Pa de Sant Jordi
Sabies que el pa de Sant Jordi el va crear el forner barceloní Eduard Crespo l'any 1980? T'atreveixes a cuinar-ne un? És molt fàcil! Només cal que segueixis la recepta d'en Jean-Pierre Pi Ferrer!
Per Sant Jordi, no t'oblidis de la rosa, el llibre i els dolços!
Ingredients:
400 grams de farina de força (farina de pa)
200 mil·lilitres d'aigua
15 grams de llevat
5 grams de sal
40 grams de nous
120 grams de sobrassada de Mallorca
80 grams de formatge
Passos:
1. Fes un volcà amb la farina
2. Afegeix el llevat diluït amb l'aigua tèbia i la sal.
3. Amassa-ho fins a obtenir una bola.
4. Divideix la massa en tres parts.
5. Barreja cadascuna amb un dels ingredients (una amb formatge, una amb nous i l'última amb sobrassada.
6. Estira cada massa amb un corró de cuina.
7. Talla amb un ganivet la massa de la sobrassada en 4 parts iguals i la del formatge en 5 parts iguals.
8. Posa una massa al costat de l'altra creant capes. Primer una de formatge i després la de sobrassada fins a formar les quatre barres de la senyera.
9. Amb la capa de nous embolica i rodeja les altres capes.
10. Deixa que reposi la massa fins que el seu volum sigui el doble.
11. Posa la massa al forn a 180 graus durant 30 minuts.
Descarrega't aquí la imatge de la recepta sencera
Ves a l'especial de Sant Jordi
Pastís de Sant Jordi
El pastís de Sant Jordi : Amb la recepta que trobaràs a continuació t'ensenyem a cuinar el més dolç de tots els llibres