Objectiu 10. Reduir la desigualtat en i entre els països

 

Amb aquest objectiu es vol assegurar que totes les persones deixin de viure en la pobresa extrema i la fam, així com millorar la seva qualitat de vida mitjançant un augment en la inversió en salut, educació, protecció social i ocupació decent, especialment a favor de la gent jove, les persones migrants i altres col·lectius vulnerables.

Potenciar i promoure la inclusió social, econòmica i política de totes les persones, independentment de la seva edat, sexe, discapacitat, raça, ètnia, origen, religió o situació econòmica o una altra condició. Garantir la igualtat d’oportunitats. Facilitar la migració i mobilitat ordenades, segures, regulars i responsables de les persones. Encoratjar l’assistència oficial al desenvolupament per als estats amb més necessitats.

Activitat virtual

A les biblioteques trobaràs

 
““

Històries per nenes i nens extraordinaris / Amanda Li

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Un llibre que inspira nens i nenes a creure en si mateixos i aconseguir el que ells vulguin!

En aquest llibre trobaràs les històries de nens i nenes de tot el món que han superat adversitats, perseverat i triomfat.

Coneix l’activista que està liderant la lluita contra el canvi climàtic, el supervivent de l’atac d’un tauró o el noi que dedica la seva vida a defensar els drets dels nens.

Greta Thunberg, Boyan Slat o Phiona Mutesi... Segueix les petjades d’aquests nens i nenes! Perquè, per aconseguir coses extraordinàries, l’edat no és important.

““

Nens del món 

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Un llibre de fotografies divertides que mostren de quina manera viuen diferents nens i nenes d'arreu del món: uns munten en búfals, altres dormen dins una caixa i n'hi ha que juguen en carrerons molt estrets. Descobreix uns altres mons!

 

““

Sóc activista. Guia pràctica per canviar el món / Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà

> Veure disponibilitat a l'Aladí

Si tens un alt sentit de la justícia, molt sentit de l’humor i un cor molt gran, aquest llibre és per a tu. Mai s’és massa jove per canviar el món! T’hi sumes?

En aquesta guia pràctica et donem pistes de com fer-ho: consells i tècniques per marcar la diferència, un munt d’activitats pas a pas i històries inspiradores de nens i nenes que han obert camí. Des d’activistes com Malala Yousafzai o Greta Thunberg fins a joves que, com tu ben aviat, han aconseguit fer-se escoltar i canviar les coses.

 

 

 

Si vols ampliar la informació

El Passaport de les ODS

Aquest passaport forma part d’un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la sostenibilitat del nostre planeta en totes les seves vessants i ha estat creat pel grup comarcal infantil Filadores de les biblioteques del Vallès Occidental. Amb aquest passaport coneixeràs els diferents objectius globals que des de les organitzacions mundials es proposen per aconseguir el millor futur i benestar del nostre planeta i de les espècies que hi habitem: aquests objectius són els ODS.

De la mà de L’Odis, el personatge protagonista que trobaràs a les següents pàgines i que té l’habilitat de transformar-se i adaptar-se en forma i color a cada ODS, farem un repàs per tots aquests objectius a través de jocs, enigmes i activitats. Ens acompanyes?

Biblioteca Districte 4 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 4 de Terrassa