Dona-li teca al Tió!

 

Dona-li teca al tió

Segurament estàs fart de sentir que els adults et demanen que no facis cops, que no facis soroll, que no cridis… Però hi ha un dia o en què no passa res d’això, hi ha un dia en què els pares t’animen a donar cops de bastó, a cridar i a cantar ben alt! I si ho fas bé, a més, t’emportes regals! Segurament ja saps del dia que t’estic parlant, oi? Es tracta del 24 de desembre, quan fem cagar el tió!

Però no et pensis que és així de fàcil perquè, si vols que el tió cagui torró, caramels i regals, li hauràs de donar menjar! Per aquest motiu, et recomanem que a partir del 8 de desembre l’alimentis cada dia i el tapis amb una manta perquè no passi fred. I no pateixis pels seus gustos, menja de tot, especialment fruita, verdura, fruits secs i altres menjars crus. Ah, i recorda de mantenir-lo també hidratat, un bon got d’aigua per dia l’agrairà molt! La digestió del tió és tot un misteri! Ningú ha sabut explicar mai com aconsegueix convertir el menjar en caramels, torrons i joguets. Però, si segueixes les instruccions, de ben segur que la nit de Nadal el tió estarà ben gras i a punt per cagar!

Per cert, quan arribi el moment, no t’oblidis de cantar la cançó infalible:

Caga tió,
ametlles/avellanes i torró,
no caguis arengades
que són massa salades,
caga torrons
que són més bons.
Caga tió,
ametlles i torró,
i, si no vols cagar,
et donaré un cop de bastó!
Caga tió!

No paris d’escalfar el bastó i fer cagar el tió fins que quedi ben prim! I si vols saber quan para de cagar, és ben fàcil, el tió comença a donar coses ben salades, es pixa a terra o bé simplement para de cagar!

Ves a l'especial de Nadal