Objectiu 7. Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones

 

Aquest objectiu vol garantir que totes les persones tinguin accés universal a l’energia neta, assequible, fiable i moderna. També per lluitar contra el canvi climàtic, s’haurà d’augmentar la proporció d’energies renovables, l’eficiència energètica i així reduir les emissions de CO2.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Energía renovables : lo que hay que saber

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Al contrari que l'energia generada per combustibles fòssils, l'energia produïda per fonts renovables sempre retorna, ja que es reprodueix de manera natural o, ras i curt, no es consumeix, ans només es transforma. José Roldán parteix de les necessitats d'energia del món actual per descriure les fonts d'energia convencionals. Amb més detall, exposa l'origen i la tecnologia de les energies renovables, alhora que n'analitza els avantatges i els inconvenients.

 

““

El Meu petit manual de desenvolupament sostenible / Mélanie Pérez

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Mémanie Perez ha ideat un feix d'experiments perquè els més menuts coneguin els avantatges de l'estalvi energètic a partir de fonts naturals d'energia que poden suplir els combustibles fòssils. A més a més, proposa experiments per introduir els infants en la gestió dels residus, a partir d'un doble treball de reciclatge i tria.

 

““

Com funcionen les coses / 

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Koko i Alex volen construir eines i màquines. Amb els seus amics exploradors, prendran com funcionen les coses indispensables de la vida quotidiana i coneixeran alguns dels fonaments que permeten de fabricar-les. Sophie Dauvois se serveix d'aquest personatges per introduir-nos a exposicions en detall, desmuntades o en seccions, acompanyades de seqüències i diagrames per explicar el seu funcionament. Tot seguit, s'analitzen els materials que les componen i l'energia que les mou. Amb cada unitat temàtica, hi ha propostes d'exercicis pràctics destinats a ensenyar maneres d'aprofitament de materials i energia o, simplement, prendre'n consciència.

 

Activitat virtual

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Josep Mateu i Miró de Castellbisbal

Objectiu clau de la Biblioteca Josep Mateu i Miró de Castellbisbal