i la salut.

  Cadascú pot començar per un dels dos extrems de el llibre, trobar-se al centre i investigar l'altra part per conèixer les inquietuds alienes i les compartides. Al llarg del camí descobriran:

  * Perquè l'educació sexual comença abans de néixer
  * Com influeix l'entorn en la sexualitat en cada etapa de la vida
  * Què tenen a veure sexe i emocions
  * Com prevenir el sexisme i els abusos

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez amaya de la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

  10/05/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Deu cucs que dormen

  Deu cucs que dormen

  Comín, Marta

  Barcelona : A Buen Paso, 2019

  La mare cuc està enamorada dels seus fillets. Quan dormen acotxats tots junts a casa, cada un d'ells somia una aventura: el cuc groc vola, el cuc gris es capbussa, el cuc vermell s'enamora d'un mosquit... 

  Marta Comín és una autora que en el disseny dels seus llibres aplica a la perfecció allò del menys és més. 

  Aquesta vegada ha creat una família de cucs a base de formes esquemàtiques, sense línia, de colors plans i aprofita la seva forma allargada per fer un joc de busca i troba, simple però enginyós. 

  La lectura d'aquest llibre convida a comptar, buscar, endevinar, imaginar i a jugar amb els ditets. Per què, ben mirat, que no són deu cucs els dits de la mà?

  Adequat de 0 a 3 anys

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  22/04/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El Libro de la disciplina suave : cómo criar niños cooperativos, educados y serviciales

  El Libro de la disciplina suave : cómo criar niños cooperativos, educados y serviciales

  Ockwell-Smith, Sarah

  Rubí : Ediciones Obelisco, febrero de 2020

  Vols criar un nen feliç i amb un bon comportament, però creus que les formes comunes de disciplina utilitzades actualment, que se centren en recompensar, excloure o castigar els nens, no funcionen en la teva família?

  En aquest llibre l’autora desacredita moltes creences habituals sobre el càstig i la motivació, i proporciona un enfocament alternatiu que us empoderarà per disciplinar al vostre fill d’una forma eficaç i amb respecte. La disciplina suau  comporta entendre els infants, tenir expectatives realistes sobre ells i respondre de manera adequada al seu mal comportament. Es centra en ensenyar i aprendre, no en el càstig ni les recompenses.

  Amb un estil pràctic trobarem solucions per afrontar les dificultats més comuns en la disciplina, amb consells apropiats per a un ampli espectre d'edats, des que el nen és un nadó fins l’adolescència.

  21/04/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • El Viatge

  El Viatge

  Sanna, Francesca

  Madrid : Impedimenta, cop. 2016

  El viatge, és un preciós àlbum il·lustrat, delicat i corprenedor. El relat en primera persona del tortuós periple que emprendrà una família per escapar dels horrors de la guerra per a poder formar una nova llar. Una faula que és també una història real, són moltes històries reals, les imatges de les quals aconsegueixen acostar i ajuden a comprendre allò inimaginable. Els ulls d'un nen ens guien a través de la foscor en la cerca dels colors d'un futur millor.

  Aquest llibre mostra com una família, tan normal com la nostra, que viu en una casa, que fa excursions a la platja, que llegeix, etc. es troba tot d'un plegat, amb una guerra que els ho arrabassa tot, la casa, les coses, fins i tot, al pare. Davant d'aquest daltabaix la mare no veu altra solució que fer el cor fort i marxar lluny, a un altre país amb l'esperança de recuperar la seguretat perduda. No serà un viatge senzill, ni plaent, sinó tot al contrari, complicat i ple d'esculls, que malgrat tot, no aconsegueixen derrocar la força de voluntat d'una mare, decidida a tirar endavant el que queda de la seva família, hi ha una doble pàgina brutal, que mostra com aquesta mare que fa l'impossible per assolir un futur millor per als seus fills, espera a que aquests dormin per donar sortida a la pròpia por, veiem com la il·lustració mostra una cosa (el que sent la mare) mentre el text transmet la sensació dels nens. 

  Les paraules magníficament escollides per narrar la història, són senzilles, clares i entenedores. És en les il·lustracions, on hi ha una major complexitat i poden donar-se diferents nivells de lectura, l'ús del color i el joc de les dimensions estableixen metàfores visuals molt efectives que sorprenen i captiven, les pàgines transmeten angoixa i esperança en un treball excel·lent i commovedor.

  Francesca Sanna (Sardenya) és una il·lustradora i dissenyadora gràfica italiana que actualment resideix a Suïssa. El viatge, publicat a Anglaterra inicialment, suposa el seu debut en el camp de la il·lustració i gràcies a ell va obtenir la prestigiosa Medalla d'Or de la Societat d'Il·lustradors de Nova York i el Premi Llibreter.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Sílvia Cantos Bastida de la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar.

