Museus

Dia Internacional dels Museus 2020

Des de 1977, cada 18 de maig, se celebra el Dia Internacional dels Museus. El Consell Internacional dels Museus (ICOM) ha proposat el lema: Museus per la igualtat: diversitat i inclusió. S'afegeix a Catalunya i com a reflex de la situació actual: #TornaremalsMuseus.

Normalment al voltant d'aquesta diada es planifiquen moltes activitats. Malauradament aquest any la situació provocada pel Coronavirus canviarà la manera de celebrar-les. Totes es faran en streaming. Per exemple les jornades de portes obertes es transformen en visites virtuals a través de les seves planes web. Altra consequüència es el canvi de data de la celebració de la Nit dels Museus : passa a la tardor.

A la província de Barcelona la Xarxa de Museus de la Diputació té 68 museus i equipaments culturals a 53 municipis diferents. Mira aquesta plana. Aquestes són les activitats proposades en línia.

Diversos museus catalans han preparat activitats per celebrar la jornada:

  • Activitats especials. Mira-les aquí.
  •  #DIMchallenge. Un repte que consisteix en la recreació d’una obra d’art dels museus catalans. Més informació, aquí.
  •  #MuseumQuizAcasa. Un concurs de preguntes i respostes sobre la temàtica dels museus participants, a través de la plataforma kahoot, accessible a l’adreça web museumquizacasa.org.
  • Tours virtuals guiats. A través del canal de Youtube de Patrimoni Gencat. Consultar els horaris aquí.
  • Finestres obertes. 75 professionals dels museus explicaran i mostraran algun aspecte destacat dels museus. 

 

Destaquem el MNAC que es troba a Montjuic i del que ja varem fer un article temps enrere. Hi ha una visita comentada al museu, en directe (YouTube live) el dilluns 18 de maig a les 19.15 hores quan una educadora del museu ofereix una visita guiada a la Sala de Sant Climent de Taüll

A la revista Piu Piu hem parlat dels museus. Hi ha dos articles que es qüestionen perquè hem d'anar als museus. Són aquests dos:

Ves a l'inici de Gènius

Data de creació: 18/05/2020 Última actualització: 18/05/2020