Gènius - Biblioteca Virtual

Totes les recomanacions - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

 • La Miffy va al museu

  La Miffy va al museu

  Bruna, Dick,

  Barcelona : Coco Books, 15 de setembre de 2021

  L'holandès Dick Bruna (Utrecht, 1927-2017), escriptor, dissenyador gràfic i dibuixant neerlandès, és conegut sobretot per la creació del personatge de la Miffy, una conilleta que va néixer l'any 1955. 
  Miffy és protagonista de més de 100 llibres i malgrat els anys, continua tenint un atractiu especial per als infants de tot el món. 
  Bruna té un disseny clar i senzill, eliminant tot allò superflu. Els seus dibuixos gairebé semblen pictogrames. 
  Els llibres de la col·lecció tenen sempre el mateix format quadrat, amb els personatges mirant endavant, dibuixats amb un contorn negre i gruixut fet amb pinzell. Bruna té la seva pròpia paleta de colors limitada: vermell, groc, blau, verd i negre i excepcionalment gris i marró. 
  Els temes sempre són quotidians, de l'entorn propi dels infants: la família, la festa d'aniversari, l'escola... O com en aquesta ocasió, que la Miffy visita un museu. 
  El text, rimat i breu, és ideal per llegir en veu alta, acompanyant l'infant, mentre mira les imatges d'aquesta conilleta tan especial.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  17/10/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Els Colors de l'Àfrica

  Els Colors de l'Àfrica

  Obiols, Anna

  [Vilanova i la Geltrú] : El Cep i la Nansa Edicions, març de 2020

  L’Àfrica, animada pel seu amic l’ocell, emprèn un viatge per deixar de banda la seva tristesa. En aquest viatge per tot el món descobrirà nous paisatges.

  De cada un d’aquests paisatges s’emportarà allò que més li hagi encantat i meravellat. Així serà com la vida de l’Àfrica i els seus amics a la selva canviarà.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Ruth Coderch de la Biblioteca Ca L'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  19/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Plans eco en família art, natura i creativitat per a tot l'any

  Plans eco en família

  Fraguas, Lídia

  Barcelona : Editorial Mediterrànea, febrer de 2021

  Aquest llibre recull moltes idees per a experimentar, crear i compartir experiències i coneixement en família. Es tracta d’un manual de propostes ben diverses per a poder gaudir amb calma, sense presses i posant atenció plena i conscient en el nostre entorn més immediat. Si observem de forma activa l’espai que ens envolta hi podrem trobar moltes propostes engrescadores que la natura ens ofereix cada dia.

  Tornar als sentits com a forma primària de comunicació i relació entre les persones, aprendre a tenir paciència sense deixar de ser atrevits, entendre que l’avorriment és una oportunitat per a descobrir.

  Ens agrada molt aquest llibre ja que recull plans i activitats senzilles, que no requereixen gaire material i que ens conviden a fomentar una mirada més sostenible vers el nostre entorn.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Hortalisses de temporada

  Hortalisses de temporada

  Corman, Clara

  [Girona] : entreDos, abril 2022

  Presentem dos llibres molt interessants que omplen un buit a les nostres biblioteques. Es tracta de dos imatgiaris documentals que apropen les fruites i les verdures als més petitons: Fruites de temporada i Hortalisses de temporada. 
  Els recomanem a la franja de petits però amb la seguretat que són llibres que tindran un recorregut molt llarg i acompanyaran a les famílies durant diversos anys. 
  Al principi els adults l'explicaran per posar nom a les diferents fruites i verdures, assenyalant amb el dit i repetint el nom en veu alta. I alhora, l'infant podrà manipular la pestanya, forta i senzilla pensada per mans petites. 
  Però a poc a poc les converses es podran enriquir, tot parant més atenció a les pàgines de l'esquerra, on trobem la planta d’on surten aquests fruits i algunes de les seves característiques.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  16/09/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Xim bam bum

  Xim bam bum

  Stehr, Frédéric

  Barcelona : Kalandraka, abril 2021

  Ens encanta la mirada trapella de la colla d’aus d’aquest conte! Les històries de Frédéric Stehr ja ens tenien el cor robat amb altres títols com El dia d’abraçar. Xim Bam Bum és un conte molt divertit, i una mica sorollós. Cinc aus curioses i una mica entremaliades comencen un concert de música amb els objectes més estridents que troben per casa. La cosa s’anima i cada vegada son més a la banda de música, i Bum! Xim! BAM! FEM MÚSICA! Criden totes emocionades. Quin xivarri! Quina alegria! 

  Aquest conte ens convida a experimentar amb els sons, tocar instruments improvisats, cantar i picar de mans. Les il·lustracions son molt boniques i desprenen tendresa i emoció. El dibuix acolorit dels protagonistes sobre fons blanc ens permet centrar la mirada en allò que és important per no perdre’ns cap detall de la història.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas Torrent de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  27/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Som a la claveguera amb en Pau i en Pere

  Som a la claveguera amb en Pau i en Pere

  Sendak, Maurice,

  Pontevedra : Kalandraka, octubre 2019

  Sendak creia que tots els temes poden i han de ser tractats per la literatura infantil i així ho aplicava en el seus àlbums. Amb aquest títol mostra als infants que el llegeixen que sota els mateixos estels també viuen infants en la pobresa i la marginalitat. Trobem presents elements tractats en altres obres: denúncia, món oníric, solidaritat, infància com a protagonista.

  Els textos son rimats i es basen en dues cançons tradicionals, es reconeix la ciutat de Nova York i llegim en els titulars dels diaris una crítica social.

  La traducció és de Miquel Desclot, un segell d’excel·lència. Un llibre valent que parla sense embuts.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Bib. dels Safareigs de Sabadell

  18/07/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Educa bonito : educación positiva para crecer desde el cariño y el respeto mutuo

  Soto Álvarez de Sotomayor, María

  [Barcelona] : Vergara, septiembre de 2020

  L'objectiu d'aquest llibre tan personal és donar a conèixer què és i com s'aplica la Disciplina Positiva -des de la íntima experiència de l'autora i la seva acreditada professionalitat-, facilitar les seves eines, relacionar-la amb l'educació dels nens i també contribuir a la seva posada en pràctica.

  Més de trenta anys de trajectòria avalen aquesta metodologia basada en una educació a llarg termini, que defensa l'equilibri entre la fermesa i l'afecte per oferir estabilitat als nostres fills mentre els preparem per a la vida, a el temps que potencia les seves capacitats i fomenta en ells valors fonamentals per aprendre a viure en societat.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  21/10/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Jo tinc un moc

  Jo tinc un moc

  Odriozola, Elena

  [Sant Sebastià] : Ediciones Modernas el Embudo, S.L., febrer de 2020

  Qui no ha cantat alguna vegada la cançó "Yo tengo un moco..." mentre es furga el nas amb el dit? L'editorial Ediciones Modernas el Embudo s'ha proposat recuperar totes aquelles cançonetes populars que fa anys canten els infants i passen de generació en generació.

  Aquesta en concret és d'aquelles que als adults ens fa sentir incòmodes però que fascina els infants. L'edició ens arriba amb la traducció i adaptació al català del poeta Miquel Desclot i amb il·lustracions d'Elena Odriozola.

  L'autora basca fa una feina excel·lent perquè ens mostra un seguit de personatges amb un posat tot seriós i elegant que contrasta amb l'acció provocadora que estan fent. Del més petit de casa fins a l'avi, tots un dia o altre s'han tret un moc! Com sempre diem, les cançons i els jocs rimats per a la primera infància són imprescindibles per a garantir el desenvolupament dels infants.

  Blog de l'autora
  Web de l'editorial

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers

  21/06/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Yovoy

  Yovoy

  Díaz, Juan Manuel

  [Sevilla] : Editorial Barrett, noviembre de 2018

  Sota el títol-palíndrom: un mon distòpic inundat, on les cases suren ancorades. A les profunditats tot un ecosistema d’animals marins i objectes abandonats. El protagonista inicia un viatge a bord d’una barqueta amb una missió a l’interior.

  Els tons discorren entre sèpies, roses i grisos aportant nostàlgia i tristesa, només un toc de llum: el blanc de la vela i el verd d’un brot.

  Premio Nacional de Ilustración Infantil y Juvenil, Uruguay 2014 .

  Així comença
  Web de l’escriptor
  Web de la il·lustradora
  Videoclip del Roger Mas El rei dels Verns

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  09/11/2022
  Mitjana (0 Vots)
 • Ni rosa ni azul : pautas para educar en igualdad

  Ni rosa ni azul : pautas para educar en igualdad

  Sentilibros

  Pozuelo de Alarcón, Madrid : Editorial Sentir, [2021]

  Heu pensat que el món segueix sense ser igual per a les nenes que per als nens, que les dones segueixen sense tenir les mateixes oportunitats que els homes?

  Com a pares, mares, educadors, professionals de l'àmbit de la infància no podem obviar aquest fet si volem educar adequadament els qui seran els homes i les dones del demà. Avui dia, per a les nenes continua sent més difícil construir una autoestima forta i els nens segueixen trobant molts obstacles per poder expressar obertament les seves emocions, per viure sense haver de fer-se els durs.

  Sens dubte, s'han aconseguit grans avenços en matèria d'igualtat, però aquesta igualtat encara no és plena, com demostren les alarmants xifres d'homes que maltracten les seves parelles en les relacions afectives, la discriminació salarial, l'atur femení o el major temps que les dones dediquen a cura de la llar en relació amb els homes.

  Aquest llibre és una eina útil i molt pràctica per, primer, entendre perquè segueix existint la desigualtat i, segon, dur a terme aquesta educació igualitària que acabi amb ella. És hora de deixar d'educar nens i nenes per educar persones, i és a la nostra mà.

  Adequat per a pares i mares.

  Recomanat per Cristina Sánchez Amaya de la Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

  14/06/2022
  Mitjana (0 Vots)

La teva privacitat és la nostra prioritat

Per protegir la teva intimitat, abans de continuar volem assegurar-nos que saps que, tant nosaltres com els nostres col·laboradors, utilitzem algunes “cookies” a la web per a facilitar-te l’ús:

 • Pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques, amb les que no es recull informació dels usuaris ni es registren les adreces IP d’accés.
 • Pròpies i de tercers per a garantir el funcionament bàsic, com la sessió d'usuari, i aspectes de personalització, com l'idioma de les nostres pàgines.
  Guardem l’acceptació de cookies durant 30 dies per a millorar l’experiència de navegació. Recorda que pots eliminar les cookies del teu navegador.
 • De tercers per mostrar-te informació de les nostres xarxes socials, com Facebook, Twitter, YouTube, etc. A l’accedir a aquests llocs web podràs decidir si acceptes o no les seves polítiques de privacitat i de cookies.

Més informació