  22/04/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Coses que semblen coses

  Coses que semblen coses

  Benegas, Mar

  Barcelona : Combel, febrer de 2021

  Des de fa uns anys la poetessa Mar Benegas s'ha convertit en una veu imprescindible en la literatura infantil per a les primeres edats. Els seus llibres són una porta d'entrada perquè els més menuts comencin a apreciar la música de les paraules. 

  Aquesta vegada, a banda de jugar amb el ritme i la rima, amb Alberto Albarrán han creat una proposta visualment molt bonica i enginyosa. 

  Amb encunyats de formes bàsiques, podem jugar a endevinar quines imatges, de formes geomètriques, s'amaguen darrera de cada pàgina. "Sembla un gran sol, sembla un gelat o és la pilota que tens al costat?"

  Lectura amb veu alta rimada, un joc d'anticipació i una proposta estèticament interessant, què més podem demanar?

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  21/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Dos pediatras en casa : una guía sobre salud infantil para salir de dudas y no desesperar

  Dos pediatras en casa : una guía sobre salud infantil para salir de dudas y no desesperar

  Blanco, Elena

  Barcelona (España) : Zenith, enero de 2021

  El nadó ja ha arribat a casa i comença una etapa meravellosa i estressant a parts iguals. I és que no hi ha cap mare ni pare que estigui preparat per a tots els interrogants que comencen a sorgir només mirant la criatura. Els dubtes ens assalten: quina és la millor posició per dormir al nadó?, cal banyar-ho cada dia?, puc sortir a passejar, encara que faci fred?, què són aquesta tos i aquests mocs?, què faig si té febre?... i una infinitat de preguntes que ens porten al clàssic Ahhh! Truca al metge!

  No us preocupeu, si el vostre desig és tenir un pediatre a casa, aquest llibre ho fa realitat, i per partida doble! És la guia de consulta perfecta per sortir de dubtes sobre els temes de salut més típics dels nens. Elena i Gonzalo són pediatres i pares, i amb les seves explicacions i consells recuperarem la tranquil·litat i evitarem sortir corrents a l'hospital.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanació de Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • La mama se'n va a l'Antàrtida

  La Mama se'n va a l'Antàrtida

  Cabré Albós, Anna

  Barcelona : Zahorí Books, març de 2020

  Homeward Bound és un programa global de dones de diversos camps científics que es proposen liderar el canvi cap a un futur més sostenible. El seu objectiu és crear una xarxa de 1000 dones que, al llarg de 10 anys, participin en aquesta iniciativa.

   Anna Cabré, física del clima, oceanògrafa i doctora en cosmologia i astronomia, va participar en la quarta edició del Homeward Bound que va culminar amb una expedició de 21 dies a l’Antàrtida. Però Anna Cabré també és mare i amb aquest llibre va voler explicar als seus fills la seva feina a bord d’un vaixell taronja –junt amb 99 científiques més- solcant el mar gelat de l’Antàrtida per fer del món un lloc més habitable per als animals i per als humans.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  14/03/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Flip, flap, disfressats!

  Flip-flap, disfressats!

  Comín, Marta

  Barcelona : Combel, febrer de 2021

  Qui vol venir a la festa de disfresses?

  Quina alegria, quina emoció! Tots els convidats ja van arribant vestits amb disfresses molt originals. Flip-flap! obre i tanca pestanyes, juga amb els personatges i combina els complements com t’agradi més.

  En aquest conte sobre disfresses hi trobareu un munt de possibilitats per a jugar i interactuar en família. La rima del text us convidarà a explicar-lo tot cantant, mentre descobriu la disfressa de cada personatge. Les il·lustracions son planes però ben acolorides, molt adequades per a la primera infància.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  17/02/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Créixer amb valentia : un llibre que ajudarà els teus fills a conquerir les seves pors i desenvolupar el seu potencial

  Créixer amb valentia : un llibre que ajudarà els teus fills a conquerir les seves pors i desenvolupar el seu potencial

  Gutiérrez Lestón, Cristina

  Barcelona : Rosa dels Vents, gener de 2020

  Les emocions poden ser les nostres millors aliades, però també les nostres pitjors enemigues. Conquerir el territori de la por és, probablement, una de les principals missions dels pares.
  Educar és una responsabilitat social perquè, algun dia, aquests nois i noies hauran de sortir al món per convertir-lo, si és possible, en un lloc millor. Però per fer-ho, els nostres fills necessitaran valentia, fortalesa, confiança i seguretat. Els estem educant per tal que desenvolupin aquestes habilitats? Si els sobreprotegim, estem fem tot el contrari: augmentar les pors i la dependència i alimentar la baixa autoestima en l'adolescència.
  Aquest llibre ofereix consells molt concrets per posar en pràctica l'educació emocional i aconseguir que els nois i noies esdevinguin persones fortes i valentes per afrontar els reptes de la vida amb seguretat i autoestima. Només sabent qui són podran brillar.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sànchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/03/2022
  Mitjana (0 Vots)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació