Objectiu 13. Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest

 

El canvi climàtic afecta negativament l’economia, la vida i les comunitats. Es preveu que, si no fem res, la temperatura mitjana de la Terra augmentarà uns 3 graus centígrads aquest segle. És per això que cal adoptar mesures urgents amb l’objectiu de disminuir les emissions de gasos d’efecte hivernacle. És feina de tots, ciutadans i governs.

Activitat virtual

A les biblioteques trobaràs

““

¡Qué clima tan raro! : entender y combatir el cambio climático / Laura Ertimo & Mari Ahokoivu

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Acompanya a la Lotta i el Kasper en la seva investigació per saber què podem fer per combatre el canvi climàtic. Amb l’ajut de la fada del clima, el follet fòssil i altres personatges aprendreu què és el clima, com reciclar correctament i quines són les causes i les conseqüències de les nostres accions.

 

““

Palmeras en el Polo Norte todo lo que necesitas saber sobre el cambio climático / Marc ter Horst, Wendy Panders

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Tal com diu el seu títol en aquest llibre trobareu, en 10 capítols, tot el que cal saber sobre el canvi climàtic. Especialment com aquest afecta a la natura, als animals i a les persones

 

““

Un mar de plàstics /  Kirsti Blom i Geir Wing

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Un mar de plàstics explica com l’oceà s’està convertint en un abocador d’on mengen les aus marines. El llibre se centra sobretot en els fulmars boreals i en mostra fotografies dels residus trobats als seus estómacs. Però també ens ensenya els efectes dels plàstics a d’altres animals marins. Per sort, arreu del món hi ha iniciatives per millorar la situació, i tots nosaltres hi podem contribuir.

 

 

 

““

Rescat planeta : què podem fer per ajudar a salvar el planeta / Patrick George

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Aquest és un llibre de petits gestos divertits i pràctics que ajudaran a fer del nostre món un lloc més verd.

 

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Districte 3 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 3 de Terrassa