Cuina per tots sants. Especial castanyada

La tardor ens porta coses ben bones per menjar! Entre totes les receptes amb productes de la tardor hem triat aquelles que es fan amb carbasses. D'aquesta manera recordem el producte protagonista de la nit de Halloween.
 


 

La clàssica crema de carbassa

 

Aquesta recepta és perfecta per a  menjar-la tan quan comença el fred com quan fa calor. Només cal decidir si posar-la al frigorífic! 

Temps: 1 hora

 

Avís: Per fer aquest plat necessitaràs l'ajuda d'un adult per encendre el forn i per a pelar i tallar les verdures.

Ingredients:

300 g de carbassa
1 patata gran
1 ceba mitjana
1 porro
1 cullerada d’oli d’oliva
Un polsim de sal
Aigua

Elaboració:

Necessitem pelar i trossejar totes les verdures

Posem en una cassola  l’oli, la ceba i el porro i encenem el foc. Quan la barreja estigui tova, s’ha d’incorporar la patata, la sal i la carbassa. Barrejar-ho tot i incorpora l’aigua justa per a què cobreixi les verdures. Tapa la cassola i deixa coure el contingut durant 20minuts.

Per últim, has de passar  la batedora per la verdura fins a què no quedin trossos i es vegi cremosa.

Bon profit!

 

 


Pastís dolç de carbassa


Aquesta recepta és molt típica als Estats Units d'Amèrica quan arriba la tardor, especialment el dia d'acció de gràcies. Es menja com a postres després del gall d'indi.

 

Temps: 1 hora

 

Avís: Per fer aquest plat necessitaràs l'ajuda d'un adult per encendre el forn

Ingredients:

Pasta brisa (la trobareu als súpers, a la secció de congelats)

400 g de carbassa
2 ous
400 ml de llet evaporada (també serveix crema de llet)
130 g de sucre morè
Un polsim de canyella

Elaboració:

Posa la pasta brisa en un motlle rodó. Forneja la base aproximadament 15 min (180º).

 

Pela la carbassa i talla-la a trocets. Posa els trossos de carbassa a coure al forn (millor fer-ho a la papillot, ben embolicada en paper d'alumini) fins que quedi ben cuita.

En un bol barreja la carbassa cuita, els ous, la llet, el sucre morè i una cullerada de canyella en pols. També s'hi pot afegir una mica de gingebre.

Tritura tots aquests ingredients en una batedora i aboca aquests barreja sobre el motllo amb la pasta brisa fornejada.

Posa-ho a coure al forn a 180ºC, durant 30 minuts.

Bon profit!

 


Panets de carbassa


Aquesta recepta és boníssima i molt fàcil, però has de tenir paciència perquè  és necessari deixar reposar la massa molt de temps.
 

Temps: 5 hores

 

Avís: Per fer aquest plat necessitaràs l'ajuda d'un adult per encendre el foc

Ingredients:

370 g de farina
25 g de llevat fresc de pastisseria
150 g  de carbassa
100 g de sucre
20 g  de mantega a temperatura ambient
25 ml d’aigua tèbia
Polsim de sal
2 ous (1 per a per pintar la massa dels panets)

Elaboració:
 

Primer has de preparar la carbassa. Necessites trossejar-la i ficar-la al forn durant 15’. Després amb una forquilla la pots aixafar.

En un bol gran posa la farina, la sal, la mantega, el  sucre i un ou i barreja’ls bé.

A banda, has de desfer el llevat amb l’aigua i incorporar-lo a la barreja anterior.

Finalment, inclou el puré de carbassa i barreja-ho fins que et quedi una massa homogènia.

Posa la massa dins d’un recipient, cobreix-la amb un pany de cuina i deixa-la créixer.  Hauràs d’esperar entre uns  120 minuts (2hores)

A la taula de la cuina, fica farina i treballa la massa fins que no se t’enganxi als  dits. Trossejar-la en 10-12 parts més o menys iguals. Dóna-les la forma de panet i col·loca-les  en una plata de forn una mica separats. Ara els has de deixar que tornin a créixer, així que tapa’ls i a esperar uns altres 120 minuts.

Pinta els panets amb el ou batut i fica la plata a coure al forn a 180ºC.  25 minuts  i llest!

Bon profit!

 

Data de creació: 13/10/2020 Última actualització: 13/10/2020