Cuina nadal

Us presentem dues receptes de rebosteria amb els productes típics del Nadal. Són fàcils de fer però necessitareu l'ajuda d'un adult en petits detalls. Bon profit!! 

 


Receptes

Brownie de xocolata a la tassa
Tortell de reis
 

Brownie de xocolata a la tassa

Aquesta beguda calenta i dolça t'ajudarà a combatre el fred de l'hivern.

Temps: 10 minuts

Ingredients:

3 cullerades d'oli
1 ou
4 cullerades plenes a vessar de farina
1 llimona
Una punteta de culleradeta de llevat
6 cullerades de llet
3 cullerades plenes a vessar de cacau amb pols
3 cullerades plenes a vessar de crema de cacau
4 cullerades plenes a vessar de sucreta des de casa, sense cues, per apreciar tots els detalls que componen aquest espectacular monument que tenim a tocar de casa.


Elaboració:

Posa tots els ingredients en un bol i mescla’ls fins aconseguir una barreja ben homogènia.

Posa la barreja en tasses, emplenant-les fins la meitat per evitar que vessi el contingut un cop cuit.

Per incloure algun element sorpresa, pots enfonsar-hi algun fruit sec o qualsevol altre ingredient que t’agradi com ara xocolata blanca, melmelada..

Col·loca les tasses al microones a màxima potència durant 2 minuts.

Si segueixes aquestes instruccions, sorprendràs els teus amics amb una beguda feta per tu!

Bon profit!


Tortell de Reis

Durant les postres del 6 de gener aquest tortell farà que algú es posi la corona mentre la fava dirà qui el fa l'any següent.

Temps : 1 hora.

Necessitaràs la supervisió d'un adult amb el forn.

Ingredients:

65 g de sucre
1/2 Kg de farina de força
2 ous
50 g de llard (o mantega)
200 ml de llet
fruita confitada per decorar el tortell (cireres, taronja, meló…)
Una fava i una figureta del Rei
Per farcir: 1 l de crema catalana
la pell d'una llimona
un pessic de sal ratllada molt fineta
20 gr. de llevat premsat (de forner)


Elaboració:

Comença desfent el llevat amb la llet en un bol gran. Després afegeix-hi la resta d'ingredients deixant la farina per al final. Treballa aquesta massa fins que no se t'enganxi als dits.

Aboca una mica d’oli al taulell on tens pensat treballar. Col·loca-hi la pasta, amassa-la una estona i acaba el procés donant-li una forma arrodonida.  

Posa la massa dins d’un bol prèviament untat d’oli, tapa’l amb un drap de cotó i deixa’l durant mitja hora en un lloc sense corrent d'aire per a què llevi.

Passada aquesta mitja hora, estira la massa per donar-li la forma de tortell: primer has de fer una botifarra i després l’has d’unir per les puntes.

Posa la massa amb la forma ja donada sobre una safata de forn (que haurà de tenir posat paper de forn), pinta-la amb l’ou batut i decora-la amb  la fruita confitada. Ara toca espera de nou, aproximadament dues hores fins que dobli el volum.

Passat aquest temps, empolsa’l de sucre i fica’l amb la safata al forn (prèviament escalfat) a uns 220ºC durant 10 o 15 minuts (dependrà del forn).

Deixa’l refredar i ja estarà llest per ser menjat! Però si el vols farcir, llavors talla’l pel mig i omple’l de nata, crema o trufa. No t’oblidis d’amagar-hi dins la fava i la figureta del Rei!!!

Bon profit!