Repte Gènius

La Biblioteca Antoni Comas de Mataró ofereix un repte de lectura anomenat Repte Gènius des del dimarts 23 d’abril fins al dia 7 de juliol. L’activitat consisteix a emprendre un viatge lector a través dels contes i les activitats que ajudaran als participants a conèixer el meravellós món de la lectura i de les històries que es poden descobrir en els llibres, així que:

Si tens entre 5 i 11 anys i t'agrada llegir al sofà, al llit, sobre l'estora (... al lavabo?!), no et despistis! Això t'interessa:

Aquest any al Repte Gènius coneixeràs quatre companys d'aventures que et faran descobrir un munt d'històries diferents. Tindràs dos mesos per llegir tants llibres com vulguis i intentar superar els reptes que et proposarem. Per cada llibre llegit, posaràs un segell al teu àlbum de lectorgenial. Així, descobrirem els llibres més llegits

A més de contestar unes preguntes relacionades amb aquestes lectures (que et permeten aconseguir el segell), has de votar a la màquina de gèneres per saber si ets valent com la Valentina, aventurer com en Gènius, t'agrada riure com al Bit o ets tot un investigador com en Playme.

Diverses activitats que s'organitzen de forma setmanal (Gran dictat, concurs de dibuix...) sempre relacionades amb el Món Gènius complementen les lectures. I com a gran novetat d'aquest any s'incorpora una activitat on-line : els participants hauran de llegir un dels quatre contes publicats al portal Gènius : es tracta d'Un mar tranquil ...però no tant!

 

Mira la versío de l'issuu del conte

Consulta la versió pdf del conte

Ves a la plana Gènius que allotja el conte

 

 

 

 

Passaport de lectura

En Gènius i els seus amics et proposen un repte, estàs preparat? Et donem la benvinguda al Club Gènius dels lectors viatgers!

Vés a la teva biblioteca més propera i demana el teu únic i intransferible Passaport de lectura. 

ENDAVANT VIATGER!

Es tracta d'una llibreta personal en forma de passaport. Un cop la tinguis a les teves mans emplena les teves dades. Pots posar una foto teva o potser amb un bonic dibuix fet per tu ja és suficient. Procura sentir-te identificat amb ell.

Ja estàs preparat per començar aquest viatge que et permetrà descobrir que llegir és divertit i emocionant.

Tria qualsevol llibre per començar el viatge! Si està perdut recorda que el teu bibliotecari/a pot escollir un llibre que sigui perfecte per a tu. També et poden ajudar suggerint-te alguns dels centenars de llibres que hem recomanat a l'apartat de recomanacions del portal Gènius.

Cada pàgina del passaport inclou una petita fitxa que hauràs d'omplir amb els llibres que has triat llegir. Per cada lectura feta rebràs unes enganxines divertides dels personatges del portal infantil de les biblioteques, el Gènius, que podràs col·leccionar i enganxar al teu passaport, fins a completar el quadern, amb un total de 6 llibres llegits, sis fitxes omplertes i els sis adhesius corresponents enganxats cadascú al seu lloc. En aquest moment hauràs completat l'aventura amb el Gènius i els seus amics.

Si has aconseguit les sis enganxines ets un autèntic lector segurament hauràs connectat amb els protagonistes, hauràs sentit les seves emocions i vist el món amb els seus ulls.

Et recomanem que conservis el teu passaport, t'acredita com autèntic lector. Pensa que a les fitxes pots valorar quant t'ha agradat cadascuna de les lectures.

Tingues present que sempre podràs recordar què és el que més t'ha agradat de cada llibre que has llegit, repassant el que vas dir a les fitxes de lectura.

FELICITATS

Has completat el repte dels lectors viatgers!

Però això només és el principi...

La biblioteca és plena de viages per descobrir!

Tens més jocs i aventures al portal... Gènius

 

 

 

Vés a llibres

Vés a Gènius