Per a mares i pares - Gènius

Ruta de navegació

Els bibliotecaris recomanen

  • La Crianza feliz : cómo cuidar y entender a tu hijo de 0 a 6 años

    Jové, Rosa

    Madrid : La Esfera de los Libros, 2009

    Una criança feliç es pot aconseguir. Aquesta és la premissa de la qual parteix la psicòloga Rosa Jové per ajudar els pares a cuidar i entendre al seu fill des del naixement fins als 6 anys. Una etapa fonamental en la qual es forja bona part de la personalitat del nen i es fixen les seves estructures emocionals. "Només el nadó que se senti satisfet i atès eliminarà la por i l'estrès de la seva vida. Serà feliç".

    La importància dels hàbits i rutines, els nens que mengen poc, les rebequeries i les paraulotes, adéu al bolquer, la gelosia entre germans, porucs i temorosos ... són alguns dels temes que es tracten en aquesta obra.

    Adequat de per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.

    14/12/2023
  • Educar sense cridar :

    Castellví Miquel, Alba

    Barcelona : Angle, 2016

    Us imagineu tractar amb les criatures sense perdre les maneres, sense aixecar la veu, sense enfadar-nos posant el crit al cel? Si ho aconseguíssim, viuríem més tranquils. A més, i això encara és més important, els fills podrien aprendre de nosaltres a regular la seva pròpia tensió en moments de contrarietat, perquè ells aprenen del que fem i no pas del que diem que cal fer.

    L’autora d’aquest llibre ha posat sobre el paper la seva experiència com a mare, educadora i mediadora de conflictes, per facilitar als pares un manual àgil i pràctic sobre la convivència diària amb els fills. Si l'objectiu més gran com a educadors és dotar els fills d'eines que els permetin ser persones lliures i responsables, aquest llibre ens en donarà les claus. Mai és tard per construir una relació serena i positiva amb els nostres fills i acompanyar-los en el seu itinerari vital. Per una educació serena cap a la llibertat i la responsabilitat.

    Adequat per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera.

    13/12/2023
  • A la taula i al llit, al primer crit

    Gilbert, Trinitat

    Barcelona : Columna, 2015

    L'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida i aconseguir uns bons hàbits en aquest camp ens assegura un òptim desenvolupament físic i mental.

    Trinitat Gilbert és periodista freelance especialitzada en gastronomia i educació al diari Ara. Col·laboradora de la revista digital "Ets el que menges" ha treballat com a guionista a  "Eduqueu les criatures", de Catalunya Ràdio, i "Qui els va parir", de TV3. També ha dirigit la revista Cuina així com també ha exercit de professora a diferents universitats catalanes en matèria de periodisme i gastronomia.

    Sota la premissa del periodista nord-americà Michael Pollan "Preocupa't pel que menges cada dia i no pel que facis un dia de manera excepcional" Trinitat Gilbert ens presenta aquest llibre com una eina pels pares per tal de canviar la seva alimentació i així millorar els hàbits alimentaris dels seus fills. L'autora mostra unes pautes quotidianes sobre esmorzars, dinars, berenars i sopars ideals i el perquè d'aquests. També fa referència a les begudes, entre elles la llet i els refrescos, els menjars que ens podem trobar quan anem a una festa infantil on ens  proposa alternatives i molts d'altres temes sota el títol No som perfectes com és el baix pes, l'acne juvenil o l'obesitat. La part final del llibre la dedica als aliments que ajuden a conciliar el son per tal que els nens creixin,  juntament amb un glossari, un llistat d'especialistes i pàgines web recomanades.

    Un llibre molt pràctic, fàcil de llegir i molt aplicable al dia a dia per tal d'obtenir una dieta saludable i conscient i aconseguir que els nens creixin sans i amb uns bons hàbits alimentaris.

    A les biblioteques: 

    Infants – Nutrició

    Més informació: 

    Recomanat per: Biblioteca Joan Triadú de Vic

    13/12/2023
  • Crianza respetuosa :

    Garrido García, Jesús

    Madrid : Oberon, cop. 2016

    L'esport més estès del món és explicar els altres com criar els seus fills. Tots sabem com fer-ho quan no som els implicats. Però la gran majoria del que s’acostuma a recomanar és fruit de prejudicis.

    El que ens mostra aquest llibre és un recorregut per les fases més habituals de desenvolupament dels nadons durant els seus dos primers anys de vida, explicant els punts en els quals acostumen a aparèixer dubtes i problemes. Ens intenta lliurar dels prejudicis més comuns perquè ens preocupem menys i entenguem millor el nostre fill.

    L'enfocament està centrat en el desenvolupament del nadó i la seva relació amb els altres membres de la família. Perquè sorgeixen problemes tant per no entendre les necessitats del nadó com per no assumir que els altres també les tenim. I la solució, com tantes vegades, acostuma a ser un equilibri.

    En aquest llibre es segueixen els tres eixos fonamentals en el desenvolupament: alimentació, son i convivència, els camps capaços de monopolitzar la criança quan hi ha un problema que no aconseguim resoldre.

    L’objectiu és que coneguem una cosa tan canviant com el nadó en aquests dos anys de vida i que, entenent les fases normals i com actuar davant d'elles, centrem la nostra atenció en gaudir d'una etapa irrepetible i plena de coses meravelloses.

    Adequat per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca i Bros d'Abrera

    12/12/2023
  • Niños obesos

    Gimeno, Mar

    Madrid : Síntesis, DL 2016

    El sobrepès i l'obesitat en els infants es manifesta amb un excés de greix corporal i un pes anormalment elevat, a més de perjudicar la seva salut, poden suposar l'inici de malalties degeneratives que patiran d'adults i que afectaran a la seva qualitat de vida.

    Actualment, es coneixen força bé tant les causes del sobrepès i l'obesitat infantil com la manera d'evitar-les però tot i així la seva freqüència va en augment, esdevenint un problema mèdic i social al que cal fer-hi front.

    Aquest llibre s'orienta cap a les famílies i també als professionals de l'educació.

    Infants nutrició - al catàleg

    Més informació:

    5 moments al dia per evitar l'obesitat infantil – Agència de Salut Pública de Barcelona

    Consumeix el teu fill massa sucre? El sucre ocult en els aliments – FAROS Hospital Sant Joan de Déu

    Dibuixos animats, poden afavorir l'obesitat infantil? – FAROS Hospital Sant Joan de Déu

    Datos y cifras sobre la obesidad infantil - OMS

     

    Recomanació feta per Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

    22/11/2023
  • Juguem! Activitats per ensenyar bons hàbits als nens

    Estivill, Eduard

    Barcelona : Debolsillo , 2008

    L’objectiu d’aquest llibre és aportar una sèrie de conceptes, expressats en forma de jocs, perquè els pares puguin inculcar més bons hàbits als seus fills.

    Trobarem una sèrie d’activitats, documentades amb conceptes científics provats, fàcils d’executar i molt vàlides des del punt de vista educatiu. Cada una d’elles està pensada amb rigor i emoció, i ha estat provada amb molts nens.
    Aquesta obra constitueix una ajuda fonamental per als pares en la difícil tasca d’educar els seus fills correctament i aconseguir que siguin millors persones.

    Moltes investigacions avalen la necessitat d’estimulació del cervell per aconseguir un òptim desenvolupament de l’ésser humà. L’autor, com a científic dedicat a l’estudi i la difusió dels mètodes per inculcar bons hàbits als nens, ha pogut comprovar la gran facilitat que tenen aquests per copsar les ensenyances i copiar els patrons de conducta dels adults.

    Els jocs d’aquest manual són una invitació a posar fil a l’agulla per aconseguir que els nostres fills adquireixin bons hàbits, uns valors sòlids i l’autoestima que necessiten per trobar el seu lloc al món.

    Adequat per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

    12/12/2023
  • Coaching familiar

    Urpí, Montse

    Barcelona ... [etc.] : Ediciones B, 2014

    Què fer quan ens sentim superats pels nostres fills? Les nostres conductes i actituds en el present poden ser determinants per al demà dels nostres fills. Educar i ser pares són dues funcions que haurien d'anar a l'una, però que, sovint, es disgreguen sense que els pares siguem conscients. 

    Perquè educar és molt més que ensenyar als fills a menjar bé, a tenir uns hàbits saludables, a compartir amb els altres, etc. Consisteix, també, en transmetre somnis, valors, il·lusions i una forma personal, honesta i profunda d'entendre la vida. I crec que quan per algun motiu que desconeixem el nostre equilibri s'altera i no podem atendre les diferents demandes que vénen del món que ens envolta, és quan podem afirmar que el coaching és una tècnica de gran ajuda.

    En aquest llibre, l'autora presenta el coaching com una eina que facilita la gran tasca que suposa educar i ser pares. S'explica com el coaching pot ajudar a que els pares exerceixin la seva tasca com a tals, a desenvolupar tot el seu potencial i confiança en si mateixos com a educadors. Hauríem de recordar que eduquem des de la persona que som. I que això suposa un repte constant... 

