Listador de contenidos web

 • Colors : descobreix els matisos de la natura

  Santamans, Joana

  Barcelona : Estrella Polar, 2023

  A partir de la tècnica d'aquarel·la i oli l'autora ha volgut apropar la bellesa de la naturalesa als més petits. Ho ha fet escollint els deu colors bàsics que queden explicats a través de tres elements naturals, il·lustrats de manera molt realista, per cadascun d'ells. Cada color té diferents tons perquè els infants puguin aprendre a distingir aquests matisos de colors a través d'elements de la natura. El resultat és un llibre preciós que es pot considerar una petita galeria d'art per a petita infància, que els acostarà a la natura i potenciarà la seva capacitat d'observació.

  Joana Santamans és una artista coneguda pels seus murals i pintures a l'oli. Ha fet un llibre amb les seves pintures enfocat a pre-lectors.

  Adequat de 0 a 3 anys.

  Recomanat per Glòria Nicolau de la Biblioteca Ca l'Oliveres de Lliçà d'Amunt

  14/06/2024
 • Com és que no plou?

  Katarina Macurová

  Qui no s’ha descuidat, alguna vegada, la mànega d’aigua oberta? Pot ser la mànega, com també l’aixeta que fa rajar i rajar l’aigua. A l’Ernest, el protagonista del conte Com és que no plou?, és just el que li passa quan rega el seu jardí perquè fa dies que no plou.

  Això sí, ben segur que al vostre jardí no us ha aparegut espècies marines com el peix pallasso, una balena, un pop... com tampoc fauna salvatge. Si voleu saber quins altres animals s’ha trobat el protagonista, us animo a fer-ne la lectura amb els petits de casa.

  Una història ben original que es desplega amb humor tot descobrint la biodiversitat del mar i de la selva. I ens fa adonar com n’és d’important l’aigua per viure.

  Un llibre infantil per passar una bona estona amb l’acompanyament d’unes magnífiques il·lustracions, de la premiada il·lustradora Katarina Macurová.  

   

  Document recomanat per: Rosa Casas. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella

   

  10/05/2024
 • El Paso del oso

  Festa, Giuseppe

  [Barcelona] : Duomo ediciones, mayo de 2023

  De l’autor de Cien passos para volar ens arriba un nou llibre que torna a situar-nos entre les muntanyes italianes i, un cop més, fa de la natura una protagonista més de la història. La trama ens situarà al Parc Nacional dels Abruzos, on en Kevin i la Viola, que venen de mons ben diferents, hauran de fer front a caçadors furtius. Però la història neix cinc anys abans amb el naixement d'uns ossos en una cova.

  Una narració carregada de tensió que ha estat finalista a nombrosos premis. La il·lustració de coberta és de la Gala Pont.

  Llegeix un fragment

  Adequat d'11 a 12 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco de la Biblioteca dels Safareigs de Sabadell

  08/05/2024
 • Camins vora mar :

  Barba, César

  Granollers : Editorial Alpina, maig de 2019

  La millor manera de conèixer els espais naturals és a peu, fent camí. El senderisme ens permet gaudir del paisatge de manera pausada i atenta: les vistes, els colors, els sons, el frec de l’aire... I és així com aprenem a estimar la terra i com podem transmetre el sentiment de pertinença a la natura lligat als valors de respecte i protecció de tot el que ens envolta.

  En aquest llibre, en Cèsar Barba i en Sergi Ramis ens proposen 20 excursions per gaudir dels millors paisatges de mar de Catalunya, des de Llançà fins a la costa d’Alcanar. Les excursions són accessibles per a tots els públics; no hi ha gaires dificultats i per això també es poden fer amb la mainada.

  Tots els itineraris voregen la costa catalana i estan senyalitzats, de manera que és gairebé impossible perdre’s. A més, alguns d’aquests recorreguts passen per camins de ronda coneguts per molts senderistes i molt ben marcats. Un dels objectiu d’aquestes excursions és descobrir trams de costa que destaquen per algun aspecte en concret: un penya-segat, una cala, jaciments arqueològics, sorrals, dunes o vistes impressionants del mar.

  L’estiu és un bon moment per fer pràcticament totes aquestes rutes, ja que moltes d’elles poden finalitzar en una platja per fer-hi un bon cap-bussó i descansar de la caminada.

  Recomanat per Bib. l'Escorxador. Sant Celoni.

  30/04/2024
 • Herois de la natura : 20 persones catalanes que han millorat el nostre entorn

  Prats, Joan de Déu

  Valls : Cossetània, octubre de 2021

  Parlar de Rafael Puig i Valls, de la Maria Antònia Simó Andreu, de la Fundació Mona o de la Maria Garcia, per citar només alguns noms, potser no us diu res. Però si afegim que totes aquestes persones han contribuït d’una manera o altra a millorar el medi ambient i fer-nos adonar de la importància de protegir totes les formes de vida ja no us agafarà per sorpresa.

