Notícies

Lllegeix i guanya. Arrenca el premi del concurs de lectura 'Puja al tren!' 2023-2024

Lllegeix i guanya. Arrenca el premi del concurs de lectura 'Puja al tren!' 2023-2024

Les biblioteques de l'Alt Penedès i el Garraf engeguem de nou el concurs de lectura 'Puja al tren!'. Arran del gran èxit de participació de les darreres edicions, les biblioteques públiques de les dues comarques tornem a omplir les nostres sales de llibres-estació formant les línies lectores que més entusiasmen els i les joves: misteri, humor, experiències, aventures, clàssic i la cua del tren. 

L'objectiu principal del concurs és seguir fomentant l'hàbit lector dels nois i noies d'entre 9 i 13 anys, una franja d'edat en risc d'abandó d'aquest hàbit.

El joc lector ja funciona des del mes de desembre i finalitzarà el 31 de maig de 2024. Cada participant rebrà un mapa literari que l'acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 6 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror, clàssics i la cua del tren. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d'un llibre. Des de les biblioteques hem elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per al públic a qui van dirigides.

Els i les participants només hauran de seleccionar els llibres que més li agradin, i un cop llegits hauran de respondre unes preguntes. Cada tres llibres amb les respostes contestades correctament ompliran una butlleta per entrar a un sorteig d'un regal. I tots els i les participants que hagin llegit un mínim de tres llibres i respost correctament les corresponents preguntes, rebran un detall.

 

Així que recorda el funcionament del concurs!

  • Pots triar l'ordre de les lectures com tu vulguis.
  • Un cop llegit un llibre, respon a l'enigma i et segellarem l'estació.
  • Cada 3 lectures amb l'enigma resolt, omple una butlleta i diposita-la a l'urna.
  • Al final del concurs es sortejarà entre totes les butlletes un val de compra de 50€  per gastar en un comerç local.
  • Premi d'un lot de llibres per qui hagi llegit més. 

Demana'ns un mapa i comença el viatge!

 

30/01/2024