Gènius - Biblioteca Virtual

Cinema

Els bibliotecaris recomanen Els bibliotecaris recomanen

 • El maravilloso viaje de Nils Holgersson

  El Maravilloso viaje de Nils Holgersson

  Barcelona : SAV, DL 2005

  T’agraden les pel·lis d’anime? Aquesta et portarà a l’estètica de fa moooolts anys, tants com mig segle. És una reedició de la pel·lícula original de 1962.

  El protagonista té 14 anys i només li agrada menjar, dormir i molestar els animals de la granja dels seus pares. Fins que un dia un follet, fart de les seves bromes, el converteix en un ser molt petit capaç d’entendre l’idioma dels animals. D’aquesta manera viurà una increïble aventura acompanyat d’un estol d’ocs i aprendrà a respectar els animals.

  La història surt d’un llibre escrit per la primera dona en rebre un Premi Nobel, la sueca Selma Lagerlöf i va ser concebut com un llibre de lectures escolars amb l’intenció que els/les estudiants de primària suecs/eques aprenguessin geografia del seu país.

  L’èxit va ser tan gran que també es va fer una sèrie per a la televisió amb les aventures d’en Nils Holgersson.

  Amb tot el que ara saps d’aquesta pel·lícula, no pots deixar de veura-la!

  Recomanada per María José Vega Delgado. Bib. Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat

  04/04/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Peter Pan

  Peter Pan

  Madrid : Disney, DL 2002

  Cada nit, la Wendy llegeix històries als seus germans abans d’anar a dormir. De totes, la seva preferida és sens dubte la que parla de les aventures d’un nen que no creix.

  El que cap dels tres germans esperava era que un dia ells mateixos acompanyarien al seu heroi, en Peter Pan al país de Mai Més i que, acompanyats dels Nens Perduts i la fada Campaneta viurien mil i una aventures i s’enfrontarien al més temut dels pirates, el Capità Garfi i a la seva colla.

  65 anys després de la seva estrena, la versió Disney de l’obra de J.M. Barrie segueix captivant a grans i petits.

  Recomanat per Núria Martínez Martínez. Bib. Valentí Almirall de El Papiol.

  27/02/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • Mi mejor amigo

  Mi mejor amigo

  Madrid : Twentieth Century Fox, cop. 2005

  Explica la història d'una nena que viu amb el seu pare, que és un predicador, i una mare absent. Opal té moltes preguntes, i el seu pare no li dona respostes. 

  Un dia coneix un gos molt entremaliat i aconsegueix convèncer al seu pare per quedar-se'l. Gràcies a aquestra amistat, Opal apren a no sentir-se tan sola, apren a fer nous amics i a superar les dificultats de la vida.

  Basada en el bestseller "Gracias a Winn-Dixie".

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Bib. Central de Cerdanyola del Vallès

   

  29/01/2018
  Mitjana (0 Vots)
 • La Cadena invisible

  La Cadena invisible

  [S.l.] : Warner, cop. 2008

  Tot un clàssic de l'amistat entre nens i gossos, una gran aventura amb la famosa gosseta Lassie. Diuen que nens i gossos fan amistats impossibles de separar, quan Lassie es separa de Joe, és com si estiguessin units per una cadena invisible. La gosseta farà el que sigui necessari per tornar amb el seu amo, fins i tot arriscar la seva pròpia vida.

  Filmada l'any 1943 amb Technicolor, i protagonitzada per Roddy McDowall, i Liz Taylor (amb només 11 anys), ens presenta també altres secundaris de luxe com Donald Crisp. 

  Imprescindible per als nens i nenes amants dels animals.

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Biblioteca Central de Cerdanyola

  15/12/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • La gran aventura de Winter el delfín

  La Gran aventura de Winter el delfín

  [S.l.] : Warner Bros., cop. 2012

  Basada en una història real, Winter és un Dofí que va aparèixer molt mal ferit. El van tractar en un centre de recuperació, fins que la seva vida corria perill i li van haver d'amputar la cua. 

  El protagonista és un nen que també ha patit i veu com el dofí lluita i lluita per sobreviure. Ell també haurà d'aprendre a fer-ho. 

  Actualment aquest dofí viu a Florida, Estats Units, amb una cua protèsica, i ajuda a les persones a superar greus accidents i malalties, i conviure amb les seves pròtesi.

  Un secundari de luxe com Morgan Freeman, i una entranyable història real molt recomanable per a tota la família.

  Mira on viu Winter

  Recomanat per Núria Ojalvo Leonat. Biblioteca Central de Cerdanyola.

  29/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Ratatouille

  Ratatouille

  USA : Disney/Pixar, DL 2007

  Per casualitat un ratolí que en sap molt de cuina arriba a un restaurant on podrà ajudar a progresar a un jove aprenent. Fins aquí trobem una situació molt rara, a un ratolí a un lloc on se suposa que fa nosa, a una cuina.

  La pel·lícula defensa els menjars de qualitat, desmitifica els crítics de cuina i ajuda a que els més petits s'interessin per la cuina a través d'uns personatges molt ben fets.

  03/11/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Las aventuras de Tadeo Jones

  Las Aventuras de Tadeo Jones

  Madrid : Paramount, DL 2012

  Tadeo és un paleta somiador que acaba formant part d'una expedició al Perú. Ajudat pel seu gos Jeff, una intrèpida professora, un lloro mut i un venedor ambulant, intentarà salvar una ciutat perduda inca d'una malvada empresa de caçatresors.

  Humor i aventura caracteritzen tot el metratge amb un gran ritme propi del còmic. El personatge de mentalitat infantil s'inspira en Indiana Jones amb un disseny proper als personatges del dibuixant Jan.

  És l'adaptació del curt que va guanyar un Goya el 2004 i una de les pel·lícules espanyoles d'animació més enginyoses dels últims anys. A l'estiu de 2017 s'ha estrenat la segona part als cinemes.

  28/09/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • El nen i el món

  El Nen i el món

  [Barcelona] : Rita & Luca, DL 2015

  Poseu, tota la família, els ulls tan grans com els del protagonista. Us caldran per mirar l’original viatge d’un nen del camp a la ciutat que us arribarà al cor. (S’entén que hagi estat premiat a diferents Festivals de cinema).

  La pel·lícula ens acompanya per línies i formes vives i alegres des d’un lloc idílic a un món controlat per la tecnologia representat per colors mes foscos i formes més estàtiques.

  La banda musical -la història no té diàlegs- canvia a cada seqüència per fer-nos sentir més a prop de les peripècies del personatge.

  El Nen i el món està recomanada per a infants a partir de 7 anys, encara que la seva estètica, música i colors poden atreure els més petits.

  El DVD conté un complement de 25 minuts amb el Making of molt interessant i divulgatiu.

  La distribuidora té a la seva pàgina web un complet dossier pedagògic descarregable.

   

  Recomanat per María José Vega. Bib. Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat

  31/07/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Este es un perro, Charlie Brown

  Éste es un perro, Charlie Brown

  Schulz, Charles M.

  [Madrid] : Warner, cop. 2010

  Encara que no hagis llegit cap tira al còmics de Snoopy segur que reconeixes l’imatge d’un dels gossos més famosos del món i del seu amo, en Charlie Brown.

  I si ja saps qui són, també sabràs que Snoopy i la seva colla tan especial han viscut moltes aventures des de fa molt anys.

  En aquesta pel·lícula els amics i amigues de Snoopy ja están farts de les excentricitats d’aquest i l’envien a un camp d’entrenament de cadells. Snoopy agafa la seva maleta, el seu plat de menjar pero… no és un gos obedient precisament…

  Gaudeix amb les peripècies de la colla d’amics que tampoc no voldran perdre de vista el seu amic de quatre potes tan emprenyador.

  El DVD inclou dues històries mes dins dels continguts extres.

  A més, aquesta pel·lícula va ser estrenada per al 65 aniversari i per celebrar l’esdeveniment han llançat l’aplicació Peanutize Em! Character Creator en la qual podràs crear el teu propi personatge de Peanuts i compartir-ho a través de les teves xarxes socials.

  Recomanat per María José Vega. Bib. Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat

  22/06/2017
  Mitjana (0 Vots)
 • Jacobo Lobo

  Jacobo Lobo

  Madrid : Paramount, DL 2011

  Si tens més de 7 anys, ja pots veure aquesta pel·lícula de suspens.

  Imagina’t que les nits de lluna plena se t’omple de pèl tot el cos i et surt un morro punxarrut, una mandíbula molt forta i unes urpes punxagudes. Què t’està passant?

  Doncs el mateix que a Jacobo, un nen amb una vida normal fins que es converteix en un nen-llop i comença a viure aventures misterioses i divertides.

  Aquesta pel·lícula està basada en les peripècies del protagonista dels llibres del mateix títol escrits per l’autor holandés Paul von Loon, èxit de vendes al su país i que va voler amb aquest personatge ensenyar als nens i les nenes a valorar l’amistat i respectar les diferències utilitzant el misteri i la comèdia.

  Aquests són els llibres sobre el mateix personatge.

  Recomanat per María José Vega. Bib Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat

   

  31/05/2017
  Mitjana (0 Vots)