Nadal ecològic

Et donem uns consells pràctics per viure un hivern i unes festes de Nadal més ecològiques, sostenibles i respectuoses amb la natura.

Sabies que pots reciclar moltes coses que utilitzaràs aquestes festes?


Dita popular

Fes sabates, sabater,
que el Nadal ja ve


 

 

 

imatgeEmbolica els teus regals d'una manera original: utilitza paper blanc i pinta-ho amb dibuixos. Segur que a la persona que ho rebi li farà molta més il·lusió. Un regal fet per tú tindrà molt més valor sentimental que un regal comprat.Recicla el paper de regal. Si no l'estripes ni el fas malbé, el pots aprofitar per a un altra ocasió.

 

 


imatgeSi el teu arbre té llums intermitents, enrecorda't de desendollar-ho durant la nit.

Estalviaràs energia!!!

 

 


imatgeEn el cas que l'avet de Nadal sigui natural, quan acabin les festes, si decidiu que ja no fareu servir més aquest arbre i que quan s'acosti el moment comprareu un altre, porta-ho a un punt verd per a que es pugui replantar en un jardí.

Pregunta als pares, segur que ells ho saben.

 


imatgeEn el pessebre, en lloc d'utilitzar molsa, pots posar sorra o fulles seques. Si poses cotó fluix, semblarà que hagi nevat. Si vols fer un riu, encara és molt millor dibuixar-ho i pintar-ho tu mateix que utilitzar paper d'alumini.

 

 


imatgeQuan hagin passat les festes, recicla tot el que pugis i per separat: el cartró, el plàstic i el vidre de les ampolles de cava... als seus contenidors.

 

 

 


 

 

Ves a l'especial de Nadal>>

Data de creació: 10/12/2020 Última actualització: 16/12/2020