Objectiu 6. Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones

 

Amb aquest objectiu es vol aconseguir que l’aigua, lliure d’impureses, sigui accessible per a tothom. L’aigua és bàsica per a la vida, per a les activitats humanes i pel bon funcionament dels ecosistemes, la seva protecció garanteix el cicle de l’aigua.

L'escassetat de recursos, la mala qualitat de l'aigua i el sanejament inadequat influeixen negativament en la seguretat alimentària i les oportunitats d'educació per a les famílies pobres a tot el món.

Garantir la transferència de tecnologia per al seu ús eficient i l'increment de la participació de les comunitats locals en la gestió de l'aigua, són algunes de les polítiques que es fan especialment necessàries.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Glu : el viatge d'una goteta d'aigua / Xavi Basté i Nona Umbert

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La Glú és una minúscula goteta d’aigua que empren un fantàstic viatge ple d’aventures i sentiments. Descobrirà la por, la valentia, la generositat, l’agraïment…Un conte que ens parla, a través del seu cicle natural, del valor universal de l’aigua i dels perills de la contaminació Aventures i sensibilitat en un conte deliciós.

 

““

L'Home d'aigua / adaptació Joan Portell

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

L’Ivan  era un nen molt valent que vivia a tocar d’un riu que anava a parar al mar. Un dia, l’Ivan s’hi va anar a banyar, però feia mal temps i el corrent se’l va emportar i es va ofegar. Així va conèixer l’Home d’aigua, que vivia a les profunditats del mar….Un conte balcànic adaptat.

 

““

L'Home d'aigua / Ivo Rosati

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Com la majoria d’històries, L’home d’aigua s’inicia amb un fet inexplicable, sorprenent i màgic que tergiversa la vida dels veïns d’un poble, i que al mateix temps, seduirà als lectors a través de l’intriga i el misteri per introduir-los ràpidament en la història de ficció. El protagonista aleshores, es trobarà davant d’un problema causat per la por i la confusió del poble davant un ésser tant diferent i desconegut per a ells. Finalment, la història farà un gir que donarà pas a un canvi i un final curiós i entranyable.

 

 

 

Si vols ampliar la informació

Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat

Objectiu clau de la Biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat