Quino

Joaquín Salvador Lavado Tejón, humorista gràfic conegut per Quino, va néixer el 1932 a Mendoza però va viure a Buenos Aires gran part de la seva vida.

El 1964 crea el personatge que el farà més famós: Mafalda, una nena de sis anys sempre en contradicció amb el món dels adults i molt crítica amb el funcionament de la seva societat. Quino va morir al 2020, 56 anys després del naixement de Mafalda.

Els personatges de ficció de Quino són admirats i estimats per seguidors que durant anys han gaudit de les seves aventures i reflexions a través d'unes “tires” que més tard es convertirien també en dibuixos animats  i en un clàssic de l’humor gràfic. 

Curiosament el fet que les tires d'historietes de Mafalda continguin una gran crítica social que no sempre es capta a primera vista fa que sota una aparença de dibuix infantil s'amagui un contingut destinat a l'adult.

En canvi algunes adaptacions fetes en dibuixos animats poden veure's amb nens, com és el cas d'aquestes que es poden trobar a les biblioteques:

 

Ves a cinema i música

Ves a Còmics

Ves a Gènius