Contes de por

Hem seleccionat 15 contes terrorífics amb fantasmes, monstres, bruixes i zombies que donen molta por.

Aquests personatges no sempre són dolents, veuràs que hi ha alguns que són divertits i bondadosos.

Per tant mira aquesta llista de contes i còmics adreçats a diferents edats que et faran viure amb més intensitat la nit de Halloween.

 


 

 

Cuentos criminales / Pedro Mañas Romero

Alicante : Libre Albedrio, 2018

Amb aquesta aventura seguirem els passos de l'inspector Archibald Wilson, llicència núm 2.506. Un recull dels seus casos més importants i que fins al dia d'avui havien estat ocults al públic.

Adequat de 9 a 10 anys.

Llegeix la recomanació sencera

 


 

Allà on viuen els monstres / Maurice Sendak

Pontevedra : Kalandraka, 2009

Allà on viuen els monstres, el  clàssic dels clàssics, no pot faltar mai a la llista de recomanats.  Editat per primera vegada al 1963, aquest conte no passarà mai de moda. 

Adequat de 3 a 6 anys.

Llegeix la recomanació sencera

 


 

Escuela de frikis Gitty Danesvari

Barcelona  : Montena, 2010

A Theo, Madeleine, Lulu i Garrison els uneix una cosa: cadascun d'ells pateix d'alguna fòbia.  Els quatre acaben a la misteriosa Escola de Frikis, un lloc inaccessible i aïllat –enmig d'un bosc, s'arriba amb una grua– regentat per l'excèntrica Mrs. Wellington.

Adequat d'11 a 12 anys.

Llegueix la recomanació sencera


 

Parc Mort Fernando Lalana

Barcelona : Edebé, 2012

Aquest nou parc d'atraccions és el que ara mateix té més èxit del país. La gent no vol deixar de viure emocions fortes. Però tot d'un plegat, allò que era diversió i pur
teatre es converteix en un malson.

Adequat d'11 a 12 anys

Llegeix la recomanació sencera


 

Què venen els fantasmes David Sifrés

Barcelona : Baula, 2018

El Biel, en Quim i en Poliprou, estan disposats a fer el què calgui per fer-los fora als fantasmes. Saben que si els fan fora, l’ajuntament vendrà el vell casalot i per fi, construiran el poliesportiu!

Adequat d'11 a 12 anys.

Llegeix la recomanació sencera


 

El Castell del Doctor Franchini /Lluís Olivan

Barcelona : Cruïlla, 2016

En aquest llibre d'aventures, en Guillem i els seus amics del cole decideixen esbrinar què es cou al castell del doctor Franchini, un lloc terrorífic als afores del poble.

Adequat de 9 a 10 anys

Llegeix la recomanació sencera


 

Els contes dels fantasmes de l'avi James Flora

Barcelona : Blackie Little, 2020

L’avi veu l’oportunitat d’explicar al seu net quatre històries terrorífiques de quan ell era petit. Històries de por, molta por. Històries que fan venir esgarrifances de debò.

Aquest conte recull els personatges més macabres de l’imaginari monstruós per a fer-nos passar una estona de veritable cangueli.

Adequat de 9 a 10 anys.

Llegeix  la recomanació sencera


 

Escarlatina la cocinera cadáver / Ledicia Costas

Madrid : Anaya, 2016

Llibre electrònic

En Román Casas, jove aspirant a Chef, demana als seus pares com a regal d’aniversari un curs de cuina. El noi compleix anys el dia de difunts (tot sants: nit de fantasmes i propici a la por) i quan està a punt de preparar unes delicioses galetes farcides de praliné... sí nois, sí, truquen a la porta i... allà al darrere, estrafolari i tenebrós, solitari i imponent hi ha un taüt negre amb unes instruccions per activar a l’Escarlatina: una cuinera morta de fa més d’un segle, acompanyada de la seva inseparable lady Horreur, una aranyota esgarrifosa que viu al seu nas i parla amb accent francès.

Adequat d'11 a 12 anys

Llegeix la recomanació sencera


 

Llibre d'encanteris de la Vella Taràndula Jordi Folck

Barcelona : La Galera, 2012

Llibre electrònic

En Pere fa dies que té problemes amb un company de l'escola. Fart dels seus atacs decideix utilitzar un vell llibre d'encanteris que l'avi té amagat a les golfes. Qui sap! Potser és màgic de veritat i per fi pot vengar-se. Però per sorpresa d'en Pere, el llibre és molt més màgic i perillós del que mai hagués pogut imaginar.

Adequat de 11 a 12 anys.


 

Un Mal començament  Lemony Sticket

Barcelona : Columna, 2001

Aquest llibre és una caixa d’eines educatives per a tota la família. Proposa meditacions, històries, exercicis de ioga i temps de serenitat per ajudar als vostres fills i filles més petits a explorar el seu propi món interior i a obrir-se als altres. I per permetre-us estar menys estressats i donar-los el millor de vosaltres mateixos. Inclou enllaços d’àudio a històries i meditacions guiades.

Adequat d'11 a 12 anys

Llegeix la recomanació sencera


 

El Gran amic gegant  Roald Dahl

Barcelona : La Magrana, 2003

Llibre electrònic

Una nena òrfena és raptada pel Gran Amic Gegant. Com que es tracta d'un gegant bo i vegetarià, no se la menja, sinó que se l'enduu a la seva cova. Els altres gegants, en canvi, sí que mengen carn i, si és possible, de nens!

Adequat d'11 a 12 anys

Llegeix la recomanació sencera


 

La Cadavereta vermella / Luis Murillo

Us preguntareu si aquest llibre té alguna cosa en comú amb el llibre de la "Caputxeta vermella". Doncs sí: la protagonista. Amb la diferència que han passat molts anys des que la caputxeta va ser menjada pel llop i ara és... bé, és un cadàver que segueix cuidant de la seva àvia.

Adequat de 9 a 10 anys.

Llegeix la recomanació sencera


 

Pablo & Jane en la dimensión de los monstruos / José Domingo 

Bilbao : Astiberri, 2015

Una plujosa i avorrrrrrrrrrida tarda de diumenge, Pablo i Jane, que ja no saben què més fer per entretenir-se, decideixen sortir a explorar l’únic racó del barri on ningú s’atreveix mai a entrar: el vell casalot radiactiu de dalt del turó.

Llegeix la recomanació sencera


 

Drácula / Bram Stoker

 

Sigueu valents, no tingueu por, atreviu-vos a llegir el còmic i viatgeu al cor de les tenebres ... i coneixeu la història del comte més famós i enigmàtic de la història!

Còmic

Llegeix la recomanació sencera

 


 

Coraline Neil Gaiman

Barcelona : Empúries, 2008

Llegeix el llibre electrònic

Al pis nou de la família de la Coraline hi ha vint-i-una finestres i catorze portes. Tretze d'aquestes portes s'obren i es tanquen. La catorzena, no. Imagina't que l'obres i la travesses i que a l'altra banda et trobes una casa idèntica, i que hi viuen uns pares monstruosament idèntics als teus...

Adequat d'11 a 12 anys.

 


Ves a l'especial de la Castanyada i Tots Sants>>