Especial tardor fires

Durant l'inici de la tardor se celebren fires de la Castanya que no fan més que avançar-se la gran celebració de la Castanyada del 31 d'octubre a la nit.

A la comarca de l'Osona se celebra la Fira de la Castanya de Viladrau potser la més arrelada degut a la qualitat dels seus productes. La castanya de Viladrau va arribar a ser la més apreciada de tot Catalunya. Són unes jornades al costat del Montseny amb moltes activitats diferents. Aquest any la 25a edició tindrà lloc entre els dies 25 i 27 d'octubre. Més informació sobre la Fira de la Castanya

Altres fires de la Castanya prou importants són la Festa de la Castanyada i Mercat de la Castanya a Vilanova de Prades i la Festa entorn les Castanyes que es fa a Esplugues de Llobregat el dia 31 d'octubre amb protagonisme per a la gent jove.

Calaf celebrarà, el dia de Tots Sants, la cinquena edició de la Fira de la Carbassa, que gira entorn del cultiu i l'artesania d'aquest fruit de tardor. La fira arribarà plena de novetats on la gastronomia, els ar­tistes locals i els jocs per a infants cada any guanyen més terreny. Hi ha altres indrets que han celebrat fires d'aquest estil com la Fira de la Carbassa de Sant Feliu de Codines que et promet trobar la carbassa més gran que puguis veure mai però durant el final del mes de setembre.

En quant a les fires de bruixes la més coneguda és la de Sant Feliu de Sasserra, es divideix  en la Fes-ta bruixa un espectacle que es fa la nit del dia 31 d'octubre i la Fira de Bruixes un aparador comercial de tot tipus de productes esotèrics. Es fa un homenatge festiu als fruits de la tardor i a les històries de totes aquelles persones que varen morir a la forca. Trobaràs més informació aquí.

Hi ha d'altres fires importants de tipus gastronómic durant el mes d'octubre com La Fira de la coca i el mató  a Monistrol de Montserrat, les Fires de Santa Teresa al Vendrell, i les Festes del Most, per exemple a la Ràpita ja al novembre. No oblidem les fires del bolet a diferents localitats de l'Osona i el Berguedà  que tenen lloc al llarg del mes d'octubre.

Ves a l'especial de la castanyada