Listador de contenidos web

 • Nicomedes cap pelat

  Pinto

  Pontevedra : Kalandraka, 2016

  En Nicomedes té el cap pelat, però això no és cap inconvenient, ja que aquest fet obre una finestra a la imaginació. Què hi podrà tenir sobre el cap per deixar de ser pelat? Ben segur que no us ho podeu arribar a imaginar!

  L’estructura repetitiva ens mostra com en Nicomedes, després de perdre el cabell, decideix omplir aquest buit amb una perruca, però, per a sorpresa seva, se li enfila un perruquer així que ha de buscar una nova solució. Decideix posar-s’hi una mica de gespa, però se li enfila un futbolista! No hi ha manera, com s’ho farà en Nicomedes?

  El format del llibre és d’allò més interessant, perquè permet que en Nicomedes quedi emmarcat i el llibre s’ajusti a l’expressió facial del protagonista.

  Les il·lustracions amb colors en harmonia, queden ressaltades sobre el fons blanc. Fet que permet que l’atenció dels lectors quedi focalitzada en en Nicomedes.

  Amb aquesta obra ens endinsem, de manera divertida i esbojarrada, en un estil com és el surrealisme, un corrent que juga amb la realitat i els somnis. És per això que Nicomedes, cap pelat pot associar-se amb aquest, ja que al nostre protagonisme li passa un fet, i aquest esdevé extraordinari, com ho és que a sobre dels nostres caps en comptes de cabells hi tinguem, per exemple, espaguetis i que un senyor s’enfili i se’ls mengi.

  Sens dubte, es tracta d’un llibre que ens farà riure a petits i grans gaudint del disbarat.

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Rosa Puigdomenech de la Biblioteca de Ca L'oliveres de Lliçà d'Amunt

  21/06/2024
 • Imagina't un món

  Gonsalves, Rob

  Barcelona : Joventut, 2018

  "Imagina't un món... ... on cada pensament, cada paraula, cada pàgina de llibre que es passa és l'inici d'una gran idea."

  Una porta d'entrada al món imaginari, amb imatges captivadores que et sacsegen i et transporten a espais, llocs quotidians i llunyans a la vegada.

  Rob Gonsalves, a través de les seves obres pictòriques, construeix un univers poètic que agradarà tan a petits com grans.

  Una aposta segura per a sorprendre a qualsevol.

  Web de l'autor

  https://culturainquieta.com/arte/pintura/la-pintura-surrealista-de-rob-gonsalves-nos-hace-creer-en-lo-imposible/

  Altra web

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Eva Jiménez de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat

  24/05/2024
 • Les Ensopegades de l'Alícia Paf

  Rodari, Gianni,

  Barcelona : Barcanova, 2005

  Si hi ha un element que caracteritza l'autor d'aquest conte és que és un gran defensor de la imaginació. Rodari vol que tothom creï, somiï i imagini móns irreals... com els de l'Alícia Paf! i Quan més surrealista sigui la història, millor!

  Aquesta nena (l'Alícia) té un problema molt gran i és que sempre cau per tot arreu i té converses inimaginables: cau dins d'un despertador, cau dins la boca d'una petxina que badalla, parla amb la paraula "Fràgil"... i és que no hi ha res que no pugui passar en aquest món imaginari de l'Alícia creat per en Rodari.

  Adequat de 9 a 10 anys

  Recomanat per Marta Quer de la Biblioteca Can Coromines de Sant Pol de Mar

  24/05/2024
 • Cuentos de la periferia

  Tan, Shaun

  [Arcos de la Frontera] : Barbara Fiore, 2011

  A Cuentos de la perifèria, de Shaun Tan, trobem quinze històries curtes acompanyades de quinze escenaris extraordinaris.

  Cada relat està il·lustrat utilitzant una tècnica i estil diferent que ens permeten conèixer l’univers de l’autor.

  Tots i cadascun dels contes tenen sentit complert per ells mateixos, però comparteixen un entorn comú: un barri de la perifèria on passen coses sorprenents, barreja de realitat i fantasia.

  Podem trobar-nos cases amb habitacions impossibles, figures de fusta passejant pels carrers i, fins i tot, un grup de lectura d’allò més singular.

  Us ve de gust fer-hi un tomb?

  Adequat d'11 a 12 anys. 

  Recomanat per Ma José Ventura de la Biblioteca Municipal L'Ateneu d'Esparreguera

  24/05/2024
 • A la cuina de nit

  Sendak, Maurice

  Pontevedra : Kalandraka, 2014

  Escrit e il·lustrat per Maurice Sendak, el mateix autor de la coneguda obra: Allà on viuen els monstres. 

  M'atreviria a dir que cap infant s'imagina totes les coses que han passat al llarg de la nit perquè puguem tenir un trosset de coca cada matí per esmorzar.

  Amb aquest llibre, editat per primera vegada els anys setanta, entrareu en una viatge nocturn màgic, suggerent i molt i molt dolç. El ritme i el to encara es mantenen ben vius. En Quel és el protagonista, un nen que durant la nit es desperta per uns sorolls molt forts, i ell que vol continuar dormint, demana SILENCI ben alt i fort, però llavors, de sobte, cau i cau avall fins a parar a una gran cuina enmig de la ciutat. On tres grans forners estan preparant un bon pastís per a l’endemà. El surrealisme embolcalla cada escena de la història, on s’evoquen les il·lusions i els somnis. Els forners ens recorden al personatge interpretat per Oliver Hardy, de la parella còmica més cèlebre del cinema del s.XX, Stan Laurel i Oliver Hardy, més coneguts com "El prim i el gras". Doncs "el gras" el podreu trobar encarnat en aquest llibre per triplicat

  És un llibre per gaudir des de la sorpresa, deixant-se arrossegar per l'olor de la massa al forn, sense fer-se preguntes, tal i com es viuen els somnis.

  Algunes curiositats del llibre: el nostre protagonista a la versió original en anglès es diu Mickey, i l’autor va néixer el mateix any que Mickey Mouse. Segurament així trobareu més rellevància encara en alguns detalls de les il·lustracions ;)

  Adequat de 3 a 6 anys.

  Recomanat per Glòria Gorchs Portero de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers i Eva Jiménez de la Biblioteca Ca l'Altisent de Sant Climent de Llobregat.

  atencio:

   

  30/04/2024
 • Un Pèl a la sopa

  Nogués Otero, Àlex

  Barcelona : Flamboyant, 2018

  Quan en el subtítol del llibre hi diu Una historieta absurda... preparem-nos per entrar en una narració plena de desconcerts i sorpreses. L’extravagància d’aquesta història ens deixa amb la boca badada a cada pàgina. Tot en aquest conte és extraordinari i alhora no hi ha sobra res.

  Vet aquí un conte sobre una nena a qui no li agrada la sopa de verdures. Un conte de lectura àgil. Una història en què la narració està molt ben acompanyada d’unes il·lustracions amb dues tintes i a doble pàgina, però amb petites sorpreses que afavoreixen una lectura molt juganera. La combinació de text i dibuix està plena de detalls que donen el toc d’humor precís per a fer-nos vibrar fins al final.

  A nosaltres ens encanta la sopa de verdures! Però després de conèixer aquesta història ja no ens la mirarem mai més de la mateixa manera, no fos cas que hi veiem surar un barret.

  Adequat de 6 a 8 anys.

  Recomanat per Gemma Artigas de la Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  23/04/2024