    Si volem mantenir una actitud seriosa i convincent davant els fills, hem de mantenir un compromís amb nosaltres mateixos. Perquè creixin amb l'equilibri i la serenitat necessaris, i perquè puguin desenvolupar tot el seu potencial físic, intel·lectual i emocional.

    Adequat per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca I Bros d'Abrera.

    30/11/2016
  • Educar sin ira : un manual de autocontrol emocional para padres e hijos

    Peralbo, Ángel

    Madrid : La Esfera de los Libros, 2011

    Els pares vam acudim a la consulta del psicòleg cada vegada abans perquè no podem exercir un adequat control dels nostres fills petits. En l'adolescència, així mateix, no falten oportunitats perquè ens veiem desbordats i desesperançats. A això se suma l'excessiu temps dedicat a la feina, les presses i les diverses i variades tasques a les que atendre .... que ens aboquen sovint a aquestes reaccions d'ira que tan poc contribueixen a l'harmonia familiar.

    En totes les etapes, com més eficaços volem ser els pares en les nostres accions, més necessitarem controlar les nostres pròpies emocions. Sobretot perquè els nens, com a grans observadors que són, aniran adquirint les nostres mateixes tendències a fer les coses de pressa i moltes vegades malament, a ser impacients i intransigents, i a sentir-aclaparats i frustrats per no saber aturar-se a temps.

    Amb aquest pràctic manual d'autocontrol emocional per a pares i fills de totes les edats, l'autor ens ofereix nombroses estratègies i tècniques. En les seves pàgines, s'aprèn a treballar l'autocontrol de les nostres emocions negatives, la qual cosa ens permetrà afavorir la seguretat, la confiança i l'optimisme: tres factors claus que ens ajudaran a desenvolupar l'equilibri emocional que els nois i noies d'avui tant necessiten.

    Adequat per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera.

    12/12/2023
  • Todas las madres tienen leche

    Negri, Paola

    [Barcelona] : DeFábula, 2014

    La OMS afirma que lactància materna redueix la mortalitat infantil y que aporta beneficis fins i tot en l'edat adulta. D'aquesta premissa neix el llibre de Paola Negri on enumera les grans propietats nutritives i immunològiques, úniques i intransferibles que aporta la lactància materna.

    Ferma defensora de la lactància divideix el llibre en tres grans parts: ens parla de les diferències entre la lactància materna i la llet artificial, quines són les fórmules industrials i de com funciona la lactància materna; la segona part sota el títol pot una cultura ser enemiga de la lactància materna? ens revela com l'entorn social i una assistència sanitària no adequada poden condicionar les decisions i fins i tot minvar l'autoestima d'una mare; i finalment ens enumera una gran quantitat de pràctiques comercials que obstaculitzen la lactància materna.
    Sense menystenir les diferents opcions que cada mare escull per alimentar el seu fill, l'autora pretén amb aquest llibre donar suport a la lactància materna.

    Adequat per a pares i mares.

    Extret de la Biblioteca Virtual.

    28/10/2016
  • La Vacuna contra la por : mètode per vèncer les pors infantils

    Domènech, Montse

    Barcelona : Rosa dels Vents, 2016

    Malgrat el trastorn que causen tant en els nens, com en les famílies, les pors infantils són sentiments naturals inevitables que contribueixen a formar la ment humana, ja que ajuden a fer que els joves desenvolupin la imaginació, aprenguin a afrontar els problemes i a protegir-se dels perills.

    Per als pares, les pors poden convertir-se en un veritable problema. Ja sigui perquè no saben com solucionar-les, o bé perquè interfereixen en la convivència familiar, aquest tema sol fer que els pares busquin amb més freqüència el consell d'un professional.

    Aquest llibre ofereix un mètode indispensable, pràctic i senzill per tal que els pares comprenguin les pors dels seus fills i els ajudin a superar-les. Ofereix la solució per als temors més comuns que l'autora ha tractat al llarg de la seva trajectòria professional: terrors nocturns, malsons, somnambulisme, por de l'escola, de nedar, de la separació dels pares, dels lladres o del metge, entre altres.

    A més d'explorar aquests estats emocionals tan complicats, en el llibre ens proposa jocs i contes per llegir als nens abans d'anar a dormir, de manera que aquesta guia esdevé una "vacuna" imaginària per allunyar les pors per sempre i retornar-los el somriure.

    Adequat per a pares i mares.

    Recomanat per Cristina Sánchez Amaya. Bib. Josep Roca I Bros d'Abrera.
     

    13/12/2023

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.

Més informació