Detall de personatge - Gènius

Ruta de navegació

Personatge

Rembrandt
Rembrandt

Autoretrat

Rembrandt Harmenszoon van Rijn, més conegut pel seu cognom, Rembrandt, va néixer el 15 de juliol de 1606  a Leiden i va morir  a Àmsterdam el 4 d'octubre de 1669. És considerat com un dels millors pintors i gravadors de l'època barroca (S. XVII)

Rembrandt va realitzar gairebé 400 pintures i 300 dibuixos i molts autoretrats. Els temes de les seves obres estan extrets del món religiós, del passat clàssic, retrats i escenes de la vida quotidiana. Com a trets significatius del seu estil es poden destacar el desig de mostrar la realitat tal i com és, sense idealitzar-la, i de buscar l'espontaneïtat i  el moment més dramàtic  o emotiu.  Se'l coneix com el mestre de clarobscur, tècnica pictòrica on es juga amb la foscor i la llum i que ell utilitza en les seves composicions per a destacar només un objecte  o part específica de la composició.

Rembrandt també va destacar per  la seva independència artística i econòmica. Va gaudir de tal reconeixement i  èxit que  va haver d'obrir un taller amb 50 alumnes per poder donar resposta a les demandes que rebia.

Tot i el seu èxit, va morir arruïnat. La pèrdua de la seva primera dona (que era també la seva model) el va portar a descuidar els seus compromisos i a carregar-se de deutes. Aquesta època és considerada, però, la de plenitud del seu llenguatge pictòric.

Rembrandt

El Somni de Rembrandt

Rembrandt y la Holanda del siglo XVII

La vida de los grandes artistas

 

Si vols fer un recorregut per la seva vida i obra, pots veure aquest breu vídeo. Atenció és en anglès!

Font d'informació:

La teva privacitat és la nostra prioritat

Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells.         Més informació