Objectiu 6. Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones

 

Amb aquest objectiu es vol aconseguir que l’aigua, lliure d’impureses, sigui accessible per a tothom. L’aigua és bàsica per a la vida, per a les activitats humanes i pel bon funcionament dels ecosistemes, la seva protecció garanteix el cicle de l’aigua.

L'escassetat de recursos, la mala qualitat de l'aigua i el sanejament inadequat influeixen negativament en la seguretat alimentària i les oportunitats d'educació per a les famílies pobres a tot el món.

Garantir la transferència de tecnologia per al seu ús eficient i l'increment de la participació de les comunitats locals en la gestió de l'aigua, són algunes de les polítiques que es fan especialment necessàries.

Activitat virtual

A les biblioteques trobaràs

 
““

Glu : el viatge d'una goteta d'aigua / Xavi Basté i Nona Umbert

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La Glú és una minúscula goteta d’aigua que empren un fantàstic viatge ple d’aventures i sentiments. Descobrirà la por, la valentia, la generositat, l’agraïment…Un conte que ens parla, a través del seu cicle natural, del valor universal de l’aigua i dels perills de la contaminació Aventures i sensibilitat en un conte deliciós.

 

““

L'Home d'aigua / adaptació Joan Portell

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

L’Ivan  era un nen molt valent que vivia a tocar d’un riu que anava a parar al mar. Un dia, l’Ivan s’hi va anar a banyar, però feia mal temps i el corrent se’l va emportar i es va ofegar. Així va conèixer l’Home d’aigua, que vivia a les profunditats del mar….Un conte balcànic adaptat.

 

““

L'Home d'aigua / Ivo Rosati

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Com la majoria d’històries, L’home d’aigua s’inicia amb un fet inexplicable, sorprenent i màgic que tergiversa la vida dels veïns d’un poble, i que al mateix temps, seduirà als lectors a través de l’intriga i el misteri per introduir-los ràpidament en la història de ficció. El protagonista aleshores, es trobarà davant d’un problema causat per la por i la confusió del poble davant un ésser tant diferent i desconegut per a ells. Finalment, la història farà un gir que donarà pas a un canvi i un final curiós i entranyable.

 

 

 

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat

Objectiu clau de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat