Objectiu 10. Reduir la desigualtat en i entre els països

 

Amb aquest objectiu es vol assegurar que totes les persones deixin de viure en la pobresa extrema i la fam, així com millorar la seva qualitat de vida mitjançant un augment en la inversió en salut, educació, protecció social i ocupació decent, especialment a favor de la gent jove, les persones migrants i altres col·lectius vulnerables.

Potenciar i promoure la inclusió social, econòmica i política de totes les persones, independentment de la seva edat, sexe, discapacitat, raça, ètnia, origen, religió o situació econòmica o una altra condició. Garantir la igualtat d’oportunitats. Facilitar la migració i mobilitat ordenades, segures, regulars i responsables de les persones. Encoratjar l’assistència oficial al desenvolupament per als estats amb més necessitats.

A les biblioteques trobaràs

 
““

Històries per nenes i nens extraordinaris / Amanda Li

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Un llibre que inspira nens i nenes a creure en si mateixos i aconseguir el que ells vulguin!

En aquest llibre trobaràs les històries de nens i nenes de tot el món que han superat adversitats, perseverat i triomfat.

Coneix l’activista que està liderant la lluita contra el canvi climàtic, el supervivent de l’atac d’un tauró o el noi que dedica la seva vida a defensar els drets dels nens.

Greta Thunberg, Boyan Slat o Phiona Mutesi... Segueix les petjades d’aquests nens i nenes! Perquè, per aconseguir coses extraordinàries, l’edat no és important.

““

Nens del món 

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Un llibre de fotografies divertides que mostren de quina manera viuen diferents nens i nenes d'arreu del món: uns munten en búfals, altres dormen dins una caixa i n'hi ha que juguen en carrerons molt estrets. Descobreix uns altres mons!

 

““

Sóc activista. Guia pràctica per canviar el món / Anna M. Matas, Joan Antoja, Òscar Sardà

> Veure disponibilitat a l'Aladí

Si tens un alt sentit de la justícia, molt sentit de l’humor i un cor molt gran, aquest llibre és per a tu. Mai s’és massa jove per canviar el món! T’hi sumes?

En aquesta guia pràctica et donem pistes de com fer-ho: consells i tècniques per marcar la diferència, un munt d’activitats pas a pas i històries inspiradores de nens i nenes que han obert camí. Des d’activistes com Malala Yousafzai o Greta Thunberg fins a joves que, com tu ben aviat, han aconseguit fer-se escoltar i canviar les coses.

 

 

 

Si vols ampliar la informació

Biblioteca Districte 4 de Terrassa

Objectiu clau de la Biblioteca Districte 4 de Terrassa