Charlie Brown y Snoopy

Charlie Brown i Snoopy són sense cap mena de dubte els personatges més famosos d’en Charles M. Schulz  i els protagonistes indiscutibles de la tira còmica mundialment famosa que en català es coneix amb els seus noms, però que originalment porta per títol Peanuts (literalment cacauets, però que aquí podria tenir el significat figurat de menudeses).

Schulz va publicar la tira per primera vegada el 2 d'octubre de 1950, simultàniament a 7 diaris nord-americans, i no va deixar fer-ho durant 50 anys, fins al dia abans de la seva mort, el 12 de febrer del 2000. Durant aquest temps Charlie Brown i Snoopy es van convertir en un fenomen mundial. S’han produït diferents productes amb les seves imatges, pel·lícules, vídeos i fins i tot Snoopy s’ha convertit en un símbol per la NASA (agència espacial americana)

Els primers personatges de Peanuts van ser Charlie Brown i Snoopy, però paulatinament es van introduir d’altres fins a completar la colla d’amics que ara coneixem: Linus, Lucy, Schroeder, Sally, Franklin, Peppermint Patty, Marcia, Pig-pen.

I que fa que aquests personatges hagin tingut tant d’èxit? Primer has de saber que aquesta tira còmica no estava inicialment adreçada als infants, sinó al lector adult i que va ser molt posteriorment que es van filmar els vídeos i pel·lícules per a públic més petit. I què va fer que tingués tan bona acollida del públic? Doncs que a Peanuts els protagonistes són els nens, el seu entorn diari i les seves reflexions, inquietuds i incomprensió del món adult, i també aquells sentiments que normalment no es relacionen amb ells, com les angunies, la solitud, el desamor… i tot això expressat amb l’elegant sentit de l’humor d’en Schulz que els converteix en uns personatges encantadors i entranyables.

I per acabar, algunes curiositats. Sabies que...?

  • El títol Peanuts no va agradar a en Schulz quan li va imposar el seu editor? La proposta de l’autor era Good ol' Charlie Brown (Bon vell Charlie Brown), però no resultava gaire comercial.
  • Les persones grans no surten mai dibuixades a les tires?
  • En Schulz, durant els 50 anys que va dedicar als Peanuts, va dibuixar 17.897 creacions!!!?
  • Existeix una pàgina web dedicada exclusivament als personatges?

Peanuts

““
““
““
““
““
““

 

     Charlie Brown

 

 

Snoopy

 

 

Schroeder

 

 

Franklin

 

 

     Sally

 

 

Lucy

 

““
““
““
““
““

 

     Linus

 

 

Pig-pen

 

 

Marcia

 

 

     Woodstock

 

 

Peppermint

 

Activitats amb Charlie Brown i Snoopy