Joan Miró


Joan Miró va ser un famós pintor espanyol que va viure en el segle XX, concretament va néixer l’any 1893. Des de petit li agradava dibuixar i pintar. Quan era nen, la seva mare li va comprar llapis de colors i paper per que pogués dibuixar tot el que se li passés pel cap.

Quan Joan Miró va créixer, va decidir ser un verdader pintor. Així fou com va anar a estudiar art en una escola que es deia Escola de Belles Arts. Allà, va aprendre moltes coses sobre com pintar i també va conèixer a altres artistes que el van inspirar molt.

Miró pintava d’una manera molt especial. Sabies que pintava quadres amb colors brillants i formes molt interessants? A vegades, en les seves pintures podies trobar coses que no existien en la vida real, com estrelles que somreien o ocells que semblaven que ballessin. Et pots imaginar això?

És el surrealisme. El surrealisme va ser un estil on la realitat i els somnis es barregen i res és el que sembla. Miró deixava volar la seva imaginació i no seguia les regles de la realitat. Feia com si els somnis es tornessin quadres. Joan Miró estimava pintar d’aquesta manera perquè li permetia ser molt creatiu i expressar les seves emocions de formes úniques.

Imagina’t que estàs en un món on tot es possible, això, es surrealisme!

Va viatjar per molts llocs del món, com París i Nova York, on va conèixer a altres artistes famosos. Però sempre tornava al seu país, Espanya, perquè estimava la seva terra i la seva gent.

Al llarg de la seva vida, Joan Miró va crear obres d’art increïbles que encara avui en dia inspiren a moltes persones. Ell creia que l’art devia ser lliure i divertit, com un joc. I això, es exactament el que transmetia als seus quadres: alegria, llibertat i molta imaginació.

T’agradaria veure algunes de les seves pintures? Són realment meravelloses!

També podras trobar contes a laes biblioteques per saber més d'ell i de la seva obra: 

El Somni de Miró / text i il·lustracions: Carles Arbat Serarols
El Quadre més bonic del món / Miquel Obiols ; Roger Olmos
En Joan i els ocells / Mónica Rodríguez ; il.lustracions Federico Delicado
Petits grans artistes : Joan Miró  / / text de Gisela Benet ; il·lustracions de Kim
Joan Miró / Irene Verdú i Maria Martínez ; il·lustracions de Noèlia Conca
Joan Miró / texto Estelle Talavera ; ilustraciones Acacio Puig
Mironins : un llibre per jugar i aprendre amb en Joan Miró  / Anna Carretero, Marcela Hattemer, Anna Purroy
Abecedari Miró  / Mar Morón, Gemma París

Torna a l'especial de surrealisme