Objectiu 1. Eradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes

 

Aquest objectiu vol garantir la protecció de les persones en situació de risc de patir perjudicis socials i econòmics. Està encaminat a aconseguir l’accés universal als serveis bàsics d’habitatge, energia i salut, així com a ajudar les persones afectades i fer front als problemes econòmics, socials i ambientals.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Cafè dolç, cafè amarg / Anna Obiols

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

En Mikhail, el protagonista d’aquest bell àlbum il·lustrat, té una vida dura, però no deixa de somiar. A través d’ell ens adonem que, moltes vegades, no sabem apreciar tot allò que tenim.

 

““

Caja de cartón / Txabi Arnal

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Preciós àlbum il·lustrat en el qual, la protagonista ens explica que una capsa de cartó pot contenir els records més bells, i ser una finestra per als somnis més bonics.

 

““

L'Agni i la pluja / Dora Sales

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

A Bombai, l'Agni sent que els seus pares diuen que són pobres. Ell veu que al seu barri no hi ha moltes coses que sí que n'hi ha en d'altres: aigua corrent a casa, electricitat... I mentre treballa en un safareig, somia que algun dia la seva vida canviarà.

 

 

 

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Si vols ampliar la informació

Biblioteca Antoni Tort de Castellar del Vallès

Objectiu clau de la Biblioteca Antoni Tort de Castellar del Vallès.

A quines biblioteques el pots trobar?

Activitat virtual