Detall d’imatge - Gènius

Ruta de navegació

Imatge

El violí
El violí

Un violí nou

El violí és l'instrument més conegut, petit i agut de la família de corda fregada que està formada pel violí, la viola, el violoncel i el contrabaix.

És molt coneguda una de les dues tècniques que hi ha per tocar-lo: quan l'intèrpret deslliça l'arc per sobre les cordes. En canvi hi ha un altre moviment possible que es diu pizzicato i es fa puntejant les cordes amb els dits.

Aquest instrument es va començar a construir a Itàlia fa molts anys, exàctament durant el segle XVI. Els grans lutiers (constructors de violins) apareixen 100 anys després, és el cas d'Stradivarius i Guarnerio.

Altres noms propis relacionats amb aquest instrument musical són el de Sarasate i Paganini, dos dels més grans intèrprets de la història.

 

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació