Objectiu 14. Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, els mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible

Amb aquest objectiu es vol abordar els greus problemes que afecten els mars i els oceans que, per la seva composició i característiques, garanteixen l’estabilitat climàtica i permeten que la Terra sigui un planeta habitable.

Que els ecosistemes marins i costaners es puguin protegir i gestionar de manera sostenible, amb la perspectiva de conservar almenys el 10 % de totes aquestes àrees.

Que es redueixi les grans quantitats de contaminants que s'aboquen, sobretot des de terra ferma, com ara els químics de l’agricultura, i tot tipus de plàstics.

Que s’impulsin sistemes pesquers que fomentin la capacitat de regeneració dels ecosistemes, evitant la sobreexplotació dels recursos.

A les biblioteques trobaràs

 

 
““

De terra o de mar: un viatge per descobrir i conèixer els oceans amb la imaginació / Josep M. Gili, Begoña Vendrell

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

El viatge imaginari de dos joves que expliquen analogies, semblances i coincidències entre el món marí i el terrestre. Un llibre educatiu per fomentar l’interès del món marí i promoure la conservació i la perdurabilitat. Forma part dels recursos educatius de l’Institut de Ciències del Mar.

 

““

Océano / Anouck Boisrobert, Louis Rigaud

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Llibre en un format pop-up molt elaborat, que narra l’expedició del veler vermell Ocèano pels diversos mars del planeta. A cada pàgina contrasta la realitat de la superfície de l’oceà amb la immensitat del seu fons, ple de sorpreses i de biodiversitat, ara amenaçades.  Per a infants de 7 a 10 anys..

 

““

Anem a l'oceà / Timothy Knapman

> Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Llibre de coneixements en format de capes de cartró que mostren els diferents nivells de la vida marina, des de la seva superfície a les platges i bassals naturals, fins a les fosques foses abissals. De forma interactiva i didàctica, aporta una gran quantitat de informació sobre l’oceà i les seves criatures, amb un joc de cerca i troba.

 

““

El Cargol i la balena / Julia Donaldson

Veure disponibilitat a l'Aladí

 

Conte per a la canalla més petita, que mostra el valor de l’amistat en un viatge arreu dels oceans del món d’un cargol aventurer i una gran balena. Esperona l’actitud dels essers humans que poden contribuir tant a salvar els animals marins com a destruir el seu hàbitat. També hi ha versió cinematogràfica en un curt animat de gran qualitat.

 

 

 

Si vols ampliar la informació

Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls

Objectiu clau de la Biblioteca Pere Calders de Viladecavalls.