  Aquest llibre, tot i estar adreçat a infants, és recomanable per a qualsevol que vulgui conèixer qui són. Gràcies a la seva lectura coneixerem perquè celebrem la Festa de l’Arbre, què fan a Ecologistes en Acció,  com la Carla Zaplana ens explica la importància d’una alimentació més sana... I així fins a completar les 20 biografies molt breus i explicades d’una forma molt senzilla, totes elles acompanyades d'unes il·lustracions que recolzen el text ajudant a la seva comprensió.

  Recomanació feta per Sara Codina. Biblioteca Central de Terrassa

  24/01/2024
 • L'Abella de la mel

  Hall, Kirsten

  Barcelona : Libros del Zorro Rojo, 2019

  L’abella de la mel ja ens dona una pista molt clara de què tracta el conte: les abelles. Mitjançant unes il·lustracions que moltes vegades pel color ja recorden les d’aquestes productores de mel, i recolzat pel text, ens va explicant quina és la seva utilitat. Com aletegen cercant el cel amb un propòsit molt clar i que en poques paraules ens explica:

   “Aquesta és la flor que l’abella ha triat. Aquesta és la flor plena de pol·len. Aquesta és la flor, d’un color que enlluerna, la que té un perfum dolç que atrau l’abella que vola. Quin viatge tan llar, és hora de fer un glop ensucrat, sucós...”

  Al llarg de la tota la història anem entenent quina és la seva funció, com es comuniquen entre elles, el treball que fan al seu rusc... És, en fi, un conte que ens ajudarà a conèixer-les millor, a respectar-les i a no témer-les, doncs aquests petits insectes són una part fonamental per a la natura.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Sara Codina. Biblioteca Central de Terrassa

  24/01/2024
 • Mini'Olmes : ¡60 enigmas en forma de cómic para resolver!

  Ruyer, Alexandre

  Barcelona : ECC Ediciones, febrero 2019

  Nascut com a tira periòdica a una revista infantil francesa. l'objectiu primer era fomentar l'amor per la natura. Cada pàgina de la publicació presenta un enigma en forma de pregunta final que el lector ha de descobrir. Poden ser objectes amagats o petits detalls als diàlegs. Un còmic molt dinàmic que et mantindrà en alerta durant tota la seva lectura.

  12/01/2024
 • Tot el que cal per fer una casa en un arbre

  Higgins, Carter

  32 pàgines no numerades : il·lustracions en color ; 29 cm

  Com triar un bon arbre per fer-te una casa en ell? Això segurament ho hem somniat tots quan érem nens.. Amb fustes, amb materials reciclats, emportant-nos uns binocles per observar el nostre voltant, robant unes mantes de casa per si refreda, amb un petit rebost per si entra la gana … I si això es comparteix amb amics, molt millor!

  Tot això i més és el que ens proposa Carter Higgins en el meravellòs llibre “Tot el que cal per fer una casa en un arbre”< /p>

  Aquest àlbum, il·lustrat per Emily Hugues, reconeguda des de l’èxit del seu llibre “Salvatge”, és una crida de respecte a la natura a través d’un viatge per diferents països i cultures, que tenen en comú aquests meravellosos arbres on trobar el nostre lloc en el món des d’on observar la natura, i inventar mil i una aventures.

  I no patiu si viviu a les ciutats, perquè tot el que et cal per fer una casa en un arbre és temps i mirar amunt.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Núria Cañadas Rodríguez de la Biblioteca Central de Viladecans  

  07/12/2023
 • Sofía viaja a la Antártida

  Lester, Alison

  Barcelona, [etc.] : Ekaré, 2014

  A bord del vaixell trencagels Aurora Australis, la Sofia, una nena de 9 anys, viatjarà amb el seu pare fins a la Antàrtida. En forma de diari, ens explicarà els seus increïbles descobriments al llarg de 30 dies. Un bon reportatge fotogràfic i una pila de dibuixos de nens acompanyen el text de l'autora, Alison Lester, que va fer aquest mateix viatge per conèixer les aurores australs, els pingüins Adèlia i les tempestes de neu d'aquest bonic racó del planeta. Un àlbum de viatges entre la ficció i la realitat.

  Resum a Canal Lector

  Adequat de 9 a 10 anys.

  Recomanat per Elisabet Marco Olivera. Grup de Treball Infantil Biblioteques Municipals de Sabadell.

  22/11/2023
 • Ens enlairem!

  Taylor, Sean

  Barcelona : Takatuka, 2014

  Els animals de la granja del senyor Pujol estan farts de compartir el seu planeta amb les persones! Les persones ho espatllen tot! Tallen arbres, embruten rius, no tracten bé els animals... però això ha d'acabar, els animals han trobat una solució. Tot i que potser la solució no és exactament la que ells havien pensat...

  Aquest àlbum il·lustrat per Hannah Shaw i escrit per Sean Taylor utilitza l'humor, els colors i els animals per parlar-nos del nostre planeta i dels perills que correm si no el cuidem.

  Informació sobre el conte.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Marta Quer Rodríguez de la Biblioteca Can Baratau de Tiana.

  17/11/2023