Objectiu 2. Posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible.

 

Amb aquest objectiu es vol assegurar que tothom tingui accés a una bona alimentació i aconseguir, no més tard del 2025, acabar amb totes les formes de malnutrició.

Que la producció agrícola augmenti fins a duplicar-se, però que sigui  respectuosa amb el medi ambient i cada vegada més capaç de resistir adversitats climàtiques.

Que augmentin els ingressos dels petits productors/res aconseguint que tinguin un bon accés als recursos necessaris per fer-ho possible.

Que la diversitat genètica de les llavors i els animals estigui assegurada mitjançant bancs específics per fer-ne una bona conservació i ús.

A les biblioteques trobaràs

Uns llibres divertits per animar-nos a menjar fruites i verdures i fomentar un consum responsable. Ens trobem informacions sobre els seus cultius, les seves propietats dietètiques, quina és la millor època per consumir-ne. Si mengem productes de temporada ens assegurem que siguin més frescos i saludables, més econòmics i més propis de la nostra cultura i tradició gastronòmica. Es vol remarcar la importància del consum de temporada i de proximitat amb tot de curiositats i dades pràctiques que ens engresquen a posar-ho en pràctica.

 
““

Menja'ns a la primavera : de casa i quan toca! / Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

 

““

Menja'ns a l'hivern : de casa i quan toca! / Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

 

““

Menja'ns a la tardor / Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

 

 

 

 

 

““

Menja'ns a l'estiu : de casa i quan toca! / Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà

Veure disponibilitat a l'Aladí
 
 
 
 

Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí

Objectiu clau de la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí.

Si vols ampliar la informació

Activitat virtual

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?