Objectiu 11. Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles

 

Amb aquest objectiu es vol assegurar que totes les persones tinguin habitatges, transports i serveis bàsics adequats, segurs i assequibles, així com millorar la seguretat viària.

Que allà on vivim tot sigui inclusiu i sostenible, per tant que les ciutats i pobles es planifiquin i gestionin amb la participació dels seus habitants.

Que el nostre patrimoni cultural i natural es protegeixi, es redueixin al mínim les víctimes afectades per desastres, així com l’impacte ambiental negatiu de les ciutats, proporcionant accés a tothom a zones verdes i espais públics segurs, inclusius i accessibles.

Activitat virtual

A les biblioteques trobaràs

““El jardí curiós / Peter Brown
““Plantant els arbres de Kenya / Claire A.Nivola
““Emigrantes / Shaun Tan

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Central de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Central de Terrassa