Notícies

La novena edició de la fira Conte va Va de contes torna al carrer i se celebrarà dissabte 14 de maig

La novena edició de la fira Conte va Va de contes torna al carrer i se celebrarà dissabte 14 de maig

La biblioteca Armand Cardona ha presentat la programació d'activitats i el cartell de l'edició d'enguany, obra de la il·lustradora Anna Mongay

Dissabte 14 de maig se celebrarà la novena edició de la fira “Conte va! Va de contes” organitzada per l'Associació per la Literatura Infantil i Juvenil Judit Sendra Garcia. La Fira torna al seu format original després que l'any passat, a causa de la situació sanitària, s'hagués de realitzar en un format més reduït i activitats dins dels equipaments municipals, per controlar els aforaments.


Enguany, doncs, la Fira Conte va! Va de contes torna al seu escenari natural: la plaça de les Neus i el carrer de Sant Pere on se celebraran les activitats que s'aniran succeint des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. No hi faltarà la Marató de contes, interpretada també en el llenguatge de signes en català, els tallers, els concursos, la signatura de llibres per part dels autors, l'espai de venda de llibres o l'espai de biblioteca, entre d'altres. També com cada any, la Fira disposarà d'un espai per deixar-hi el cotxet, mentre participen de les activitats.


La fira, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, especialment de les àrees relacionades amb la Cultura i l'Educació, és una proposta consolidada dins el programa cultural de la ciutat, i especialment adreçada al públic familiar.

És en aquest sentit que des de les Biblioteques Municipals s'han organitzat diverses activitats, que començaran amb l'acte de benvinguda a la Marató de Contes de la Fira, per part dels personatges de la Ratoliva i la Lluneta que explicaran el conte de Susana Peix i Marta Montañá Planeta Q, un lloc per viure. D'altra banda, a l'estant de la Xarxa de Biblioteques, ubicat al carrer de Sant Pere, s'hi farà tres sessions diferents l'Hora del conte a les 11, 12.30 i 18 hores.


D'altra banda, el Centre d'Art Contemporani La Sala acull dues propostes vinculades a la fira. La primera d'elles és l'exposició col·lectiva d'il·lustració infantil, Conte va! Va de contes que es podrà visitar del 13 de maig fins al 26 de juny. Una mostra que s'ha convertit en una cita de referència de la il·lustració contemporània al nostre país. Com cada any, la selecció dels participants ve donada pels il·lustradors que van exposar l'any anterior, creant així una riquíssima xarxa de creadors. La segona proposta és el taller familiar, vinculat a l'exposició, que es farà el diumenge 22 de maig, adreçada a infants d'entre 5 i 10 anys. L'activitat és gratuïta, però cal fer reserva, ja que les places estan limitades.


La Biblioteca Armand Cardona Torrandell ha acollit la presentació de totes les activitats que s'inclouen a la fira “Conte va! Va de contes. Han estat presents Mercè Mateo, regidora de Cultura; Cristina Cosculluela, presidenta de l'Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judith Sendra; Anna Mongay, il·lustradora i autora del cartell; Mercè Mestres, responsable de la programació i Sebastià Serra, responsable de l'exposició.

03/05/2022 18:38 h.