Objectiu 5. Aconseguir la igualtat de gènere i apoderar totes les dones i nenes

 

Aquest objectiu pretén erradicar la discriminació de gènere en tots els àmbits de la societat.

Acabar amb qualsevol forma de violència contra les dones, inclosa l’explotació sexual, eliminar la bretxa salarial i les barreres de gènere per a determinades feines, sense oblidar el reconeixement i el repartiment de les cures i del treball a l’esfera familiar i augmentar la participació i el lideratge de les dones a l’esfera pública.

En definitiva, garantir l'accés igualitari de les dones als àmbits laboral, social i polític establint models socials equitatius que fomentin una educació basada en la igualtat.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Duna : diari d'un estiu / Muriel Villanueva

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

La Duna és una nena de dotze anys que passa l'estiu a casa de l'avi. En només trenta-un dies, mentre escriu el seu diari, viurà experiències que l'abocaran a un procés de maduresa i aprenentatge. Un estiu on se li barregen un munt de sentiments, contradiccions i preguntes que la porten a entendre la nena que va ser i la jove en la que s’està convertint.

 

““

El Llibre dels porcs  / Anthony Browne

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

"Afanya't amb l'esmorzar, estimada!", "Afanya't amb l'esmorzar, mama!" li deien el seu marit i els seus fills. Fins que la senyora Garrí es va afartar i se'n va anar. El llibre dels porcs és un àlbum altament recomanable per iniciar els lectors en una educació basada en la igualtat i la col·laboració.

 

““

Rosa Caramel / Adela Turí, Nella Bosnia

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Totes les elefantes són de color rosa, excepte la Guillermina. Aviat descobrirà que les del seu sexe tenen prohibit fer coses reservades només pels mascles. Com que no accepta aquesta tradició, aviat mostrarà a les seves companyes que la igualtat no és pas una utopia.

 

 

 

Activitat virtual

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Volpelleres Miquel Batllori de Sant Cugat del Vallès

Objectiu clau de la Biblioteca Volpelleres Miquel Batllori de Sant Cugat del Vallès